Duško Marković

Marković i Milanović: Imamo dobre bilateralne odnose

PODGORICA - Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je večeras u razgovoru sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem da te dvije države njeguju odlične bilateralne odnose ne dopuštajući da neka otvorena pitanja prošlosti naruše duh saradnje i stabilnosti.

Đukanović spreman da stopira zakon, Amfilohije ipak pozvao na litije

PODGORICA - Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je jutros da su on i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nedavno predložili mitropolitu crnogorsko-primorskom Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohiju obustavu primjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti do izjašnjenja Ustavnog suda i Evropskog suda za ljudska prava i nastavak dijaloga, ali da je mitropolit, uprkos tome, pozvao na nastavak litija.

Vlast predložila obustavu primjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti

PODGORICA - Predložili smo obustavu primjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti do izjašnjenja Ustavnog suda i Evropskog suda za ljudska prava, rekao je premijer Crne Gore Duško Marković.

"Litije nisu ucjene, one su jedini način da se izrazi nezadovoljstvo"

PODGORICA - Njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki Joanikije izjavio je da litije nisu ucjena ili prijetnja već jedini način da se javno, na miran i dostojanstven način izrazi nezadovoljstvo zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Brnabić: Nije bilo potrebe da zovem Markovića, poruka savršeno jasna

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je da ne želi da komentariše razloge Hrvatske da ne otvori granicu za državljane Srbije, kao i da nije bilo potrebe da zove crnogorskog premijera Duška Markovića jer joj je savršeno jasna poruka da su građani Srbije nepoželjni u toj zemlji.

Marković: Brnabić je mogla da pozove mene

PODGORICA - Premijer Crne Gore Duško Marković rekao je da telefoni rade i vlasti iz Srbije su mogle da nazovu i pitaju ako ih zanimaju odluke Vlade Crne Gore da zasad neće otvoriti granicu prema Srbiji.

Obrt u Podgorici: Crnogorci sada pozivaju Srbe da dođu

PODGORICA - Odluka o tome sa kojim ce državama biti otvorene granice, a koju bi u četvrtak trebalo da donese Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, biće zasnovana na epidemiološkim standardima, izjavio je daanas premijer Crne Gore Duško Marković.

Knežević: Nećemo dozvoliti državu na antisrpstvu

PODGORICA - Demokratski fronta nema namjeru da preispituje crnogorsku nezavisnost, ali neće dozvoliti građenje države na antisrpstvu i proglašenju SPC za agresora, poručio je danas u parlamentu opozicioni poslanik Milan Knežević.

Marković: Besramno podmeću da želimo da otimamo crkve i manastire

CETINJE - Sve vjerske zajednice imaće isti status u Crnoj Gori, a svi nesporazumi biće rješavani na miran i demokratski način, poručio je crnogorski premijer Duško Marković na svečanosti povodom Dana nezavisnosti.

Marković: SPC prisvaja Crnu Goru i negira njenu nezavisnost

PODGORICA - Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je, povodom godišnjice crnogorske nezavisnosti, da Srpska pravoslavna crkva prisvaja Crnu Goru u vjersko-ideološkom smislu koji, kako tvrdi, dolazi iz sjedišta SPC u Beogradu i negira crnogorsku nezavisnost.

Najčitanije