Drvo

Kod Sarajeva ukradeno drvo u kojem je bila mina

SARAJEVO - Prilikom izvođenja radova čišćenja miniranog područja na radilištu "Vis" na brdu Žuč u sarajevskoj opštini Novi Grad demineri Federalne uprave civilne zaštite 11. juna 2019. godine na stablu drveta uočili su poteznu minu PMR 2A uraslu u drvo, saopšteno je iz Civilne zaštite.

Makron šalje novi hrast Trampu

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron umanjio je važnost uvenuća sadnice hrasta koju je prošle godine poklonio američkom predsjedniku Donaldu Trampu, navodeći da ne treba tražiti simboliku u svemu i da će u Bijelu kuću poslati novo stablo.

Muškarac poginuo dok je rezao drva, komšije ga nosile kilometrima tražeći pomoć

TRAVNIK - Muhameda Jašarevića (61) iz Jezeraca kod Travnika usmrtilo je stablo dok je sa dvojicom komšija sjekao drva na nepristupačnom terenu u šumi iznad ovog mjesta.

Iz drveta starog više od 100 godina teče voda

U selu Dinoša u Crnoj Gori postoji jedan prirodni fenomen zbog kojeg mnogi trljaju oči u nevjerici dok gledaju kako iz drveta teče voda u mlazevima.

Drvo ubilo muškarca u Zagorju

Tokom rušenja stabala u šumi kod Zlatara poginuo je 45-godišnji muškarac na kojeg je palo stablo visine oko 25 metara koje se nalazilo iza njega, izvijestila je danas krapinsko-zagorska policija.

Umjesto namještaja izvozimo ogrev

​SARAJEVO - Iako prirodno bogata šumama, Austrija na godišnjem nivou iz Bosne i Hercegovine uveze oko sto miliona maraka proizvoda od drveta, ali uglavnom onih s niskim stepenom prerade poput ogreva.

Prava ili vještačka jelka?

Okićena jelka je simbol novogodišnjih i božićnih praznika, a dilema da li bi dom trebalo da krasi prava ili vještačka jelka nije zaobišla ni SAD.

Drvoprerađivači iz Ribinika: Obustava isporuke drveta ugrožava naš rad

Grupa drvoprerađivača sa područja opštine Ribnik izrazila je danas nezadovoljstvo radom rukovodstva i vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" u Istočnom Drvaru Nikole Jankovića, navodeći da je poslije njihovog dolaska onemogućena isporuka ugovorenih količina šumskih drvnih sortimenata i ogrevnog drveta.

Srušilo se stablo u Banjaluci, oštećena dva automobila

BANJALUKA - Veliko stablo javora srušilo se jutros u Kozarskoj ulici u naselju Kočićev vijenac u Banjaluci i oštetilo dva parkirana automobila.

Drvo ubilo muškarca

ČELINAC - Darko Knežević (42) poginuo je kada je na njega palo drvo u mjestu Branešci Gornji, opština Čelinac.

Najčitanije