Dugovanja

Vlada USK pokrenula s mrtve tačke isplatu dugovanja po sudskim presudama

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona osigurala je tri miliona maraka za isplatu dugovanja po osnovu sudskih presuda za budžetske korisnike koji su je tužili u proteklom periodu i u čiju korist su sudovi presudili.

FBiH i kantoni radnicima duguju više od 500 miliona KM

SARAJEVO - Federacija Bosne i Hercegovine, zajedno sa kantonima, po osnovu izvršnih sudskih presuda koje se odnose na kolektivne ugovore, duguje najmanje pola milijarde maraka.

Ukupna dugovanja USK iznose oko 80 miliona maraka

SANSKI MOST - Vlada Unsko-sanskog kantona u sadašnjem sazivu, u proteklih šest mjeseci svoga rada, uspjela je otplatiti 11 miliona ranijih dugovanja te stabilizovati trenutno teško finansijsko stanje u kantonalnom budžetu.

Finansijski kolaps prijeti USK-u: 130 godina treba da se isplate presude

BIHAĆ - Zbog dugovanja za sudske presude finansijski kolaps već godinama prijeti Unsko-sanskom kantonu, a na osnovu sadašnje dinamike isplate, trebalo bi 130 godina da se ona izmire, istakao je ministar finansija u Vladi USK Vedran Prša.

"Šume Srpske" objavile spisak dužnika

BANJALUKA - "Šume Republike Srpske" objavile su novu listu neposlovnih partnera na kojoj se nalazi 586 firmi koje ovom javnom preduzeću duguju milione KM.

Dugovanja u Unsko-sanskom kantonu dostigla godišnji budžet

​BIHAĆ - Finansijska situacija u Unsko-sanskom kantonu je izuzetno teška, jer se prihodi kojima se puni kantonalni budžet neprestano smanjuju, a istovremeno budžetski rashodi sve su veći.

Frilenserima iz FBiH će biti otpisana poreska dugovanja

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamenta FBiH prihvatio je Nacrt zakona o otpisu poreskih dugovanja fizičkih lica rezidenata Federacije BiH koja su ostvarila prihode iz inostranstva.

UAE briše 100 miliona dolara duga hiljadama građana

ABU DABI - Fond za poravnanje dugova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) objavio je planove o otpisu kredita vrednih 361 milion dirhama (98,3 miliona dolara) koje je podiglo više od 3.300 državljana te zemlje, izvijestila je državna novinska agencija VAM.

Višković: Advokatima uplaćena dugovanja

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izrazio je nadu da advokati u Srpskoj neće početi najavljeni štrajk, nakon što im je Vlada uplatila oko 1,1 milion KM po osnovu zaostalih dugovanja, a ostatak će biti izmiren u 12 jednakih mjesečnih rata.

Isplaćena dugovanja radnicima Željeznica RS

DOBOJ - "Željeznice Republike Srpske" su iz prve tranše kredita Svjetske banke isplatile 51,8 miliona KM dugovanja za 2.519 radnika, saopšteno je danas iz ovog preduzeća.

Najčitanije