Društvene mreže

Zaharova: Lažnim vijestima se nemoguće suprotstaviti

Društvenim mrežama u svetu predstoji restruktuiranje, one će se mijenjati i na sebi osjetiti uticaj ili pritisak, smatra portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Oni koji se informišu na društvenim mrežama više vjeruju teorijama zavjere

Ljudi koji se informišu na društvenim mrežama kao što su Facebok i Youtube više vjeruju u teorije zavjere o pandemiji koronavirusa i više krše pravila karantina, prema najnovijem istraživanju.

Tramp prijeti zatvaranjem platformi društvenih medija

Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je danas da će zatvoriti platforme društvenih medija nakon što je Twitter označio njegove dvije poruke kao "nekonkretne" optužujući ga za lažne tvrdnje.

U USK kažnjeno sedmoro zbog objava na društvenim mrežama

BIHAĆ - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK kaznili su sedam osoba zbog uznemiravanja građana putem objava na društvenim mrežama tokom proteklog vikenda.

Muzičari dobijaju podršku za koncerte putem društvenih mreža

Širenje virusa korona uticalo je na sve grane industrije. Mjere koje su donesene su neophodne da bi se spasili životi i zaustavilo napredovanje pandemije, a kako su ovim mjerama zahvaćeni svi članovi našeg društva, tako i muzičari koji žive od koncertnih gužvi ovih nedjelja vrijeme provode u svojim domovima.

Mladi poznaju rizike, ali ne znaju kome da se obrate

BANJALUKA - Djeca i mladi, koristeći društvene mreže, ne treba da prihvataju nepoznate ljude za prijatelje, ne treba da komuniciraju s nepoznatim osobama putem društvenih mreža te da posjećuju sajtove ako ne poznaju njihov sadržaj.

Zvornička policija upozorava na prevare putem društvenih mreža

ZVORNIK - Policijska uprava Zvornik apeluju na građane da budu oprezni prilikom korištenja društvenih mreža i da zbog mogućih zloupotreba ne nasjedaju na prevare kada se od njih, kao navodnih dobitnika nagradnih igara, traži da ustupe svoje lične podatke.

Evropski sud pravde donio važnu presudu o društvenim mrežama

Društvenim mrežama poput Facebooka može se narediti da se oštrije postave prema uklanjanju klevetničkih sadržaja, odlučio je najviši sud Evropske unije u slučaju jedne austrijske političarke.

Kako su društvene mreže rasle i padale u proteklih 15 godina?

Facebook je zvanično osnovan prije više od 15 godina, početkom februara 2004. godine, iako je široj javnosti dostupan tek od 2006. Uzmemo li da je početkom 21. vijeka rođen koncept društvenih mreža kakve danas poznajemo, u toj gotovo dvije decenije dugoj istoriji mnogo se igrača pojavilo, nestalo, promijenilo smjer razvoja – a Facebook je ostao vodeći s više od 2 milijarde aktivnih korisnika.

Vaše privatne fotografije na društvenim mrežama nisu samo vaše

Koristite li društvene mreže, vjerovatno ste već naučili da postoji razlika između javnih i privatnih profila i objava. Iako su nas godinama iz Instagrama i Facebooka uvjeravali kako dobro odabrana podešavanja privatnosti garantuju da će naše fotografije, videa i objave vidjeti samo one oči kojima smo mi to i dopustili, to baš i nije tako.

Najčitanije