Dušan Kovačević

Dušan Kovačević predstavlja novi film poslije 18 godina

Da li je kraj života istovremeno i kraj boravka na ovom svijetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku, pita se Dušan Kovačević u svom novom filmu "Nije loše biti čovek", prvom rediteljskom poduhvatu nakon 18 godina.

Dušanu Kovačeviću "Književni vijenac Kozare"

PRIJEDOR - Književniku Dušanu Kovačeviću sinoć je u Prijedoru uručena nagrada "Književni vijenac Kozare" u okviru Književnih susreta na Kozari.

"Hipnoza jedne ljubavi" večeras i sutra u NP RS

BANjALUKA - Predstava Zvezdara tetara "Hipnoza jedne ljubavi" po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, biće odigrana večeras i sutra sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Kovačević za "Nezavisne": Malo nas je, i ako se raziđemo, ostaće samo polja i prazne kuće

Dušan Kovačević, akademik, književnik, dramski pisac, scenarista i reditelj u pisanom intervjuu za "Nezavisne novine" rekao je da problem nestajanja treba postaviti kao jedan od najvažnijih državnih problema.

Dušan Kovačević: Pamet pre oružja, mir je potreban kao lek

BEOGRAD - Srbija mora da se brani ako zatreba, ali više ne sme da bude isprovocirana da uđe u novi sukob, jer ono malo što je izgrađeno, posle razaranja 1999. srušiće se za jednu noć i bojim se da bi sledeći rat bio kraj i naše zemlje i naroda, kaže dramski pisac Dušan Kovačević.

Dušan Kovačević u bolnici

Dramski pisac Dušan Kovačević operisan je na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, dobro se osjeća nakon intervencije i oporavlja se u bolnici.

Premijera "Sabirnog centra" u srijedu

BANJALUKA - "Sabirni centar", jedan od kultnih komada Dušana Kovačevića u režiji Marka Misirače, te adaptaciji režisera i Ivana Velisavljevića, dramaturga Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS), na Velikoj sceni ove pozorišne kuće biće premijerno izveden u srijedu, s početkom u 20 časova.

Najčitanije