Dubioza kolektiv

"Dubioza kolektiv" za "Nezavisne": Od divljači nam najbolje uspijevaju divlje deponije

Nekoliko mjeseci nakon našeg prošlog nastupa na "Nektar OK festu" objavljen je album "Pjesmice za djecu i odrasle", tako da ćemo na ovogodišnjem festivalu pokušati da odsviramo što više pjesama sa tog albuma, ali i neke starije sa albuma na našem jeziku koje smo dugo neopravdano zapostavljali, poručili su članovi benda "Dubioza kolektiv" povodom nastupa na ovogodišnjem izdanju "Nektar OK festa" na Tjentištu.

Dubioza kolektiv: Haj'mo svi na Tjentište jer program dobar je

​Miljenici publike u cijeloj regiji, koji godinama unazad grade i uspješnu internacionalnu karijeru vraćaju se na Tjentište. Dubioza kolektiv 13. jula zagrijaće atmosferu u jednom od najljepših nacionalnih parkova u ovom dijelu Evrope – NP Sutjeska.

Pogledajte novi spot Dubioza kolektiva

Popularna bh. grupa Dubioza kolektiv objavila je videospot za pjesmu "Wild Wild East" kojom najavljuje novi album.

"Dubioza kolektiv" 30. juna na Tašmajdanu

Koncertno najaktivniji bend iz regiona, "Dubioza kolektiv", čiji je jedinstveni muzički spoj obišao planetu, stiže na stadion Tašmajdan u subotu, 30. juna, gdje će održati svoj prvi solo koncert na otvorenom.

Pjesmama gađaju u srž problema

Svaki veliki protest ili revolucija su praćeni i pjesmama u čijim tekstovima su demonstranti pronalazili inspiraciju i snagu za borbu. Nekada su ove pjesme pravljene s namjerom, a nekada su slučajno postajale himne onih koji su na ulicama tražili pravdu.

"Dubioza kolektiv" obradio pjesmu "Klinac u getu"

Poznati bh. bend "Dubioza kolektiv" objavio je na svom Facebook kanalu obradu numere "Klinac u getu", koju je napisao i otpjevao tragično preminuli Banjalučanin David Dragičević.

"Dubioza kolektiv" prepjevala kultni ljetnji šlager

U susret velikom koncertu u Beogradu, zakazanom za 30. jun, na stadionu Tašmajdan, "Dubioza kolektiv" prepjevala je jedan od najljepših šlagera iz osamdesetih godina prošlog vijeka - "Na morskome plavom žalu" iz kultnog filma Emira Kusturice "Sjećaš li se, Dolly Bell".

"Dubioza kolektiv" napravila svoj "Rijaliti"

Publika širom regiona navikla je da su momci iz popularnog benda "Dubioza kolektiv" puni iznenađenja, ali ovog puta ostavljaju obožavaoce bez daha – u svom "Rijalitiju".

Dubioza kolektiv snimila spot s navijačkom pjesmom za hokejaše BiH

Najveća rock atrakcija iz Bosne i Hercegovine i najpopularniji bend u regiji Dubioza kolektiv, snimila je spot s navijačkom pjesmom za reprezentaciju BiH u hokeju na ledu.

"Egzil" album godine u BiH

Reperi Frenkie i Kontra s producentom Indigom, koji su ovog mjeseca objavili album "Egzil", prvi su na listi najboljih albuma koje su objavili bh. izvođači u godini na izmaku.

Najčitanije