Duvan

Proizvodnja duvana u BiH na izdisaju

BIJELJINA, BANJALUKA - Legalna proizvodnja duvana u BiH iz godine u godinu je sve manja, a krajnje loša situacija u ovoj grani poljoprivrede, prema riječima uzgajivača, mogla bi već sljedeće godine dovesti do potpune obustave proizvodnje.

Akcija "Pitbul": Zaplijenjeno 5,4 miliona cigareta, uhapšeno 30 lica

HAG - U međunarodnoj policijskoj operaciji uhapšeno je 30 članova organizovane kriminalne grupe koja je u Evropi prodavala milione nelegalnih cigareta i izvršila više nasilnih pljački.

Oduzeto oko 320 kilograma duvana bez akciznih markica

SARAJEVO – Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su tokom pregleda vozila u okolini Sarajeva pronašli 320 kilograma rezanog duvana bez akciza, čija vrijednost je procijenjena na oko 54.000 KM, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Oduzet duvan tržišne vrijednosti 54.400 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, Regionalnog centra Sarajevo, pronašli su i oduzeli 320 kilograma duvana bez akciznih markica, čija je tržišna vrijednost procijenjena na 54.400 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

Zapljene nikad veće, šverca nikad više - gubi li država bitku?

SARAJEVO, BANJALUKA - U nepuna tri mjeseca ove godine u nekoliko akcija više nadležnih institucija širom BiH zaplijenjeni su cigarete i duvan u vrijednosti od gotovo tri miliona KM, što je 50 odsto više od ukupne vrijednosti zapljena tih proizvoda čitave prošle godine. Da nastavi tim tempom do kraja godine, država bi zaplijenila gotovo šest puta više švercovanih duvanskih proizvoda nego prošle godine, što upućuje na početak ozbiljne namjere borbe protiv šverca, kao jednog od najvećih privrednih problema u BiH.

Počinje sjetva duvana

ŠAMAC - Poljoprivredna zadruge "Obudovac" počeće sutra sjetvu duvana koja je ove godine planirana na 50 hektara, izjavio je direktor ove zadruge Maksim Petrović.

Duvanari u Semberiji odustaju od proizvodnje

Proizvodnja duvana u Semberiji je na ivici opstanka. Preduzeće "Duvan" opterećeno je zalihama iz proteklih godina i problemom plasmana, tako da posluje na ivici rentabilnosti, a poljoprivrednici zbog visokih cijena repromaterijala i niske otkupne cijene duvana, ostaju bez zarade. Mnogi napuštaju ovu proizvodnju.

U Banjaluci zaplijenjene cigarete vrijedne oko pola miliona maraka

BANJALUKA - U policijskoj akciji "Trokadero", koju je jutros izvela banjalučka policija, oduzete su cigarete bez akciznih markica u vrijednosti oko pola miliona maraka, saznaju "Nezavisne" nezvanično.

Akcija "Trokadero" u Banjaluci: Uhapšene tri osobe

BANJALUKA - Banjalučka policija uhapsila je u akciji "Trokadero" tri osobe čiji su inicijali S.K. i S.S. iz Banjaluke i R.G. iz Glamoča, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Crna Gora riješila problem šverca cigareta, BiH čeka i gubi milijarde

SARAJEVO, BANJALUKA - U odnosu na standard stanovništva, cigarete u Bosni i Hercegovini najskuplje su u Evropi, a zbog pogrešne akcizne politike Bosne i Hercegovine kada je duvan u pitanju, vrijednost crnog tržišta duvana premašila je vrijednost legalnog tržišta, što je postalo jedan od važnijih ekonomskih problema s obzirom na to da su gubici za državu i industriju ogromni.

Najčitanije