Dubrovnik

Zaplijenjena 73 kilograma kokaina

DUBROVNIK - Dubrovačka policija zaplijenila je 73 kilograma kokaina na području Opuzena, a uhapšena su trojica muškaraca u dobi od 35, 41 i 47 godina.

Dubrovčani i Crnogorci kupuju grobna mjesta u Trebinju

TREBINJE - Dešava se da penzioneri iz Hrvatske, ali i susjedne Crne Gore kupuju grobna mjesta u Trebinju, iako su njihove adrese stanovanja Dubrovnik, Herceg Novi, Nikšić i drugi gradovi, jer im je to dosta jeftinije, potvrdili su nam iz agencija u gradu na Trebišnjci.

Pompeo u Dubrovniku, bezbjednosne mjere sa svih strana

DUBROVNIK - Američki državni sekretar Majk Pompeo stigao je u Dubrovnik, gdje je po dolasku izjavio da je predsjednika SAD Donalda Trampa, koji je saopštio da su on i njegova supruga pozitivni na virus, vidio 15. septembra.

Pojavile se pravoslavne freske u franjevačkom samostanu

Dubrovnik je jedan od najljepših gradova na Jadranskom moru, a u sebi krije mnoge istorijske tajne. Često je bio na meti mnogih osvajača te nije ništa čudno kada se neke dvije istorije ili religije ukrste na istom mjestu.

Veliki pad broja turista u Dubrovniku

Za razliku od ostatka Hrvatske, gdje je broj turista u prvoj polovini avgusta na oko 70 odsto u odnosu na isto razdoblje lani, Dubrovnik bilježi dosta lošije rezultate.

Capak: Đaci u škole, kruzeri da pristaju u Dubrovniku

ZAGREB - Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak izjavio je danas da trenutna epidemiološka situacija i manji broj zaraženih virusom korona upućuje na to da bi djeca normalno trebalo da počnu da pohađaju nastavu.

UFC borac Overim odmara u Hrvatskoj

UFC borac Alister Overim sa porodicom odmara u Hrvatskoj, a fotoreporeti su ga uslikali kako šeta Stradunom.

Ovogodišnje "Dubrovačke ljetne igre" šalju poruku optimizma

DUBROVNIK - Ovogodišnje 71. "Dubrovačke ljetne igre", saopštili su organizatori, biće održane od 10. jula do 25. avgusta, kakav je i bio plan prije pandemije virusa korona, ali zbog epidemioloških mjera u Hrvatskoj igre će biti održane u smanjenom formatu. Festivalsku publiku svih generacija, glasi dalje saopštenje, očekuje gotovo pedeset dramskih, muzičkih, plesnih, folklornih i drugih izvedbi na više od deset scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika.

Nuklearno odlagalište kod Dubrovnika odgovor na Trgovsku goru

BANJALUKA - Srebrenka Golić, ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, izjavila je da bi RS mogla da izgradi odlagalište nuklearnog otpada u blizini Dubrovnika na lokaciju u selu Ravno.

U Dubrovniku umrla žena u koju je pucao sin

DUBROVNIK - Majka (67) u koju je pucao sin (37), u porodičnoj kući u dubrovačkom naselju Šipčine 3. juna, preminula je sinoć u 23.30 časova u dubrovačkoj bolnici, potvrdio je jutros direktor bolnice Marijo Bekić.

Najčitanije