Drvar

Tekstilni otpad će biti vraćen u Italiju, čeka se dozvola

SARAJEVO - Tekstilni otpad koji je preuzeće "Krom reciklaža" Drvar deponovalo na području Drvara, Bihaća i okoline Sarajeva biće vraćen u Italiju, odakle je i uvezen, rekla je Srni ministar ekologije i turizma Federacije BiH /FBiH/ Edita Đapo.

Odblokiran magistralni put, protesti se nastavljaju

DRVAR - Magistralni put Drvar - Bosansko Grahova, koji je danas nekoliko stotina Drvarčana blokiralo u znak protesta zbog otpada iz Italije koji je dovezen na područje opštine Drvar, večeras je odblokiran.

Nekoliko stotina Drvarčana blokiralo magistralni put

DRVAR - Nekoliko stotina Drvarčana blokiralo je magistralni put Drvar - Bosansko Grahova u znak protesta što je otpad iz Italije dovezen na područje opštine Drvar.

Drvar vraća otpad Italiji

SARAJEVO - Federalno Ministarstvo ekologije i turizma poništilo je dozvolu za uvoz otpada firmi "Krom reciklaža" iz Drvara i naredilo njegovo vraćanje u Italiju.

Naloženo da se otpad iz Drvara i Bosanskog Grahova odmah ukloni

DRVAR - Direktor za inspekcijske poslove Livanjskog kantona Dubravko Kovačević rekao je danas da otpad iz Italije mora biti odmah uklonjen sa područja Drvara i Bosanskog Grahova i vraćen odakle je dovezen.

Nije usvojen prijedlog da se ukloni otpad, srpski ministri napustili sjednicu

LIVNO - Srpski ministri u Livanjskom kantonu napustili su vanrednu sjednicu Vlade kantona jer nije usvojen njihov prijedlog zaključka o hitnom uklanjanju otpada iz Drvara i Bosanskog Grahova.

Opštinsko vijeće Drvara traži da se u istragu o otpadu uključi SIPA

DRVAR - Opštinsko vijeće Drvara donijelo je danas zaključke da se hitno izmjesti otpad dovezen iz Italije u ovu lokalnu zajednicu, te da se Agencija za istrage i zaštitu BiH uključi u istragu oko cjelokopnog procesa u vezi sa dopremanjem otpada.

I danas protest Drvarčana zbog otpada iz Italiije

DRVAR - Drvarčani su i danas mirno protestovali zbog skladištenja tekstilnog otpada iz Italije na području ove opštine, zahtijevajući da se utvrdi kako je tu dospio i da li je otrovan.

Srpski ministri u LK traže vanrednu sjednicu zbog otpada iz Italije

DRVAR - Srpski ministri u Livanjskom kantonu zatražili su od kantonalnog premijera da se održi vanredna sjednice zbog odlaganja tekstilnog otpada iz Italije na području Drvara i Bosanskog Grahova.

Otpad u Drvaru i Bosanskom Grahovu uskladišten van propisa

Federalni urbanističko-ekološki inspektorat danas je izvršio inspekcijski nadzor kod operatora "Krom reciklaža" d.o.o.Drvar, povodom deponovanja "uvezenog neopasnog tekstilnog otpada predviđenog za reciklažu na području opština Drvar i Bosansko Grahovo".

Najčitanije