EU

Lavrov: Rusija može da prekine dijalog sa EU

MOSKVA - Rusija može da prekine dijalog sa Briselom, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, komentarišući situaciju oko istrage u vezi sa navodnim trovanjem ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

Savjet EU usvojio preporuku, mapiranje zona putovanja

LUKSEMBURG - Savjet EU usvojio je preporuku o koordinisanom pristupu ograničenjima slobodnog kretanja tokom pandemije COVID-19.

Brisel preispituje Misiju EUFOR-a

BRISEL - Evropska unija bi sredinom naredne godine trebalo da preispita budućnost vojne misije u BiH EUFOR Altea.

EU se usaglasila: Sankcije Lukašenku i drugim zvaničnicima

LUKSEMBURG - Ministri spoljnih poslova EU postigli su danas saglasnost o uvođenju sankcija predsjedniku Bjelorusije Aleksandru Lukašenku i drugim višerangiranim zvaničnicima.

Češka i Belgija imaju najveću stopu zaražavanja koronom

BEOGRAD - Drugi talas virusa korona pogodio je Evropu i region, crnu listu sa 433 nova slučaja Kovid-19 na 100.000 stanovnika predvodi Češka, dok je Belgija sa 346 novozaraženih na 100.000 stanovnika pretekla Francusku, Španiju i Holandiju.

Šefovi diplomatija država EU podržavaju sankcije Rusima

LUKSEMBURG - Ministri spoljnih poslova zemalja EU podržali su francusko-njemački plan za uvođenje sankcija Rusima osumnjičenim za trovanje opozicionog političara Alekseja Navaljnog, izjavile su danas diplomate.

EU traži da BiH ispuni 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja

BRISEL - Lideri BiH treba da se uzdrže od retorike koja izaziva podjele i fokusiraju na ispunjavanje 14 ključnih prioriteta koji su identifikovani u Mišljenju Evropske komisije o kandidaturi BiH za članstvo u EU, zaključili su ministri spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu.

Varhelji u Podgorici: EU spremna da vas prati na evropskom putu

PODGORICA - Komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju EU Oliver Varhelji izjavio je u crnogorskoj Skupštini da je u strateškom interesu EU da se Crna Gora približi Evropi, te da ga raduje što se politički dijalog vratio u ovaj parlament.

Dodik: Kandidatski status bio bi dobar za Republiku Srpsku

BRISEL - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da bi bilo dobro za Republiku Srpsku da BiH polovinom naredne godine dobije kandidatski status za članstvo u EU, ali da to nije moguće, ako u BiH ostanu visoki predstavnik i strane sudije u Ustavnom sudu BiH, jer to nije u skladu sa evropskom praksom.

Džaferović iz Brisela: Što prije to završimo biće svima bolje u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić borave danas u radnoj posjeti Briselu.

Najčitanije