Dubrovnik

Ovogodišnje "Dubrovačke ljetne igre" šalju poruku optimizma

DUBROVNIK - Ovogodišnje 71. "Dubrovačke ljetne igre", saopštili su organizatori, biće održane od 10. jula do 25. avgusta, kakav je i bio plan prije pandemije virusa korona, ali zbog epidemioloških mjera u Hrvatskoj igre će biti održane u smanjenom formatu. Festivalsku publiku svih generacija, glasi dalje saopštenje, očekuje gotovo pedeset dramskih, muzičkih, plesnih, folklornih i drugih izvedbi na više od deset scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika.

Nuklearno odlagalište kod Dubrovnika odgovor na Trgovsku goru

BANJALUKA - Srebrenka Golić, ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, izjavila je da bi RS mogla da izgradi odlagalište nuklearnog otpada u blizini Dubrovnika na lokaciju u selu Ravno.

U Dubrovniku umrla žena u koju je pucao sin

DUBROVNIK - Majka (67) u koju je pucao sin (37), u porodičnoj kući u dubrovačkom naselju Šipčine 3. juna, preminula je sinoć u 23.30 časova u dubrovačkoj bolnici, potvrdio je jutros direktor bolnice Marijo Bekić.

Velika greška TV kuće: U prilogu o Crnoj Gori, prikazali Dubrovnik

Mediji širom svijeta izvještavaju o Crnoj Gori, koja je postala prva "destinacija bez virusa korona" u Evropi. Tako je CGTN Evropa emitovao vijest o ovoj državi, međutim, potkrala im se greška.

Dubrovnik u top 11 svjetskih turističkih mjesta koja su postala mirna

Jedna od najtiražnijih američkih dnevnih novina, "The New York Times", čije online izdanje prati preko pet miliona pretplatnika, uvrstila je Dubrovnik u top 11 svjetskih turističkih destinacija koje su, usred virusa korona, pretvorene u mirna mjesta za život.

Ovako je Dubrovčanka poslije dva mjeseca dočekala radnicu iz Trebinja

Vlasnica turističke agencije Adriatic Concierge Iris Domazet Malobabić na svom Instagramu objavila je video gdje opisuje kako upravo dočekuje radnicu iz BiH za koju je pripremila karantin.

Umjeren potres kod Trebinja

TREBINJE, DUBROVNIK- Hrvatska Seizmološka služba zabilježila je u četvrtak ujutro umjeren potres magnitude 3,5 prema Rihteru s epicentrom kod Trebinja u Bosni i Hercegovini.

Zemljotres kod Dubrovnika

DUBROVNIK - Na jugu Hrvatske jutros je registrovan potres koji se osjetio na široj dubrovačkoj okolini.

Sumnja na koronavirus u Dubrovniku

DUBROVNIK - Najnoviji podaci govore da je u svijetu 20.606 oboljelih, a od toga 190 izvan Kine. Umrlih je 427. Na području Evropske unije je 27 zaraženih.

Žena iz BiH uhapšena zbog velike pljačke aerodroma u Dubrovniku

DUBROVNIK - Dubrovačka policija objavila je da je uhapsili ženu (40) iz Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je učestvovala u pljački aerodroma u Dubrovniku u oktobra prošle godine, kad su radnicima obezbjeđenja uzeli torbu sa više od 190 hiljada KM.

Najčitanije