EU

EU osigurala 1,1 milion evra za uklanjanje mina u BiH

SARAJEVO - Evropska unija osigurala je 1,1 milion evra za dva projekata uklanjanja mina u Bosni i Hercegovini od kojih se jedan odnosi na reizviđanje sumnjive površine, a drugi na uspostavljanje nove baze podataka o miniranim područjima i web aplikacije.

Srbija u decembru otvara tri nova poglavlja?

BEOGRAD - Tri poglavlja u poregovorima o članstvu u Evropskoj uniji Srbija bi mogla da otvori krajem ove godine, pišu "Novosti" u izdanju od ponedjeljka.

Tusk: Dogovor oko Brexita s Londonom još uvijek moguć

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk je izjavio da je uvjeren da Evropska unija (EU) i Velika Britanija još uvijek mogu postići kompromis oko izlaska te zemlje iz Unije.

Stardžen: "Užasno" saopštenje Tereze Mej

EDINBURG - Prvi ministar Škotske Nikola Stardžen rekla je da je "užasno" saopštenje britanskog premijera Tereze Mej u kome je ona pozvala EU da izađe sa alternativnim prijedlozima za "Bregzit".

Tusk: Nema saglasnosti o svim pitanjima u vezi s migracijama

SALZBURG - Među zemljama članicama Evropske unije i dalje nema saglasnosti po svim pitanjima u vezi s migracijama, ali su sve saglasne da je glavni cilj zaustavljanje ilegalnih migracija i svi su spremni raditi na jačanju vanjskih granica i poboljšanju saradnje s trećim zemljama, izjavio je predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk.

DW: EU se svađa oko Brexita

SALCBURG - Evropska unija se svađa oko Brexita, navodi Deutsche Welle (DW) u analizi neformalnog samita lidera EU u Salcburgu, ističući da njemačka kancelarka Angela Merkel traži kooperativnost u pregovorima oko Brexita, dok britanska premijerka Tereza Mej od Evropljana traži ustupke.

EU: Facebook da poštuje pravila ili slijede sankcije

Evropski komesar za pitanja pravosuđa, potrošača i rodne ravnopravnosti Vera Jurova dala je kompaniji Facebook rok do kraja godine da počne da se pridržava pravila EU o potrošačima ili će joj biti uvedene sankcije.

Velika Britanija neće odgađati Brexit

LONDON - Velika Britanija neće nastojati da odgodi Brexit, čak i ako London i Brisel ne uspiju da se saglase u vezi sa pitanjima trgovine i regulisanja granice u Irskoj, izjavila je britanski premijer Tereza Mej.

Vulin: EU da se oglasi o pozivima na rat i sukobe

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas da izjava prištinskog političara Kadrija Veseljija da Niš istorijski pripada samoproglašenom Kosovu i da će ga osvojiti predstavlja poziv na rat i nove sukobe, te pozvao EU da se tim povodom oglasi.

Euraktiv: Ulazak Srbije u EU koče Francuska i Njemačka, a ne Hrvatska

ZAGREB - Kada se radi o pregovorima Evropske unije sa Srbijom, iako se javnost Srbije zabavlja time da ih "Hrvatska koči", glavni su kočničari Francuska i Njemačka, tvrdi se u tekstu zagrebačkog "Jutarnjeg lista" i hrvatskog izdanja briselskog sajta "Euraktiv".

Najčitanije