EHF

EHF Rukometnom savezu BiH: Kotizacija od 105.000 € ne postoji

Nakon što se u medijima pojavila informacija da je nastup bh. rukometaša na Evropskom prvenstvu 2020. godine doveden u pitanje zbog navodne kotizacije prema EHF-u za nastup na Euru u iznosu od 105.000 eura, a koju Rukometni savez BiH zbog blokiranog računa ne bi mogao da uplati, "Nezavisne" saznaju da takva kotizacija za šampionat Starog kontinenta ne postoji.

Benjamin Burić na listi 20 rukometaša koji bi mogli obilježiti EURO 2020

Evropska rukometna federacija (EHF) napravila je listu 20 rukometaša koji bi mogli obilježiti EURO 2020 u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Na listi su, navodi se iz EHF-a, rukometaši koji su heroji svojih nacionalnih timova, koji su već jednom nogom ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo.

BiH domaćin EP Divizije B

Evropska rukometna federacija (EHF) dodijelila je Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine domaćinstvo Evropskog prvenstva za igrače do 20 godine (U-20).

Borac dobija evropske rivale

Rukometaši Borac m:tela sutra će saznati ko će im biti protivnik u osmini finala EHF Čelendž kupa.

EHF: Rukometni savez BiH nije suspendovan

Evropska rukometna federacija (EHF) nije suspendovala Rukometni savez BiH, a samim tim ni klubove i reprezentaciju BiH.

Izvršena primopredaja u Rukometnom savezu BiH

Evropska rukometna federacija (EHF) pozitivno je ocijenila posljednja dešavanja unutar Rukometnog saveza BiH, te u posljednjem pismu upućenom na adresu RS BiH nagovijestila da od eventualne suspenzije neće biti ništa ukoliko se nastavi ovim tempom.

Bh. rukomet pred suspenzijom EHF

Rukometna reprezentacija BiH a ni klubovi neće moći da se takmiče na međunarodnoj sceni ako Rukometni savez BiH do 20. avgusta ne pokaže jasnu namjeru da uvede red u bh. rukomet.

Srpske rukometašice izbačene iz kvalifikacija, Vučić ekspresno odgovorio EHF-u

Evropska rukometna federacija (EHF) isključila je u petak žensku juniorsku reprezentaciju Srbije s kvalifikacijskog turnira u Beogradu nakon što je srpski ministar policije Nebojša Stefanović zabranio odigravanje utakmice Srbije i Kosova, objašnjavajući tu odluku bezbjednosnim razlozima. Ubrzo nakon toga stigao je odgovor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Džaba zahtjevi Kosova: U Kragujevcu bez nacionalnih obilježja

EHF je odlučio da se kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo juniorki od 23. do 25. marta u Kragujevcu održi bez intoniranja himni i nacionalnih simbola

EHF suspendovao Vladimira Vranješa

Evropska rukometna federacija (EHF) suspendovala je na dva meča reprezentativca BiH, Vladimira Vranjaša zbog nesportskog ponašanja na kvalifikacionoj utamici za SP protiv Švajcarske koja je igrana u St. Galenu.

Najčitanije