Drvo

Ove četiri sobne biljke su odlične za održavanje

​Svi vole da uđu u kuću koja je buna biljaka jer daju zelenilo, pročišćavaju vazduh i daju estetsku notu domu.

Sarajlija u unikatne rukotvorine od drveta ugradio i humanost

Samo se radom ili hrabrošću može postići ugled među ljudima, prisiliti ih, ne da vas vole i nagrade, ali svakako da vas cijene i poštuju. Naravno da je rad bolje i sigurnije sredstvo, jer hrabrost nije od prirode svakom dana, a osim toga - za nju se rjeđe i prilika pruža, dok je za rad i radljivost uvijek ima.

Cijene ogrevnog drveta u Sloveniji najviše u 10 godina

LJUBLJANA - Polovina slovenačkih domaćinstava radije se grije na drvna goriva nego na druge vrste energenata. Onima koji za grijanje koriste ogrevno drvo ili pelet, ovogodišnja grijna sezona biće skuplja, dok je situacija sa drvnom sječkom drugačija, budući da je cijena čak i pala, piše portal 24ur.

Beč najbolje brine o drveću, dobitnik nagrade "Evropski grad stabala"

Austrijska prijestonica je ove godine proglašena evropskim gradom koji se najbolje brine o gradskom drveću. Naime, Beč je dobitnik nagrade "Evropski grad drveća 2021" (European City of the Trees Award) ECOT.

Nekoliko savjeta kako pravilno gajiti bonsai drvo

U drvo bonsai jako se lako zaljubiti. Ali, osim što izgleda divno, malo i slatko, valjalo bi da znate kako pravilno da ga njegujete. Donosimo nekoliko savjeta uz koje će rukovanje s ovom vrstom drveća biti lakše.

"Nova generacija" proslavila deseti rođendan

Dnevni centar za djecu u riziku "Nova generacija" danas je proslavio deceniju postojanja i tom prilikom su predstavili postignute rezultate koji pokazuju da je više od 700 djece koristilo njihove usluge tokom ovih deset godina.

Policajca usmrtilo drvo u šumi

PALE - Milivoje Lizdek iz Pala poginuo je danas prilikom sječe šume u paljanskom mjestu Podgrab, kada je na njega palo drvo koje ga je udarilo i usmrtilo, saznaju "Nezavisne".

Stablo palo na automobil u banjalučkoj ulici

BANJALUKA - Na automobil koji je stajao na semaforu u Ulici Prvog krajiškog korpusa, kod raskrsnice sa ulicom Olimpijskih pobjednika, palo je stablo, a jedna osoba je lakše povrijeđena, saznaju "Nezavisne".

Jorgovan, simbol Vaskrsa nastao od Bogorodičinih suza

Ljudi kažu, kada su razapeli Hrista, Presveta Bogorodica je skrušena bolom i obnevidjela od plača hodala bez cilja, ne znajući kuda ide. Hodajući pod teretom bola, sjela je da se odmori ispod jednog drveta prepunog lišća, ali ne i cvjetova.

Prijavili da ih sa drveta vreba "opasno stvorenje"

Ekipa za zaštitu životinja u poljskom gradu Krakovu pozvana je da ispita slučaj "opasnog stvorenja koje vreba u drveću". Ispostavilo se da se radi o bačenom kroasanu.

Najčitanije