Dvor

"Varirane repeticije" slikara Alekse Vidakovića od srijede na Kastelu

BANJALUKA - Izložba "Varirane repeticije" akademskog slikara Alekse Vidakovića biće otvorena u srijedu s početkom u 19 časova, u Kamenoj kući tvrđave Kastel. Organizator izložbe je Kulturni centar Banski dvor, a tekst za nju napisala je Marina Vojvodić, profesorica Akademije umjetnosti u Novom Sadu, u čijoj je klasi Vidaković završio master studije.

Koncertom "Renesansa" spuštena zavjesa na "Jesenju sonatu"

Кoncertom čuvenog beogradskog ansambla "Renesans", jednog od najpoznatijih svjetskih sastava za ranu i tradicionalnu muziku u Кoncertnoj dvorani Banskog dvora u nedjelju uveče spuštena je zavjesa na 3. Internacionalni muzičкi festival "Jesenja sonata".

Кoncertom "Кamerate akademike" počela Jesenja sonata u Banskom dvoru

Кoncertom renomiranog kamernog orkestra "Кamerata akademika" iz Novog Sada u srijedu uveče u Кoncertnoj dvorani Banskog dvora pokrenuta je muzička magija, otvoren je 3. Internacionalni muzičкi festival Jesenja sonata.

Poetsko veče u Banskom dvoru: Aplauzi za stihove mladih pjesnikinja

BANJALUKA - U okviru programa "Poeziju će svi čitati" u utorak veče u Banskom dvoru su se predstavile pjesnikinje Maša Živković iz Beograda i Vladana Perlić iz Banjaluke.

U Dvoru postavljene mjerne stanice za praćenje prirodne radioaktvnosti

DVOR - Mjerne stanice za praćenje prirodne radioaktivnosti, koje će služiti za utvrđivanje nultog stanja prirodne radioaktivnosti okoline, postavljene su u septembru na lokaciji Čerkezovac u opštini Dvor, gdje Hrvatska namjerava da gradi centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada, objavljeno je danas na veb-stranici Fonda za finansiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva Nuklearne elektrane "Krško".

Smiljanićeva i Blagojević oduševili sonatama u Banskom dvoru

BANJALUKA - Koncert violinistkinje Milane Smiljanić i pijaniste Dinka Blagojevića održan je u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci, a publika koja je prisustvovala koncertu mogla je uživati u najpoznatijim sonatama za violinu i klavir - kompozicijama Johana Sebastijana Baha, Volfganga Amadeusa Mocarta i drugih kompozitora.

Počinje mjerenje radioaktivnosti u opštini Dvor

DVOR - Fond za finansiranje razgradnje radioaktivnog otpada saopštio je da počinje sa uzimanjem uzoraka kako bi odredio nulto stanje radioaktivnosti u opštini Dvor, na području na kojem je predviđena izgradnja Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada.

Filmska muzika odjekivala Banskim dvorom

BANJALUKA - U Koncertnoj dvorani Banskog dvora održan je nastup dua viola pod nazivom "Veče filmske muzike", gdje su nastupili bračni par Milica i Đorđe Milovanović, koji stoje iza imena "Duola".

Arbutina: Nemam informacija o aktivnostima u kasarni Čerkezovac

DVOR - Načelnik opštine Dvor Nikola Arbutina rekao je Srni da nema informacije da li se u prostoru kasarne Čerkezovac sprovode aktivnosti u vezi sa planovima izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada, te da ova lokalna zajednica nije uključena u taj postupak.

Kabare o Edit Pjaf u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u četvrtak uveče izvedena je kabaretska predstava "Edit Pjaf", autorski projekat Đurđe Vukašinović.

Najčitanije