ETA

Bili su strah i trepet Španije: Gdje je danas ETA?

Deset godina nakon što se baskijska separatistička skupina ETA odrekla oružja, sjeverna španska regija još uvek nastoji da okrene stranicu decenije krvoprolića.

Jugoslovenski telefon i kiosk u njujorškom Muzeju moderne umjetnosti

Jugoslovenski industrijski dizajn bio je poznat i masovno primijenjen širom planete o čemu svjedoče dva remek-djela: telefon ETA 80/85 i kiosk K67. Kroz uspješno spajanje dopadljive forme i neprikosnovene funkcionalnosti, dizajneri Savnik i Mahtig svoje su zamisli utjelovili u objektima neuobičajeno privlačne estetike za jednu socijalističku zemlju.

Uhapšen bivši lider ETA u Francuskoj

MADRID - Nekadašnji lider ETA Žosu Ternera, kojeg su španske vlasti optužile za učestvovanje u napadu u kojem je 11 ljudi ubijeno 1987. godine, uhapšen je u Francuskoj, saopštilo je danas špansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Rahoj: ETA neće moći da prođe bez kazne

MADRID - Španski premijer Marijano Rahoj nazvao je danas odluku baskijske separatističke organizacije ETA da rasformira sve svoje strukture "bukom i propagandom" i poručio da će nastaviti s krivičnim gonjenjem njenih pripadnika.

ETA predala spisak skladišta, popodne predaje oružje

PARIZ - Baskijska separatistička grupa ETA predala je danas francuskoj policiji spisak od 12 skladišta oružja na jugozapadu Francuske čime su započeli proces predaje oružja.

Najčitanije