Drugi Svjetski rat

Pogledajte snimak uništavanja džinovske bombe pronađene u Poljskoj

Ogromna bomba koju su britanske snage bacile u Poljskoj otkivena je u jednom kanalu, a sve je završeno velikom eksplozijom.

Poljska mornarica započela deaktiviranje gigantske seizmičke bombe

Poljski vojni ronioci započeli su delikatnu operaciju demontiranja džinovske britanske bombe iz Drugog svjetskog rata na dnu kanala u Baltičkom moru.

Provjeravali podvodni kabl, otkrili njemačku krstaricu

Olupina jednog od najpoznatijih njemačkih ratnih brodova iz Drugog svjetskog rata - krstarice "Karlsrue" nedavno je pronađena slučajno u teritorijalnim vodama Norveške. Iako je istorijat krstarice, koja je jedini veliki njemački ratni brod izgubljen tokom invazije na Norvešku, dobro poznat, olupina broda do sada nije pronađena.

Pronađen potopljeni njemački ratni brod iz Drugog svjetskog rata

Olupina velikog njemačkog ratnog broda pronađena je u blizini obale Norveške oko 80 godina nakon što je potopljen u bici tokom Drugog svjetskog rata, saopštili su arheolozi i operator elektrodistribucije "Statnet".

Između Irske i Škotske nalazi se 116 potopljenih njemačkih podmornica

Jedno od najvećih tehnoloških dostignuća u Drugom svjetskom ratu su bile njemačke podmornice poznate kao U-Boot (skraćenica od njemačke riječi Unterseeboot sa bukvalnim prevodom “Brod -ispod-površine-vode“).

Udovica kupila tenk da osveti muža i postala Hitlerova noćna mora

Kada su nacisti upali u Sovjetski Savez i ubili mladog oficira Crvene armije 1941. godine, sigurno nisu ni sanjali kakav će bijes osloboditi.

Da li se rušenjem Hitlerove rodne kuće uklanja i mit?

Dugo se razmišljalo šta učiniti s rodnom kućom nacističkog diktatora Adolfa Hitlera u austrijskom Braunauu. Za arhitekte je veliki izazov da istovremeno i zadrže - ali i da zataškaju prošlost.

Rodžer Voters: Nisu Britanci slomili naciste, već Rusi

Jedan od osnivača grupe "Pink Flojd", britanski rok muzičar Rodžer Voters izjavio je za televiziju "RT" da je upravo ruski narod uništio naciste i pobijedio u Drugom svjetskom ratu.

Pogledajte kako je izgledala Parada pobjede u Moskvi

MOSKVA - U Moskvi je danas održana vojna parade povodom obilježavanja 75. godišnjice pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Svaki deseti Amerikanac misli da su SAD ratovale protiv Rusa

Svaki deseti anketirani Amerikanac misli da su se SAD u Drugom svjetskom ratu borile protiv Rusije.

Najčitanije