Dug

Ukupan dug Crne Gore 3,66 milijardi

PODGORICA - Ukupan državni dug, bez depozita, na dan 30. juna ove godine iznosio je 3,664 milijarde evra ili 79,54 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), saopštili su Danu iz Ministarstva finansija (MF) Crne Gore.

Darko Lazić: Ne dugujem 500.000, dugujem milion

Darko Lazić se osvrnuo na priče da mu je navodno oduzet auto, da ga navodno jure kamataši, kao da je navodno unajmio obezbjeđenje, jer se navodno plaši za ličnu bezbjednost. Sada se oglasio pa otkrio šta je istina.

Još jedno vozilo oduzeto, Teslićanin privremeno ostao bez hjundaija

Teslićka policija privremeno je oduzela automobil hjundai od lica sa područja ove opštine čiji su inicijali M.DŽ, koje nije posjedovalo vozačku dozvolu. Utvrđeno je daje dozvola ranije deponovana zbog sakupljenih 10 kaznenih bodova za godinu dana.

Ministri G7: Siromašne osloboditi otplate duga i 2021. godine

VAŠINGTON - Ministri finansija Grupe sedam (G7) ocijenili su danas da su poboljšane ekonomske prilike u njihovim zemljama i dogovorili su se da nastave da koordiniraju svoje odgovore na pandemiju virusa korona, izjavio je portparol američkog Ministarstva finansija.

Mediji: Partizan udvostručio dug, na plate odlazi 9,2 miliona evra

Dug Fudbalskog kluba Partizan za pet godina pod aktuelnom upravom i više je nego udvostručen, piše Sportski žurnal.

Objavljeno koliko je dužna Crvena zvezda

Ono što su navijači Crvene zvezde željno čekali da saznaju, sada im je javno dostupno na sajtu Agencije za privredne registre (APR), gdje je objavljen finansijski izvještaj kluba za 2019. godinu.

Hrvatski dug prvi put u istoriji premašio 40 milijardi evra

Hrvatska narodna banka objavila je danas najnovije podatke o dugu opšte države koji je krajem aprila, prvi put u istoriji, premašio 300 milijardi kuna (40 milijardi evra).

Savjet ministara usvojio strategiju upravljanja dugom BiH do 2022.

SARAJEVO - Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, usvojio je Srednjoročnu strategiju upravljanja dugom Bosne i Hercegovine za period 2019 – 2022. godine u skladu sa Akcionim planom za provođenje Reformske agende na nivou Savjeta ministara BiH.

Koje su zemlje najzaduženije

VAŠINGTON - Javni dugovi zemalja širom svijeta ubrzano se gomilaju jer vlade nastoje da obezbijede sredstva za saniranje ekonomske štete izazvane pandemijom virusa korona i za privredni oporavak putem emisije duga, davanjem kreditnih garancija kompanijama i drugim sredstvima.

FBiH isplatila prvu ratu duga RS

BANJALUKA - Na osnovu usaglašenog plana poravnanja prihoda po osnovu dugovanja za raspodjelu indirektnih prihoda, Federacija BiH uplatila je na račune Budžeta Republike Srpske prvu ratu u iznosu od 3,76 miliona KM, a sva sredstva po osnovu ranijeg duga trebalo bi da budu na računima Republike Srpske do sredine decembra ove godine.

Najčitanije