EU

EU sljedeće godine neće imati vremena za region, promjene moraju doći iznutra

BEOGRAD – Evropska unija sljedeće godine neće imati vremena za region Zapadnog Balkana, tako da je za borbu protiv stagnacije i zarobljene države neophodno pronaći novu energiju, glavni je zaključak događaja “EU i Zapadni Balkan u 2019.”

Trilateralni razgovori o gasu 21. januara

Trilateralni razgovori Rusije, EU i Ukrajine o gasu biće održani 21. januara u Briselu, saopštio je danas potpredsjednik evropske komisije Maroš Šefčovič.

Zbog svađe oko nadležnosti, BiH nema plan EU integracija

​BANJALUKA - Iako je još na početku svog evropskog puta prije desetak godina BiH trebalo da usvoji nacionalni plan evropskih integracija, to ni do danas nije urađeno.

Uskoro prvi migranti u renoviranom bivšem Đačkom domu Borići

BIHAĆ - Nakon mjesec dana građevinskih radova, prve migrantske porodice i ostala ranjiva kategorija se useljavaju u renovirani objekat Đačkog doma Borići u Bihaću.

Kuda plovi Evropska unija u 2019. godini?

Biće novih lica u parlamentu i komisiji - Evropska unija se obnavlja slijedeće godine ali izazovi ostaju: populizam, trgovinski sukobi, migracije i budžet.

Šta čeka EU u 2019. godini?

BRISEL - Evropska unija ulazi u 2019. godinu s brojnim problemima, ali i s ambicijama da na neformalnom majskom samitu u rumunskom gradu Sibiu usaglasi strategiju djelovanja u idućih pet godina.

Dačić: U Prištini smatraju da Mogerini navija za Srbe

BEOGRAD - Nema zvaničnog prijedloga ni odluke o promjeni formata dijaloga Beograda i Prištine, kaže ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Odgovori na dodatna pitanja čekaju novu vlast

BANJALUKA, BRISEL - Odgovori na dodatna pitanja iz upitnika Evropske komisije koji su vraćeni BiH na doradu i dopunu mogli bi sačekati dok se ne formiraju nove vlasti, rečeno je "Nezavisnim".

EU nezadovoljna zbog ukidanja viza Kini

BRISEL, SARAJEVO - EU izrazila je primjedbu na odluku vlasti BiH da kineskim državljanima bude omogućeno bezvizno putovanje.

Šta se dogodilo sa ”ključnom” godinom proširenja EU na Zapadni Balkan?

Evropska unija je vratila, ali ne i konkretizovala svoj fokus na region, a zemlje Zapadnog Balkana još su daleko od očekivane konsolidacije u reformama.

Najčitanije