Duvan

Oduzet duvan za nargilu u vrijednosti 63.500 KM

SARAJEVO - Odsjek za provođenje propisa Regionalnog centra Sarajevo oduzeo je 262 kg arome-duvana od tri poreska obveznika, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Akcize ipak neće podići cijene cigareta

BANJALUKA, SARAJEVO - Akcizna politika za cigarete i duvan u narednoj godini ne bi trebalo da utiče na cijene ovih proizvoda, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Akcize ipak neće podići cijene cigareta

BANJALUKA, SARAJEVO - Akcizna politika za cigarete i duvan u narednoj godini ne bi trebalo da utiče na cijene ovih proizvoda, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

U Banjaluci oduzeti duvan i cigarete u vrijednosti 63.500 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH oduzeli su na području Banjaluke cigarete i duvan koji su se prodavali na crnom tržištu u vrijednosti od 63.500 KM.

Bračni par iz Srebrenika optužen za šverc cigareta i duvana

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv bračnog para Željka (56) i Stane (55) Stanković iz Srebrenika koja ih tereti da su nezakonito stavljali u promet veću količinu duvana i duvanskih prerađevina koje nisu bile obilježene akciznim markicama BiH.

Proizvodnja duvana u BiH na izdisaju

BIJELJINA, BANJALUKA - Legalna proizvodnja duvana u BiH iz godine u godinu je sve manja, a krajnje loša situacija u ovoj grani poljoprivrede, prema riječima uzgajivača, mogla bi već sljedeće godine dovesti do potpune obustave proizvodnje.

Akcija "Pitbul": Zaplijenjeno 5,4 miliona cigareta, uhapšeno 30 lica

HAG - U međunarodnoj policijskoj operaciji uhapšeno je 30 članova organizovane kriminalne grupe koja je u Evropi prodavala milione nelegalnih cigareta i izvršila više nasilnih pljački.

Oduzeto oko 320 kilograma duvana bez akciznih markica

SARAJEVO – Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su tokom pregleda vozila u okolini Sarajeva pronašli 320 kilograma rezanog duvana bez akciza, čija vrijednost je procijenjena na oko 54.000 KM, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Oduzet duvan tržišne vrijednosti 54.400 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, Regionalnog centra Sarajevo, pronašli su i oduzeli 320 kilograma duvana bez akciznih markica, čija je tržišna vrijednost procijenjena na 54.400 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

Zapljene nikad veće, šverca nikad više - gubi li država bitku?

SARAJEVO, BANJALUKA - U nepuna tri mjeseca ove godine u nekoliko akcija više nadležnih institucija širom BiH zaplijenjeni su cigarete i duvan u vrijednosti od gotovo tri miliona KM, što je 50 odsto više od ukupne vrijednosti zapljena tih proizvoda čitave prošle godine. Da nastavi tim tempom do kraja godine, država bi zaplijenila gotovo šest puta više švercovanih duvanskih proizvoda nego prošle godine, što upućuje na početak ozbiljne namjere borbe protiv šverca, kao jednog od najvećih privrednih problema u BiH.

Najčitanije