Dučić

"Čitajmo zajedno": Dučić, aristokrata duha

BANJALUKA - Za Jovana Dučića danas nije važno da li je ostao vječiti neženja, a ostao je. Nije značajno ni da li je imao vanbračnu djecu, a imao je. Nije bitno ni to da li je bježao u Sofiju sa udatom majkom troje djece, koja je upravo zbog toga kasnije izgubila pravo na viđanje svoje djece, a bježao je. Nevažno je da li je zbog sposobnosti ljubavnika dobio vilu koja je danas srpska ambasada u Mađarskoj, a dobio je. Niko ne zarezuje ni to da li se kao diplomata tukao zbog nekakvog skandala u Ženevi, a tukao se.

Đaci u Kuljanima dobijaju stomatologa

BANJALUKA - Otvaranje stomatološke ambulante za đake u prilagođenom dijelu Osnovne škole "Jovan Dučić" u Kuljanima planirano je početkom nove školske godine, rekli su za "Nezavisne" u Domu zdravlja.

U Hercegovačkoj Gračanici pomen Dučiću

Pomen velikom srpskom pjesniku Јovanu Dučiću, povodom 77 godina od njegove smrti biće služen danas u Hercegovačkoj Gračanici u Trebinju, nakon čega će delegacija grada Trebinja položiti cvijeće na njegov grob.

Godišnjica smrti velikog Jovana Dučića

Jovan Dučić zasigurno je jedan od naših najvoljenijih književnika. Volimo ga jer nas je naučio da volimo jedni druge i svoju zemlju, ali nas je njegov rad u okviru refleksivne, rodoljubive i elegične poezije naučio kako da volimo i upoznamo sebe.

Ambiciozna, ali ne i uigrana predstava

BANJALUKA - Praizvedba komada "Dučić" ansambla Narodnog pozorišta Republike Srpske, rađenog po tekstu Spasoja Ž. Milovanovića i u režiji Juga Radivojevića, biće održana večeras, a pretpremijera za ljude iz struke i novinare izvedena je u četvrtak uveče.

Ansambl "Jovan Dučić" uveselio korisnike Doma penzionera u Trebinju

TREBINJE - Članovi Ansambla narodnih igara "Jovan Dučić" iz Trebinja održali su tradicionalni koncert koji početkom svake nove godine upriliče za korisnike Doma penzionera Trebinje.

U Ženevi otkrivena spomen ploča Jovanu Dučiću

U Ženevi je svečano otkrivena spomen-ploča posvećena Jovanu Dučiću, velikom srpskom piscu i diplomati, koji je u ovom gradu proveo sedam godina života.

Dučićeve ideje i danas pokreću razvoj Trebinja

TREBINJE - Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja i predsjednik Savjeta "Dučićevih večeri poezije", otvorio je u subotu uveče najprestižniju kulturnu manifestaciju istočne Hercegovine - "Dučićeve večeri poezije", na kojoj se okupila elita srpske kulture - pjesnici, vokalni solisti i operski pjevači, dramski i baletski umjetnici, pijanisti i horski izvođači.

Položeni vijenci na spomenike Dučiću i Njegošu

TREBINJE - Predstavnici grada Trebinja položili su danas cvijeće na spomenike Jovanu Dučiću i Petru Petroviću Njegošu povodom manifestacije "Dučićeve večeri poezije".

Sutra počinju "Dučićeve večeri poezije"

TREBINJE - Manifestacija "Dučićeve večeri poezije" biće održana u Trebinju od sutra do nedjelje, 14. oktobra, uz bogat kulturno-umjetnički program.

Najčitanije