Dušan Topić

Topić: Deset kompanija želi da gradi auto-put od Vukosavlja do Rače

BANJALUKA - Direktor "Autoputeva Republike Srpske" Dušan Topić izjavio je da je za finansiranje, projektovanje i izgradnju auto-puta od Vukosavlja do Rače pristiglo 10 prijava, od čega je devet kompanija izrazilo interesovanje za sva tri lota, a jedna za drugi i treći lot.

Naredne sedmice sumiranje plana parcelacije od Vukosavlja do Rače

BANJALUKA - Direktor Javnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić izjavio je da bi naredne sedmice trebalo da budu sumirana sva pitanja i komentari u vezi sa planom parcelacije trase autoputa od Vukosavlja preko Brčkog i Bijeljine do Rače, koji je u prethodnih 15 dana bio na javnom uvidu po odluci Narodne skupštine Republike Srpske.

Topić: Veoma značajna podrška EU izgradnji autoputa kroz Srpsku

​BANJALUKA - Direktor "Autoputeva Republike Srpske" Dušan Topić izjavio je danas Srni da je za izgradnju prve dionice auto-puta na Koridoru 5C kroz Srpsku veoma značajan grant EU od 12,9 miliona evra i da je time zaokružena finansijska konstrukcija za ovaj projekat.

Topić: Poigravanje sa gradnjom mosta na Savi stvorilo bi pravne posljedice

BANJALUKA - Direktor preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić izjavio je da su potpisnici ugovora o izgradnji mosta na Savi kod Gradiške preuzeli na sebe veliku odgovornost i obaveze, te da bi bilo kakvo poigravanje sa tim stvorilo određene pravne posljedice.

Topić: Početak izgradnje mosta na Savi u naredna dva mjeseca

BANJALUKA - Direktor preduzeća "Autoputevi" Republike Srpske Dušan Topić izjavio je danas u Banjaluci da bi u narednih dva mjeseca trebalo da počne izgradnja mosta na rijeci Savi kod Gradiške.

Topić i Mićić: U planu dva prelaska u Srbiju autoputem, preko Save i Drine

BIJELJINA - Direktor "Auto-puteva Republike Srpske" Dušan Topić rekao je danas da će u perspektivi kod Bijeljine postojati dva prelaska u Srbiju autoputem - jedan preko Save u Rači i drugi preko Drine u zoni Pavlovića ćuprije.

Naplata putarine po pređenom kilometru na "9. januaru" za nekoliko sedmica

BANJALUKA - Direktor preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" Dušan Topić rekao je danas u Banjaluci da još nekoliko sedmica neće biti u funkciji nove naplatne kućice na autoputu "9. januar", ali da će poslije toga biti uspostavljen zatvoreni sistem i početi naplata putarine po pređenom kilometru.

Saglasnost o tekstu tenderskog dokumenta za izgradnju mosta na Savi

BANJALUKA - Direktor "Auto-puteva Republike Srpske" Dušan Topić rekao je da je sa predstavnicima "Hrvatskih cesta" danas postignuta saglasnost u vezi sa konačnim tekstom tenderskog dokumenta za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Gradiške.

Trninić: Izgradnja autoputa Banjaluka-Doboj je velika radna pobjeda

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je Srni da će sutra biti svečano otvorena dionica autoputa od mjesta Drugovići do Prnjavora u dužini od 25 kilometara, a time i završena izgradnja autoputa "9. januar" od Banjaluke do Doboja, za šta su izdvojena 402 miliona evra.

Topić: Koncesioni ugovor povoljan, komentari opozicije neosnovani

BANJALUKA - Direktor "Auto-puteva" Republike Srpske Dušan Topić izjavio je Srni da je sa kineskom Međunarodnom kooperacijom za ekonomsku i tehnološku saradnju pri Šandong haj-spid grupaciji dogovoren veoma dobar i povoljan koncesioni ugovor za izgradnju auto-puta od Banjaluke do Prijedora.

Najčitanije