Dug

Špediterima nema ko da naplati više od 600.000 maraka

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako je kontrolom Uprave za indirektno oporezivanje BiH utvrđeno da su špediteri u BiH za nepune dvije godine "izbjegli" plaćanje 1,7 miliona KM administrativnih taksa, 615.400 KM nema ko da naplati, jer svi peru ruke tvrdeći da nisu nadležni za prinudnu naplatu.

Opštine i gradovi u RS duguju 418,5 miliona KM

BANJALUKA - Opštine i gradovi u Republici Srpskoj na dan 30. juna prošle godine imale su ukupan dug u iznosu od 418,5 miliona maraka.

Javni dug Srbije 48,2 odsto BDP-a

BEOGRAD - Javni dug Srbije iznosi 48,2 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), izjavila je danas premijer Srbije Ana Brnabić.

Srbija će dugove iz vremena Tita vraćati još dvije decenije

BEOGRAD - Putevi u Srbiji u koje su ugrađeni krediti dizani za vrijeme Josipa Broza Tita dosad su više puta popravljani, a industrijski kapaciteti sasvim moguće nisu preživjeli tranziciju.

Nivo javnog duga BiH 34,7 odsto BDP-a

BiH, u poređenju sa drugim zemljama u tranziciji, ima umjerenu zaduženost, a nivo javnog duga uznosi 34,7 odsto bruto domaćeg proizvoda, navela je Direkcija za ekonomsko planiranje BiH u informaciji o fiskalnoj održivosti BiH u prošloj godini.

Svjetski dug dostigao rekordnih 322 odsto globalnog BDP-a

Svjetski dug je u odnosu na ukupnu globalnu proizvodnju dostigao najviši nivo u istoriji u trećem kvartalu 2019., od preko 322 odsto svjetskog BDP-a i nastaviće da raste, objavio je Institut za međunarodne finansije (IIF) iz Vašingtona u izveštaju o svom novom istraživanju.

FBiH se zadužuje za 25 miliona maraka

SARAJEVO - Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) usvojio je odluku o zaduženju FBiH kod inostranog kreditora radi realizacije projekta rehabilitacije i modernizacije crpno-akumulacione hidroelektrane "Čapljina" i odluku za stvaranje uslova poboljšanja energetske efikasnosti u Kantonalnoj bolnici u Zenici, čime se FBiH zadužila za 25 miliona evra.

Korporativni dug se sve više koristi za preuzimanje rizika

VAŠINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorio je danas na rastući trend korištenja korporativnog duga za špekulativna finansijska ulaganja, što bi moglo da učini globalnu ekonomiju ranjivijom u narednoj krizi.

Ekonomisti upozoravaju: SAD "sjede" na dužničkoj bombi

Ukupan dug kompanija registrovanih na američkim berzama, dostigao je deset biliona dolara.

BiH će tražiti način da izmiri ratni dug za gas

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina u što skorijem periodu treba da se izjasni na koji način i u kojim rokovima planira da izmiri ratni dug za gas.

Najčitanije