Drvar

Drvar i Bihać će prvi prodisati

DRVAR - Firma “Kemeko-BH” iz Lukavca trebalo bi da krajem mjeseca počne da odvozi 400 tona nelegalno deponovanog tekstilnog otpada, a prvi šleperi doći će po smeće u Drvar i Bihać.

Pronađen Dragan Vještica koji je nestao u Drvaru

DRVAR - Policija iz Drvara pronašla je danas nestalog Dragana Vješticu iz tog grada, potvrio je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

Nestao osamdesetjednogodišnji Dragan Vještica iz Drvara

DRVARA - Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak rekao je Srni da je nestao osamdesetjednogodišnji Dragan Vještica iz Drvara.

Broćeta: Uradili smo mnogo, očekujemo pobjedu SNSD-a

DRVAR - Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Drvar Goran Broćeta očekuje ubjedljivu pobjedu ove stranke na lokalnim izborima u Drvaru, jer su, kako je pojasnio, u protekle četiri godine vodili računa o svim segmentima razvoja.

Špirić u Drvaru, doneseni zaključci za poboljšanje položaja Srba povratnika

DRVAR - U Drvaru je danas na sastanku predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikole Špirića sa načelnicima zapadnokrajiških opština, gdje Srbi čine većinu povratničkog stanovništva, doneseno nekoliko zaključaka koji se odnose na poboljšanje položaja Srba povratnika u Federaciju BiH (FBiH).

Runić: Od nerazvijenih opština prave još nerazvijenije

ISTOČNO SARAJEVO - Načelnik Drvara Dušica Runić izrazila je nezadovoljstvo zbog pozicije ove opštine u Federaciji BiH, jer sistemom raspodjele prihoda od PDV-a po ključu koji je trenutno napravljen nerazvijene lokalne zajednice postaju još nerazvijenije.

Novi rok za uklanjanje otpada iz Drvara i Bosanskog Grahova

DRVAR - Tekstilni otpad koji je dovezen u Drvar i Bosansko Grahovo i dalje je tamo. U tim opštinama sada se uzdaju u zaključak Vlade Federacije, po kome je Fond za zaštitu životne sredine zadužen da obezbijedi sredstva za ukljanjanje.

Opasni otpad i dalje nije uklonjen: FBiH nespremna da riješi problem

DRVAR - Afera s otpadom koji je iz Italije završio u Drvaru, Bosanskom Grahovu i Bihaću pokazala je sve administrativne nedostatke i nespremnost države u kojoj živimo da pomogne lokalnim samoupravama i da ih zaštiti od pojedinaca koji su zarad ličnih interesa spremni ugroziti zdravlje stanovnika.

Runić: Otpad iz Italije i dalje u Drvaru, ništa nije urađeno

DRVAR- Nelegalno uskladišteni otpad iz Italije i dalje je u Drvaru, obećanja nisu ostvarena i građani gube strpljenje, rekla je danas Srni načelnik ove opštine Dušica Runić.

Dušica Runić kandidat SNSD-a za načelnika Drvara

DRVAR - Na predstojećim lokalnim izborima kandidat SNSD-a za načelnika opštine Drvar je Dušica Runić, koja je u proteklom periodu u potpunosti opravdala povjerenje stranke i pokazala se kao izuzetno uspješan načelnik, potvrdio je Srni predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Drvaru Goran Broćeta.

Najčitanije