Drvo

Više drveća i trave - duži život!

Zelenilo i drveće produžavaju život ljudima koji žive u kvartovima okruženim stablima i travom, navode španski naučnici.

Vodič za čišćenje drvenih površina

Čišćenje drvenih površina je gotovo pa svakodnevni zadatak, ali to nije tako lagan posao s obzirom na to da drvo zahtijeva sasvim drugačiji tretman i metodu od plastike ili keramike.

Autom uletio u baštu restorana, tri osobe povrijeđene

BEOGRAD - Tri osobe su lakše povrijeđene kada je automobil uletio u baštu restorana brze hrane u Francuskoj ulici u Beogradu.

Komšiju namlatio drvenim kocem

​BILEĆE - Komšijska svađa Bilećana Radivoja Gušića (59) i Ilije Čokorila (50) dobila je epilog u četvrtak kada je Gušić prijavio komšiju iz sela Zlatište da ga je istukao drvenim kocem i prijetio mu puškom.

U Banjaluci procvjetala biljka koja cvjeta svakih 50 godina

Biljku drvo života, odnosno Yucca, kako joj je latinski naziv, naslijedila sam od majke, a ona ju je dobila od svoje strine. Nisam puno znala o ovoj izuzetno izdržljivoj biljci, koja mi je draga jer je dar od moje majke. Kad sam prije nekoliko sedmica vidjela da na stabljici dugoj preko 160 centimetara raste cvijet, zainteresovala sam se da saznam više i iznenadila se podatkom da ova biljka cvjeta jednom u 50 godina, priča Ljiljana Malić, Banjalučanka u čijem domu ovih dana raste i pupa ovaj neobični i izuzetno rijetki cvijet.

Kod Sarajeva ukradeno drvo u kojem je bila mina

SARAJEVO - Prilikom izvođenja radova čišćenja miniranog područja na radilištu "Vis" na brdu Žuč u sarajevskoj opštini Novi Grad demineri Federalne uprave civilne zaštite 11. juna 2019. godine na stablu drveta uočili su poteznu minu PMR 2A uraslu u drvo, saopšteno je iz Civilne zaštite.

Makron šalje novi hrast Trampu

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron umanjio je važnost uvenuća sadnice hrasta koju je prošle godine poklonio američkom predsjedniku Donaldu Trampu, navodeći da ne treba tražiti simboliku u svemu i da će u Bijelu kuću poslati novo stablo.

Muškarac poginuo dok je rezao drva, komšije ga nosile kilometrima tražeći pomoć

TRAVNIK - Muhameda Jašarevića (61) iz Jezeraca kod Travnika usmrtilo je stablo dok je sa dvojicom komšija sjekao drva na nepristupačnom terenu u šumi iznad ovog mjesta.

Iz drveta starog više od 100 godina teče voda

U selu Dinoša u Crnoj Gori postoji jedan prirodni fenomen zbog kojeg mnogi trljaju oči u nevjerici dok gledaju kako iz drveta teče voda u mlazevima.

Drvo ubilo muškarca u Zagorju

Tokom rušenja stabala u šumi kod Zlatara poginuo je 45-godišnji muškarac na kojeg je palo stablo visine oko 25 metara koje se nalazilo iza njega, izvijestila je danas krapinsko-zagorska policija.

Najčitanije