Drvar

Runićeva za "Nezavisne": Leđa su mi željeli vidjeti bivši politički saborci

Željeli su mi vidjeti leđa moji dojučerašnji politički saborci, ističe Dušica Runić, načelnica opštine Drvar, nakon pobjede na prekjuče održanom referendumu na kojem se glasalo o njenom opozivu s te funkcije.

Izlaznost na referendumu u Drvaru do 15.00 časova 42 odsto

​DRVAR - Izlaznost na referendumu u Drvaru do 15.00 časova iznosi 42 odsto, odnosno izjasnio se 2.501 glasač, rečeno je Srni iz Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Drvar Dušice Runić.

Runić: Opoziv priželjkuju pojedinci zbog ličnih interesa

DRVAR - Načelnik opštine Drvar Dušica Runić istakla je da su Drvarčani čestit i pametan narod, te da je sigurna da će 8. maja glasati protiv kriminala i da će joj pružiti podršku glasanjem protiv opoziva kako bi nastavili da od Drvara prave bolje i ugodnije mjesto za život.

Runić: Ponovo ću pobijediti 8. maja

DRVAR - Politička situacija u Drvaru je komplikovana nakon što je skupštinska većina izglasala opoziv načelniku opštine i zakazala referendum za 8. maj, ali će SNSD tada odnijeti još jednu pobjedu, rekla je Srni predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Drvaru Dušica Runić.

Mladić i pješak poginuli u razmaku od 15 minuta

ŠIROKI BRIJEG, DRVAR - U dvije odvojene nesreće danas su poginuli V.K. (18) kao vozač opela i Ž.D. (67) iz Drvara kao pješak.

"Odluka o obustavi socijalne pomoći od 1. marta skandalozna"

DRVAR - Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne zaštite i izbjeglih Livanjskog kantona uputilo je obavještenje opštinama Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo da će od 1. marta obustaviti isplate sredstava korisnicima socijalne pomoći, što u ovim lokalnim zajednicama ocjenjuju skandaloznom i katastrofalnom odlukom.

Opozvana načelnica opštine Drvar Dušica Runić

DRVAR - Dušica Runić, načelnica opštine Drvar, opozvana je sa te funkcije.

Uvrede novinarki Srne u Drvaru

Nakon objavljivanja članka o Vrličkoj parohiji i obnovi hrama u srpskom selu Otišić novinarka Srne iz Drvara Јelena Dešić je putem društvene mreže Facebook dobila poruke uvredljivog sadržaja sa profila Zvonimira Topića iz Hrvatske.

Stefanoviću uručen grb opštine Drvar

DRVAR - Ministru odbrane Srbije Nebojši Stefanoviću večeras je u Drvaru uručen grb opštine povodom Dana opštine, a on je ovu priliku iskoristio da najavi još ulaganja u ovu povratničku opštinu sa većinskim srpskim stanovništvom.

Prošao kroz crveno, vrijeđao policajce i razbio im službeno vozilo

DRVAR - Nakon što je prošao kroz crveno svijetlo ne semaforu, a potom vrijeđao i omalovažavao policajce koji su ga zatekli u jednom ugostiteljskom objektu gdje je vikao i razbijao čaše, te udario službeno policijsko vozilo, radnici MUP-a Kantona 10 u utorak su nad 29-godišnjim R.G iz Drvara proveli kriminalističku obradu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela sprečavanje službenih osoba u vršenju službenih radnji i oštećenje tuđe stvari.

Mali: Pomoć za Kostajnicu, Nevesinje, Kozarsku Dubicu i Drvar

BEOGRAD - Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je danas na sastanku sa načelnicima opština Kostajnica, Nevesinje, Kozarska Dubica i Drvar da će Srbija pomoći tim lokalnim zajednicama da riješe probleme sa tekućom likvidnošću, te im pružiti podršku za neke razvojne projekte.

Putopis: U zagrljaju Republike Srpske

Na Veliki četvrtak, uveče, nas osmoro odvažnih iz Požarevca kreće put Republike Srpske na jednu akciju koju naš vodič Zoran Pavlović iz Planinarskog društva "Vukan" naziva turom za opuštanje i uživanje. Ali, ona će iziskivati i napor, kao i uvek na planinarenju, doziran tek toliko da osetimo adrenalinski skok i blagodati za kojima vapi onaj hedonistički deo našega bića, kada sve prođe i samo nas milina obuzme.

Drvarčani svečano ispratili otpad

DRVAR - Nelegalno deponovani otpad je napustio Drvar, a nadamo se i ostale opštine u kojima su ga neodgovorni pojedinci istresli, ali i dalje nema nikakve informacije da je neko zbog ovoga odgovarao ili podnio ostavku, rekla je Živana Sabljić, članica neformalne grupe građana koja je okupljena oko inicijative "Drvar bez italijanskog otpada", nakon što je u Drvaru danas održan performans "Svečani ispraćaj otpada iz Drvara".

Kod Drvara poginuo istaknuti privrednik, sutra Dan žalosti

DRVAR - Zbog smrti četrdesetosmogodišnjeg Milana Babića iz Drvara, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, u opštini Drvar sutra će biti Dan žalosti zbog gubitka ovog humaniste i privrednika koji je zapošljavao više od 100 povratničkih porodica.

"Yumco" iz Drvara prkosi pandemiji: U planu nova zapošljavanja

DRVAR - Stamenko Korićanac, direktor "Yumca" iz Drvara, kaže da je uprkos pandemiji zadovoljan rezultatima poslovanja u ovoj firmi, čiji pogoni su otvoreni prije nešto više od godinu dana, te je najavio nova zapošljavanja i nada se da će krenuti izvoz u evropske zemlje.

Najčitanije