Dušanka Majkić

Majkić: Nikakva nova institucija za migrantsku krizu ne dolazi u obzir

Zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Dušanka Majkić izjavila je Srni da ne dolazi u obzir nikakvo novo odjeljenje u sastavu Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara koje najavljuje ministar bezbjednosti Selmo Cikotić i koje bi se bavilo migrantima.

Informacija o nezakonitom djelovanju Turkovićeve nema većinu

SARAJEVO - Informacija o nezakonitom i neprofesionalnom djelovanju Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova BiH, nije dobila potrebnu većinu u Domu naroda BiH, pa je otišla na usaglašavanje Kolegiju.

Izetbegović: Inicijativa da se ispita rad Turkovićeve maliciozna

SARAJEVO - Usvojena inicijativa da se ispita neprofesionalni rad Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova, je maliciozna kvalifikacija Dušanke Majkić, ocijenio je danas u izjavi novinarima Bakir Izetbegović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH.

Majkić: Otkud nekome pravo da ponovo otvara pitanje saradnje sa Evropolom

SARAJEVO - Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nije primila k znanju informaciju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i dopis federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) koji se odnosi na sprovođenje Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji sa Evropolom.

Majkić: Očekujem da bude usvojen budžet institucija BiH za 2020.

SARAJEVO - Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić (SNSD) je danas u Sarajevu izjavila novinarima da ona ima dnevni red sjednice tog doma na kojem se ne nalazi prijedlog budžeta institucija BiH za 2020. godinu, ali da to ne znači da on ne može biti predložen kao tačka dnevnog reda na samoj sjednici.

Majkić: U BiH sve ukočeno

SARAJEVO - Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je da SNSD nije stranka koja koči usvajanje budžeta za ovu godinu i održavanje izbora, navodeći da u BiH nije samo budžet kočnica i da je sve "ukočeno" jer ne postoji politička volja da u ovoj zemlji bilo šta bude uređeno.

Majkić: Neophodna analiza ko sve ima diplomatski pasoš BiH

SARAJEVO - Neophodno je napraviti analizu ko to iz BiH ima diplomatski pasoš, a tom analizom bi se sasvim sigurno lako utvrdilo da nema posebne koristi od velikog broja ljudi koji koriste te pasoše, izjavila je Srni zamjenik predsjedavajućeg Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Majkić: Podžić svjesno uputio ratni pozdrav

SARAJEVO - Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić (SNSD) smatra da je ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić svjesno uputio ratni pozdrav na sastanku sa pripadnicima Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, a da, nažalost, na to "niko od prisutnih iz reda srpskog naroda nije adekvatno reagovao".

Majkić: Imenovanje direktora SIPA i OBA dvije različite stvari

SARAJEVO - Dušanka Majkić delegat SNSD-a u Domu naroda BiH komentarisala je danas odluku Vijeća ministara da ne razmatra imenovanje direktora SIPA, kazavši da su imenovanje direktora SIPA i OBA dvije različite stvari, te da je procedura oko izbora direktora SIPA prošla u cijelosti.

Majkić: Građani ne znaju u kakvom bezbjednosnom okruženju žive

SARAJEVO - Delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je danas da je tragično što parlament, kada je riječ o bezbjednosnom sektoru, već nekoliko godina nema stvarnu informaciju Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Najčitanije