EU

EU rezervisala 300 miliona doza vakcine protiv COVID-19

BRISEL - Evropska unija potpisala je sporazum sa francuskom farmaceutskom kompanijom "Sanofi" radi nabavke 300 miliona doza vakcine koja bi potencijalno mogla da pomogne borbi protiv virusa korona, saopštila je Evropska komisija.

Za BiH i dalje rampa za ulazak u EU

Savjet EU objavio je ažuriranu listu trećih zemlja čijim građanima je dozvoljeno putovanje u EU od 1. avgusta, na kojoj se ponovo ne nalazi nijedna zemlja sa Zapadnog Balkana, uključujući BiH.

EU ostaje zatvorena za BiH do kraja avgusta?

BRISEL - Ambasadori zemlja članica EU odlučili su da ne vrate Srbiju na listu zemlja kojima je na osnovu "bolje ili slične epidemiloške situacije" dozvoljeno putovanje u EU, saznaje Tanjug u Briselu.

Pokrenut Italexit, koliko je realno da Italija napusti EU

Dok Evropska unija radi na jačanju institucionalne infrastrukture i realizaciji budžetskog plana za narednih sedam godina, iz još jedne zemlje stižu nagovještaji preispitivanja članstva u Uniji. To je Italija. Inicijator je bivši senator čija je želja da njegova zemlja krene putem Velike Britanije.

Projekat "Omnibusi dramaturga iz EU i BiH" počeo u Banjaluci

Međunarodni projekat "Omnibusi dramaturga iz EU i BiH" svečano je otvoren večeras u podrum sceni Banjalučkog studenstskog pozorišta.

EU poziva Vladu Crne Gore i SPC da nastave dijalog

BRISEL - EU poziva Vladu Crne Gore i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori da nastave razgovore o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, rečeno je u Evropskoj komisiji.

Mihael Rot: Balkan nije zabačeni dio, već centralno dvorište EU

BERLIN, BANJALUKA - Zapadni Balkan nije zabačeni dio evropskog kontinenta, kako se često može vidjeti u njemačkim medijima, već njeno centralno dvorište, rekao je Mihael Rot, njemački ministar za evropska pitanja.

Lagard: Sporazum je mogao biti bolji

FRANKFURT - Sporazum EU o formiranju kriznog fonda vrijednog 750 milijardi evra za oporavak od posljedica pandemije virusa korona mogao je biti i bolji, rekla je danas predsjednik Evropske centralne banke Kristin Lagard.

Greta Tunberg nezadovoljna sporazumom šefova EU

STOKHOLM - Ekološka aktivistkinja Greta Tunberg izrazila je danas nezadovoljstvo sporazumom koji su postigli šefovi EU o planu oporavka, navodeći da su to sve samo lijepe riječi, ali da se klimatska kriza i dalje ne tretira kao kriza.

Najčitanije