Drugi svjetski rat

Uspješno uklonjena bomba iz Drugog svjetskog rata

MARIBOR - Bomba zaostala iz Drugog svjetskog rata teška 500 kilograma uspješno je uklonjena danas u Mariboru, dva sata pošto je 1.000 ljudi evakuisano.

Sovjetski heroj u jednoj borbi ubio 108 njemačkih vojnika

Istorija Drugog svjetskog rata zna za mnoge heroje u svim armijama, međutim oni koji su postigli izuzetne podvige u jednom boju mjere se desetinama.

Hitler je jecao kad su Rusi ušli u Berlin

Sredinom aprila Rusi su prešli Odru, udaljenu 70 kilometara te započeli završni, nezaustavljivi prodor prema Berlinu.

Đukanović: Obilježavanje u Varšavi bilo bi potpunije sa Rusijom i Srbijom

VARŠAVA - Ceremonija obilježavanja 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata bi bila još potpunija da je na njoj učestvovala i Rusija, kao i predstavnici nekih drugih jugoslovenskih naroda, počev od Srbije, izjavio je u Varšavi predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović.

Drugi svjetski rat u samo pet minuta

Na današnji dan prije tačno 80. godina počeo je Drugi svjetski rat - rat u kom je učestvovala većina tadašnjih država svijeta, uključujući i sve velike sile.

Presedan koji može dovesti u pitanje sve komemoracije u BiH

SARAJEVO - MUP Unsko-sanskog kantona je odlukom da zabrani održavanje komemoracije za 12.000 Srba ubijenih na Garavicama kod Bihaća napravio presedan koji može dovesti u pitanje sve komemoracije u BiH, stav je Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH.

Bitka za Staljingrad: Klanica u kojoj je Hitler polomio sve zube

Na današnji dan prije 77 godina počela je krvava bitka za Staljingrad u kojoj je Adolf Hitler silno želio pokoriti grad nazvan po Josifu Staljinu, a ovaj ga je iz istog razloga odlučio braniti svim silama.

Objavljeni tajni planovi nacista za uništavanje Krima

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je na svom zvaničnom sajtu jedinstvene dokumente o bitkama za Krim tokom Drugog svjetskog rata.

Otkriveni tragovi prikrivanog masakra u Njemačkoj

Cipele, dugmad, molitvene knjige, meci, sovjetski novčići i harmonika su neki od 400 artefakata koje su arheolozi otkrili na mjestu gdje se desio veliki nacistički masakr.

Vulin: Hrvatska i dalje na strani kao u Drugom svetskom ratu

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin danas je, na godišnjicu početka Drugog svjetskog rata, 1. septembra 1939. godine, izjavio da Hrvatska potvrđuje da "stranu koju je izabrala u Drugom svjetskom ratu i dalje smatra svojom".

Najčitanije