Drugi svjetski rat

Udovica kupila tenk da osveti muža i postala Hitlerova noćna mora

Kada su nacisti upali u Sovjetski Savez i ubili mladog oficira Crvene armije 1941. godine, sigurno nisu ni sanjali kakav će bijes osloboditi.

Da li se rušenjem Hitlerove rodne kuće uklanja i mit?

Dugo se razmišljalo šta učiniti s rodnom kućom nacističkog diktatora Adolfa Hitlera u austrijskom Braunauu. Za arhitekte je veliki izazov da istovremeno i zadrže - ali i da zataškaju prošlost.

Rodžer Voters: Nisu Britanci slomili naciste, već Rusi

Jedan od osnivača grupe "Pink Flojd", britanski rok muzičar Rodžer Voters izjavio je za televiziju "RT" da je upravo ruski narod uništio naciste i pobijedio u Drugom svjetskom ratu.

Pogledajte kako je izgledala Parada pobjede u Moskvi

MOSKVA - U Moskvi je danas održana vojna parade povodom obilježavanja 75. godišnjice pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Svaki deseti Amerikanac misli da su SAD ratovale protiv Rusa

Svaki deseti anketirani Amerikanac misli da su se SAD u Drugom svjetskom ratu borile protiv Rusije.

Pad Okinave - Herojska smrt generala Ušiđime

Čuveni japanski general, komandant japanskih snaga u borbama za Okinavu Micuru Ušiđima izvršio je 23. juna 1945. godine ritualno samoubistvo nakon poraza njegovih boraca u velikoj bici sa snagama SAD.

Dan početka njemačke "Barbarose": Skupa pobjeda SSSR

Na današnji dan 1941. godine nacistička Njemačka napala je Sovjetski savez. U Rusiji se obilježava Dan sjećanja i tuge. Tokom Velikog otadžbinskog rata živote izgubilo više od 26 miliona građana SSSR-a.

Kovčeg sa blagom pronađen u ruševinama dvorca iz 14. vijeka

Smatra se da su ovi dragoceni predmeti pripadali Jevrejima ubijenim u Drugom svetskom ratu. Smatra se da su ovi dragocjeni predmeti pripadali Jevrejima ubijenim u Drugom svetskom ratu.

Singerica među pištoljima

Za nešto što je kvalitetno i dugovječno izrađeno, a radi pouzdano i precizno, obično se kaže da "radi kao singerica". Malo je poznato da šivaće mašine "singerice" svoju nadaleko čuvenu pouzdanost duguju razvoju vatrenog oružja, odnosno oružarskom sistemu serijske proizvodnje. Kompanija Singer je vremenom otišla vrlo daleko nadmašivši svoj uzor - firmu Kolt.

Vulin: Srbi neće dozvoliti da im neko drugi piše istoriju

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocijenio je danas da Srbi nisu među onim narodima koji će dozvoliti da im neko piše drugu istoriju ili da im neko bira prijatelje.

Najčitanije