EHF

BiH domaćin EP Divizije B

Evropska rukometna federacija (EHF) dodijelila je Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine domaćinstvo Evropskog prvenstva za igrače do 20 godine (U-20).

Borac dobija evropske rivale

Rukometaši Borac m:tela sutra će saznati ko će im biti protivnik u osmini finala EHF Čelendž kupa.

EHF: Rukometni savez BiH nije suspendovan

Evropska rukometna federacija (EHF) nije suspendovala Rukometni savez BiH, a samim tim ni klubove i reprezentaciju BiH.

Izvršena primopredaja u Rukometnom savezu BiH

Evropska rukometna federacija (EHF) pozitivno je ocijenila posljednja dešavanja unutar Rukometnog saveza BiH, te u posljednjem pismu upućenom na adresu RS BiH nagovijestila da od eventualne suspenzije neće biti ništa ukoliko se nastavi ovim tempom.

Bh. rukomet pred suspenzijom EHF

Rukometna reprezentacija BiH a ni klubovi neće moći da se takmiče na međunarodnoj sceni ako Rukometni savez BiH do 20. avgusta ne pokaže jasnu namjeru da uvede red u bh. rukomet.

Srpske rukometašice izbačene iz kvalifikacija, Vučić ekspresno odgovorio EHF-u

Evropska rukometna federacija (EHF) isključila je u petak žensku juniorsku reprezentaciju Srbije s kvalifikacijskog turnira u Beogradu nakon što je srpski ministar policije Nebojša Stefanović zabranio odigravanje utakmice Srbije i Kosova, objašnjavajući tu odluku bezbjednosnim razlozima. Ubrzo nakon toga stigao je odgovor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Džaba zahtjevi Kosova: U Kragujevcu bez nacionalnih obilježja

EHF je odlučio da se kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo juniorki od 23. do 25. marta u Kragujevcu održi bez intoniranja himni i nacionalnih simbola

EHF suspendovao Vladimira Vranješa

Evropska rukometna federacija (EHF) suspendovala je na dva meča reprezentativca BiH, Vladimira Vranjaša zbog nesportskog ponašanja na kvalifikacionoj utamici za SP protiv Švajcarske koja je igrana u St. Galenu.

BiH uputila žalbu EHF-u: "Nuić bio na spisku"

Poslije svih dokaza koje smo sakupili očekujemo da Evropska rukometna federacija (EHF) prizna svoju grešku i dopusti nam da igramo zasluženo izborenu utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo, rekao je Amir Zahirović, predsjednik Rukometnog saveza BiH.

Šok iz Beča: Bh. rukometaši bez baraža

Rukometna reprezentacija BiH neće igrati u baražu za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Najčitanije