Dug

Dug Crne Gore prvi put u padu od sticanja nezavisnosti

Javni dug Crne Gore, bez depozita, iznosio je na kraju avgusta ove godine 4,05 milijardi evra, odnosno 87,37 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), prema preliminarnim podacima Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Ukupan dug Srpske 52,94 odsto BDP-a

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas da je ukupan dug Srpske na dan 31. decembar prošle godine iznosio 5.833.450.000 KM, odnosno 52,94 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Zbog duga od 43.500 KM oduzeto vozilo

PRIJEDOR – Policajci iz Prijedora juče su od Đ.M. oduzeli golf, jer je kontrolom utvrđeno da isti ima dug neplaćenih kazni u iznosu od 43.500 KM, saopšteno je iz PU Prijedor.

Dug prebilo 478 poslovnih subjekata

BANJALUKA - Oko 14,5 miliona KM obaveza i potraživanja kompenzovalo je 478 učesnika, pokazali su preliminarni rezultati multilateralne kompenzacije koja je obavljena preko Banjalučke berze.

Bitka za klimu podići će dugove i oboriti kreditne rejtinge

Pandemija kovid-19 izazvala je neviđeno povećanje državnih dugova, a klimatske promjene bi mogle da izazovu neizvršavanje otplata dospjelih rata širom planete, koja je, kako upozorava panel Ujedinjenih nacija, zbog zagrijavanja na putu bez povratka ako se hitno ne preduzmu konkretne akcije.

Fond PIO: Zdravstvene ustanove najveći dužnici

Najveća dugovanja po osnovu doprinosa prema Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske imaju zdravstvene ustanove, rečeno je u ovom fondu.

Odgođeni problemi tokom pandemije dolaze na naplatu

BANJALUKA, SARAJEVO - To što je ove godine, u odnosu na prošlu, naglo porastao broj blokiranih računa, ne iznenađuje ekonomske stručnjake, koji ističu da je poslovna zajednica u BiH 2020. zbog pandemije imala niz olakšica, što ih je relaksiralo u poslovanju, ali su određene obaveze ostale.

Rekordni rast njemačkog duga, raste i strah od inflacije

Statistika nikada nije zabilježila toliki rast državnog duga Njemačke kao u prvoj godini korone, tokom koje se on povećao za 14,4 odsto.

Oglasio se Zdravko Mamić o uplati duga državi

ZAGREB - Zdravko Mamić, koji se nalazi u bijegu u BiH te je u Hrvatskoj osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja 52 miliona kuna iz GNK Dinama, u tajnosti je podmirio čitav dug prema Hrvatskoj, odnosno uplatio je u državni budžet navedena 52 miliona kuna.

Javni dug evrozone porastao na 100,5 posto BDP-a

Javni dug evrozone premašio je u prvom tromjesečju 2021. godine nivo od 100 procenata bruto domaćeg proizvoda (BDP) prvi put ikada.

Najčitanije