Duma

Rusija ukida ograničenja broja predsjedničkih mandata

MOSKVA - Ruska Duma danas je odobrila ustavni amandman, koji je podnijela poslanica iz stranke Ujedinjena Rusija Valentina Tereškova, o ukidanju ograničenja broja predsjedničkih mandata.

Vikiliks: Izvještaj o hemijskom napadu u Siriji lažiran

Portal Vikiliks objavio je pismo jednog od članova misije Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) u Siriji šefu kabineta ove organizacije Robertu Fajervezeru. U poruci se napominje da njegove kolege iskrivljuju informacije o onome što se dogodilo u sirijskom gradu Duma 2018. godine.

Poslanica ruske dume privedena na njujorškom aerodromu

Službenici Federalnog istražnog biroa (FBI) priveli su poslanika ruske Dume Ingu Jumaševu na njujorškom aerodromu radi saslušanja, zbog čega je ruska ambasada uputila protestnu notu Stejt departmentu.

Duma formirala komisiju za ispitivanje stranog miješanja

MOSKVA - Donji dom ruskog parlamenta formirao je danas komisiju, koja treba da ispita navodne slučajeve spoljnog miješanja u vezi sa serijom protesta zbog zabrane pojedinim kandidatima da učestvuju na izborima za moskovsku gradsku Dumu.

SAD tvrde da Sirija ima još hemijskog oružja

VAŠINGTON - Pentagon je objavio da, iako nema naznaka da sirijska vlada priprema hemijski napad, sirijski predsjednik Bašar al Asad i dalje ima kapacitete za takve ograničene napade.

Nakon ruskih i zapadni mediji sumnjaju da je bilo hemijskog napada u Dumi?

DUMA - Televizija RT prenosi da su, nakon posjete novinara Dumi i razgovora s lokalnim stanovništvom, i vodeći mediji na Zapadu počeli da dovode u sumnju tezu o tome da se hemijski napad 7. aprila uopšte desio.

Dječak navodna žrtva hemijskog napada ispričao detalje sa snimanja?

DUMA - Sirijski dječak Hasan Dijab, koji je predstavljen kao žrtva hemijskog napada u Dumi, i koji se navodno pojavio u snimku "Bijelih šljemova", ispričao je detalje o snimanju.

Sirijska vojska: U Guti pronađena hemijska laboratorija terorista

DAMASK - Sirijski vojni izvor rekao je za da je "sirijska vojska danas pronašla jak dokaz da su militanti sa zapadnim sponzorima organizovali postavljanje videa navodnog hemijskog napada kako bi imali izgovor za napade na sirijsku vojsku i vladu".

U Dumi ranjen sirijski oficir

DUMA - Informacija o navodnom ranjavanju ruskog oficira u sirijskoj Dumi nije istinita. U pucnjavi je ranjen sirijski saradnik bezbjednosti, ruskih vojnika na mjestu incidenta nije bilo, saopštio je ruski Centar za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji.

Inspektori OPCV-a odgodili obilazak Dume zbog pucnjave

HAG - Inspektori Međunarodne organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCV) morali su danas da odgode obilazak lokacije navodnog hemijskog napada u sirijskoj Dumi jer je bezbjednosni tim UN izvijestio o pucnjavi na tom mjestu, rekli su izvori.

Najčitanije