Drvo

Komšiju namlatio drvenim kocem

​BILEĆE - Komšijska svađa Bilećana Radivoja Gušića (59) i Ilije Čokorila (50) dobila je epilog u četvrtak kada je Gušić prijavio komšiju iz sela Zlatište da ga je istukao drvenim kocem i prijetio mu puškom.

U Banjaluci procvjetala biljka koja cvjeta svakih 50 godina

Biljku drvo života, odnosno Yucca, kako joj je latinski naziv, naslijedila sam od majke, a ona ju je dobila od svoje strine. Nisam puno znala o ovoj izuzetno izdržljivoj biljci, koja mi je draga jer je dar od moje majke. Kad sam prije nekoliko sedmica vidjela da na stabljici dugoj preko 160 centimetara raste cvijet, zainteresovala sam se da saznam više i iznenadila se podatkom da ova biljka cvjeta jednom u 50 godina, priča Ljiljana Malić, Banjalučanka u čijem domu ovih dana raste i pupa ovaj neobični i izuzetno rijetki cvijet.

Kod Sarajeva ukradeno drvo u kojem je bila mina

SARAJEVO - Prilikom izvođenja radova čišćenja miniranog područja na radilištu "Vis" na brdu Žuč u sarajevskoj opštini Novi Grad demineri Federalne uprave civilne zaštite 11. juna 2019. godine na stablu drveta uočili su poteznu minu PMR 2A uraslu u drvo, saopšteno je iz Civilne zaštite.

Makron šalje novi hrast Trampu

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron umanjio je važnost uvenuća sadnice hrasta koju je prošle godine poklonio američkom predsjedniku Donaldu Trampu, navodeći da ne treba tražiti simboliku u svemu i da će u Bijelu kuću poslati novo stablo.

Muškarac poginuo dok je rezao drva, komšije ga nosile kilometrima tražeći pomoć

TRAVNIK - Muhameda Jašarevića (61) iz Jezeraca kod Travnika usmrtilo je stablo dok je sa dvojicom komšija sjekao drva na nepristupačnom terenu u šumi iznad ovog mjesta.

Iz drveta starog više od 100 godina teče voda

U selu Dinoša u Crnoj Gori postoji jedan prirodni fenomen zbog kojeg mnogi trljaju oči u nevjerici dok gledaju kako iz drveta teče voda u mlazevima.

Drvo ubilo muškarca u Zagorju

Tokom rušenja stabala u šumi kod Zlatara poginuo je 45-godišnji muškarac na kojeg je palo stablo visine oko 25 metara koje se nalazilo iza njega, izvijestila je danas krapinsko-zagorska policija.

Umjesto namještaja izvozimo ogrev

​SARAJEVO - Iako prirodno bogata šumama, Austrija na godišnjem nivou iz Bosne i Hercegovine uveze oko sto miliona maraka proizvoda od drveta, ali uglavnom onih s niskim stepenom prerade poput ogreva.

Prava ili vještačka jelka?

Okićena jelka je simbol novogodišnjih i božićnih praznika, a dilema da li bi dom trebalo da krasi prava ili vještačka jelka nije zaobišla ni SAD.

Drvoprerađivači iz Ribinika: Obustava isporuke drveta ugrožava naš rad

Grupa drvoprerađivača sa područja opštine Ribnik izrazila je danas nezadovoljstvo radom rukovodstva i vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" u Istočnom Drvaru Nikole Jankovića, navodeći da je poslije njihovog dolaska onemogućena isporuka ugovorenih količina šumskih drvnih sortimenata i ogrevnog drveta.

Najčitanije