Drvo

Iz drveta starog više od 100 godina teče voda

U selu Dinoša u Crnoj Gori postoji jedan prirodni fenomen zbog kojeg mnogi trljaju oči u nevjerici dok gledaju kako iz drveta teče voda u mlazevima.

Drvo ubilo muškarca u Zagorju

Tokom rušenja stabala u šumi kod Zlatara poginuo je 45-godišnji muškarac na kojeg je palo stablo visine oko 25 metara koje se nalazilo iza njega, izvijestila je danas krapinsko-zagorska policija.

Umjesto namještaja izvozimo ogrev

​SARAJEVO - Iako prirodno bogata šumama, Austrija na godišnjem nivou iz Bosne i Hercegovine uveze oko sto miliona maraka proizvoda od drveta, ali uglavnom onih s niskim stepenom prerade poput ogreva.

Prava ili vještačka jelka?

Okićena jelka je simbol novogodišnjih i božićnih praznika, a dilema da li bi dom trebalo da krasi prava ili vještačka jelka nije zaobišla ni SAD.

Drvoprerađivači iz Ribinika: Obustava isporuke drveta ugrožava naš rad

Grupa drvoprerađivača sa područja opštine Ribnik izrazila je danas nezadovoljstvo radom rukovodstva i vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" u Istočnom Drvaru Nikole Jankovića, navodeći da je poslije njihovog dolaska onemogućena isporuka ugovorenih količina šumskih drvnih sortimenata i ogrevnog drveta.

Srušilo se stablo u Banjaluci, oštećena dva automobila

BANJALUKA - Veliko stablo javora srušilo se jutros u Kozarskoj ulici u naselju Kočićev vijenac u Banjaluci i oštetilo dva parkirana automobila.

Drvo ubilo muškarca

ČELINAC - Darko Knežević (42) poginuo je kada je na njega palo drvo u mjestu Branešci Gornji, opština Čelinac.

Veliki potencijal RS za proizvodnju energenta budućnosti

BANJALUKA - Godišnji obim sječe u šumama Republike Srpske iznosi oko 3.000.000 kubnih metara. Procjene pokazuju kako samo u zapadnom dijelu RS postoji blizu 700.000 kubnih metara sirovine kao potencijalnog izvora za biomasu.

U trenu uklonite ogrebotinu s namještaja

U svakoj kući alazi se barem jedan komad namještaja izrađen od drva: krevet, ormar, ladičar, stol, stolice,... Ali ljepotu drvenog namještaja može narušiti ogrebotina. Na sreću, ogrebotinu možete efikasno ukloniti prirodnim sredstvom koje će vas koštati manje od jedne marke.

Penzionerima na području USK stiže ogrev do kraja oktobra

BIHAĆ - Ogrevno drvo penzionerima na području USK koji su ga naručili preko svojih udruženja biće isporučeno do kraja oktobra, kada ističe ugovoreni rok, saopštili su iz preduzeća "Unsko-sanske šume".

Najčitanije