Dug

Sud ponovo presudio: "Birač" ne duguje 155 miliona KM Litvancima

BANJALUKA - Viši privredni sud u Banjaluci ponovo je potvrdio prvostepenu presudu bijeljinskog suda kojom je odbačen zahtjev Ukio banke da joj se prizna 155 miliona KM potraživanja od FG "Birač" u stečaju.

Zbog duga od skoro 80.000 KM policija oduzela skupocjeni BMW

DOBOJ - Dobojski policajci oduzeli su juče putnički BMW od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja E.O. sa područja opštine Novi Grad, saopštila je Policijska uprava Doboj.

Građani SAD zaduženi "do guše"

VAŠINGTON - Ukupan dug stanovništva SAD dostigao je kraju 2021. godine 15,6 biliona dolara, prema podacima Federalnih rezervi okruga Njujork objavljenim juče.

Bruto inostrani dug Hrvatske 79,4 odsto BDP-a

Bruto inostrani dug Hrvatske iznosio je na kraju septembra 2021. godine 44,1 milijardu evra, što čini 79,4 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavila je danas Hrvatska narodna banka (HNB).

Srpčaninu oduzet auto, bio pijan i duguje više od 8.000 KM

SRBAC - Policija u Srpcu oduzela je automobil VW vento u vlasništvu B.M. iz Srpca, za kojeg je kontrolom utvrđeno da je bio pijan i da ima dug od 8.090 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Crvena zvezda vratila dug Fiorentini

Fudbalski klub Crvena zvezda isplatio je dug koji je imao prema Fiorentini.

Globalni dug: Prosječno zaduženje po čovjeku 37.500 dolara

Ukupni globalni dug iznosi oko 300 biliona dolara, a ova ogromna suma predstavlja 353 procenta globalnog BDP-a, prema podacima za drugi kvartal tekuće godine.

Maradonina djeca moraju da otplate ogroman dug svog oca

Legendarni fudbaler Dijego Armando Maradona zaradio je ogroman novac tokom svoje fudbalske karijere, ali su njegov haotičan život, kao i problemi sa drogom i brojne ljubavne veze uslovili da ode u finansijsku propast.

Dug Crne Gore prvi put u padu od sticanja nezavisnosti

Javni dug Crne Gore, bez depozita, iznosio je na kraju avgusta ove godine 4,05 milijardi evra, odnosno 87,37 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), prema preliminarnim podacima Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Ukupan dug Srpske 52,94 odsto BDP-a

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas da je ukupan dug Srpske na dan 31. decembar prošle godine iznosio 5.833.450.000 KM, odnosno 52,94 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Zbog duga od 43.500 KM oduzeto vozilo

PRIJEDOR – Policajci iz Prijedora juče su od Đ.M. oduzeli golf, jer je kontrolom utvrđeno da isti ima dug neplaćenih kazni u iznosu od 43.500 KM, saopšteno je iz PU Prijedor.

Dug prebilo 478 poslovnih subjekata

BANJALUKA - Oko 14,5 miliona KM obaveza i potraživanja kompenzovalo je 478 učesnika, pokazali su preliminarni rezultati multilateralne kompenzacije koja je obavljena preko Banjalučke berze.

Bitka za klimu podići će dugove i oboriti kreditne rejtinge

Pandemija kovid-19 izazvala je neviđeno povećanje državnih dugova, a klimatske promjene bi mogle da izazovu neizvršavanje otplata dospjelih rata širom planete, koja je, kako upozorava panel Ujedinjenih nacija, zbog zagrijavanja na putu bez povratka ako se hitno ne preduzmu konkretne akcije.

Fond PIO: Zdravstvene ustanove najveći dužnici

Najveća dugovanja po osnovu doprinosa prema Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske imaju zdravstvene ustanove, rečeno je u ovom fondu.

Odgođeni problemi tokom pandemije dolaze na naplatu

BANJALUKA, SARAJEVO - To što je ove godine, u odnosu na prošlu, naglo porastao broj blokiranih računa, ne iznenađuje ekonomske stručnjake, koji ističu da je poslovna zajednica u BiH 2020. zbog pandemije imala niz olakšica, što ih je relaksiralo u poslovanju, ali su određene obaveze ostale.

Najčitanije