Društvene mreže

Društvene mreže problem za tradicionalne medije

BANJALUKA, SARAJEVO - Kao rezultat želje da što prije informišu čitaoce, tradicionalni mediji sve više gube kredibilitet preuzimajući neprovjerene informacije sa društvenih mreža i dalje ih prosljeđujući čitaocima.

8,2 odsto populacije ima neki oblik digitalne zavisnosti

Dvadeset prvi vijek sa sobom je donio mnoge novitete u digitalnom svijetu, a jedan od njih su društvene mreže, koje su danas brojne.

Društvene mreže zadaju glavobolju CIK-u

SARAJEVO, BANJALUKA - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) već je počela da rješava prigovore u vezi s plaćenim oglašavanjem, međutim u ovom trenutku najveći problem im predstavljaju društvene mreže, s ozbirom na to da s njima nemaju zvaničan kanal komunikacije i trenutno praktično je nemoguće utvrditi da li je neki politički subjekt platio oglašavanje koje je zabranjeno prije zvaničnog početka kampanje, odnosno 15. oktobra.

Zaharova: Lažnim vijestima se nemoguće suprotstaviti

Društvenim mrežama u svetu predstoji restruktuiranje, one će se mijenjati i na sebi osjetiti uticaj ili pritisak, smatra portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Oni koji se informišu na društvenim mrežama više vjeruju teorijama zavjere

Ljudi koji se informišu na društvenim mrežama kao što su Facebok i Youtube više vjeruju u teorije zavjere o pandemiji koronavirusa i više krše pravila karantina, prema najnovijem istraživanju.

Tramp prijeti zatvaranjem platformi društvenih medija

Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je danas da će zatvoriti platforme društvenih medija nakon što je Twitter označio njegove dvije poruke kao "nekonkretne" optužujući ga za lažne tvrdnje.

U USK kažnjeno sedmoro zbog objava na društvenim mrežama

BIHAĆ - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK kaznili su sedam osoba zbog uznemiravanja građana putem objava na društvenim mrežama tokom proteklog vikenda.

Muzičari dobijaju podršku za koncerte putem društvenih mreža

Širenje virusa korona uticalo je na sve grane industrije. Mjere koje su donesene su neophodne da bi se spasili životi i zaustavilo napredovanje pandemije, a kako su ovim mjerama zahvaćeni svi članovi našeg društva, tako i muzičari koji žive od koncertnih gužvi ovih nedjelja vrijeme provode u svojim domovima.

Mladi poznaju rizike, ali ne znaju kome da se obrate

BANJALUKA - Djeca i mladi, koristeći društvene mreže, ne treba da prihvataju nepoznate ljude za prijatelje, ne treba da komuniciraju s nepoznatim osobama putem društvenih mreža te da posjećuju sajtove ako ne poznaju njihov sadržaj.

Zvornička policija upozorava na prevare putem društvenih mreža

ZVORNIK - Policijska uprava Zvornik apeluju na građane da budu oprezni prilikom korištenja društvenih mreža i da zbog mogućih zloupotreba ne nasjedaju na prevare kada se od njih, kao navodnih dobitnika nagradnih igara, traži da ustupe svoje lične podatke.

Najčitanije