Dušanka Majkić

Majkić: Otkud nekome pravo da ponovo otvara pitanje saradnje sa Evropolom

SARAJEVO - Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nije primila k znanju informaciju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i dopis federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) koji se odnosi na sprovođenje Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji sa Evropolom.

Majkić: Očekujem da bude usvojen budžet institucija BiH za 2020.

SARAJEVO - Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić (SNSD) je danas u Sarajevu izjavila novinarima da ona ima dnevni red sjednice tog doma na kojem se ne nalazi prijedlog budžeta institucija BiH za 2020. godinu, ali da to ne znači da on ne može biti predložen kao tačka dnevnog reda na samoj sjednici.

Majkić: U BiH sve ukočeno

SARAJEVO - Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je da SNSD nije stranka koja koči usvajanje budžeta za ovu godinu i održavanje izbora, navodeći da u BiH nije samo budžet kočnica i da je sve "ukočeno" jer ne postoji politička volja da u ovoj zemlji bilo šta bude uređeno.

Majkić: Neophodna analiza ko sve ima diplomatski pasoš BiH

SARAJEVO - Neophodno je napraviti analizu ko to iz BiH ima diplomatski pasoš, a tom analizom bi se sasvim sigurno lako utvrdilo da nema posebne koristi od velikog broja ljudi koji koriste te pasoše, izjavila je Srni zamjenik predsjedavajućeg Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Majkić: Podžić svjesno uputio ratni pozdrav

SARAJEVO - Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić (SNSD) smatra da je ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić svjesno uputio ratni pozdrav na sastanku sa pripadnicima Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, a da, nažalost, na to "niko od prisutnih iz reda srpskog naroda nije adekvatno reagovao".

Majkić: Imenovanje direktora SIPA i OBA dvije različite stvari

SARAJEVO - Dušanka Majkić delegat SNSD-a u Domu naroda BiH komentarisala je danas odluku Vijeća ministara da ne razmatra imenovanje direktora SIPA, kazavši da su imenovanje direktora SIPA i OBA dvije različite stvari, te da je procedura oko izbora direktora SIPA prošla u cijelosti.

Majkić: Građani ne znaju u kakvom bezbjednosnom okruženju žive

SARAJEVO - Delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je danas da je tragično što parlament, kada je riječ o bezbjednosnom sektoru, već nekoliko godina nema stvarnu informaciju Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Majkić: Program reformi uspjeh Republike Srpske

BANJALUKA - Delegat SNSD-a u Domu naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić izjavila je da Program reformi BiH nije Godišnji nacionalni plan (ANP). jer zemlja koja ne ide prema NATO-u nema potrebe da ga potpisuje, već da taj dokument predstavlja uspjeh Republike Srpske.

"Aktiviranje bonskih ovlaštenja uvodi BiH u avanturu"

SARAJEVO - Srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić upozorila je danas da posljednji stavovi visokog predstavnika Valentina Incka u vezi s mogućnošću novog aktiviranja bonskih ovlaštenja izazivaju zebnju i upozoravaju da bi BiH mogla ući u novu avanturu iz koje se ne bi mogla lako izvući.

Majkić: Cilj izmjena poslovnika dodatna provalija u koju pada BiH

BANJALUKA - Delegat SNSD-a Domu naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić smatra da je cilj inicijative SDS-a i PDP-a o izmjenama poslovnika Predstavničkog doma da se što prije pristupi izboru komisije za izbor i imenovanja i uz podršku četiri poslanika iz Republike Srpske i uz pomoć bošnjačkih glasova završi izbor Savjeta ministara.

Najčitanije