Drva

Fotografija automobila punog trupaca nasmijala region

Društvenim mrežama širi se fotografija s ulica Pančeva na kojoj je snimljen automobil natrpan trupcima.

Usred proljeća kupuju drva za zimu

BANJALUKA, PRIJEDOR - Iako smo, kalendarski, usred proljeća, a od ljeta nas dijeli još nekoliko sedmica, građani su uveliko počeli spremati ogrev za predstojeću zimu.

Oglasio se hranitelj porodice osuđen zbog krađe tri metra drva

BIHAĆ - Fikret Dedić, demobilisani borac iz Bužima, trenutno robija u bihaćkom zatvoru Luke zbog krađe drva. On je osuđen je na pet mjeseci i 27 dana zatvora.

Zatražili pomilovanje za hranitelja porodice

BIHAĆ - Nevladina organizacija "Udruženje građana za bolji Sanski Most", iz istoimenog grada, uputila je Marinku Čavari, predsjedniku Federacije BiH, molbu za pomilovanje Fikreta Dedića iz Bužima, koji je osuđen na zatvorsku kaznu od šest mjeseci zbog nelegalne sječe tri metra drveta za ogrev svojoj siromašnoj porodici.

Hranitelj porodice u zatvoru zbog tri metra drva

BUŽIM - Zbog tri metra drveta za ogrev koje je usjekao u državnoj šumi, Fikret Dedić, nezaposleni demobilisani borac iz Bužima, otišao je na izdržavanje tromjesečne kazne zatvora na koju je ranije osuđen.

Na traktorsku prikolicu natovario drva i golf 2

Neobičnu situaciju zabilježio je danas jedan vozač na putu u Pazariću.

Drva istovarili na stećke iz trećeg vijeka

GLAMOČ - Kulturno-obrazovnoj ustanovi Narodni univerzitet Glamoč prije više od dvadeset dana stigla su drva za ogrev, a palete sa okorcima, usljed nebrige pojedinaca, istovarene su, ni manje ni više, nego na stećke, koji su izloženi ispred ove ustanove, a koji datiraju iz rimskog i srednjovjekovnog perioda.

Učiteljica osuđena jer je iz svog zaraslog vinograda uzela drva za ogrjev

Žena iz Bjelovara proglašena je krivom i kažnjena je jer je iz zapuštenog vinograda, koji je naslijedila od svoje bake, prevezla drva za ogrjev, javio je Danica.hr.

Prevrnuo se kamion sa drvima kod Doboja

U mjestu Klokotnica u opštini Doboj Istok oko 16:20 časova prevrnuo se kamion sa poluprikolicom koji je prevozio drva.

Nestašica drva diže cijene u nebo

BANJALUKA - Građani u BiH su već uveliko krenuli s pripremama za narednu grijnu sezonu, iako je cijena drveta za ogrev prilično visoka u pojedinim gradovima, a najavljuju se dodatna poskupljenja pred zimu.

Najčitanije