EBRD

Manuela Nesel za "Nezavisne": EBRD neće finansirati elektrane na ugalj

Evropska banka za obnovu i razvoj u svojoj energetskoj strategiji više ne predviđa finansiranje elektrana na ugalj, već prelazak na obnovljive izvore energije, rekla je u intervjuu za "Nezavisne" Manuela Nesel, šefica Kancelarije te banke u BiH.

Košarac s direktorom EBRD-a u BiH: Akcenat na podršci turizmu

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuelom Nesl o saniranju posljedica virusa korona na privredu u BiH.

Predstavljen paket mjera solidarnosti zbog virusa korona

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) predstavila je "paket mjera solidarnosti" u vrijednosti od milijardu evra kako bi pomogla kompanijama da se suoče s uticajem pandemije virusa korona, saopšteno je iz EBRD.

EBRD posjeduje oko 8,4 odsto udjela u Addiku

EBRD je reorganizovao svoje vlasničke udjele u Addiko Bank AG, te zamijenio svoj indirektni udio u banci, koji je imao preko posebnog subsidijarnog subjekta, direktnim ulogom.

"EBRD će nastaviti ulagati milijardu evra godišnje u zapadni Balkan"

BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) nastaviće da ulaže najmanje milijardu evra godišnje u region zapadnog Balkana, ali za to su potrebni mir i reforme, izjavio je direktor EBRD-a Suma Čakrabarti.

Tegeltija sa šefom EBRD: Podrška projektima koji poboljšavaju poslovni ambijent

​SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija naglasio je opredijeljenost Savjeta ministara da, uvažavajući nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, podrži sve projekte koji za cilj imaju poboljšanje poslovnog ambijenta u zemlji.

Podržavaju ulaganja u zelene tehnologije u stambenom sektoru BiH

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropska unija (EU) podržale su u posljednje dvije godine ulaganja u vrijednosti više od 15 milion EUR u zelene tehnologije u blizu 3.000 domaćinstava na zapadnom Balkanu kroz Program finansiranja zelene ekonomije zapadnog Balkana (WG GEFF).

Potpisana dva ugovora sa EBRD-om

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda i direktor Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuela Nesl potpisali su danas u Sarajevu ugovor o grantu za projekat regionalni vodovod "Plava voda" i ugovor o zajmu za projekat regionalne deponije za čvrsti otpad Živinice.

Manuela Nesl za "Nezavisne": Povećanje akciza bilo ispravna odluka

Odluka o povećanju akciza na naftu i naftne derivate je bila ispravna, rekla je u intervjuu za "Nezavisne" Manuela Nesl, nova direktorica Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH.

EBRD za puteve u Srpskoj do sada obezbijedila 351 milion evra

BANJALUKA - Evropska banka za obnovu i razvoj do sada je obezbijedila 351 milion evra za izgradnju autoputeva i obnovu regionalnih i magistralnih puteva u Republici Srpskoj, konstatovano je danas na sastanku ministra saobraćaja i veza Srpske sa delegacijom EBRD-a.

Najčitanije