EU

London poslao prijedloge o dopuni sporazuma o Brexitu

BRISEL - Velika Britanija je dostavila nekoliko prijedloga o dopuni sporazuma o Brexitu, saopštila je portparol Evropske komisije Mina Andrejeva.

EU: Britanija da dostavi prijedlog Brexita do 30. septembra

PARIZ - Finski premijer Anti Rine upozorio je Veliku Britaniju da mora da izađe sa novim prijedlogom sporazuma o Brexitu do kraja mjeseca ili ga EU neće razmatrati.

Satler: EU najbolja ponuda za BiH

SARAJEVO - EU je najbolja ponuda za ovu zemlju, kazao je danas u Sarajevu Johan Satler, novi šef delegacije EU u BiH.

Evropski parlament podržao prijedlog rezolucije o Brexitu

STRAZBUR - Evropski parlament je danas podržao predlog rezolucije o Brexitu kojim se omogućava odlaganje britanskog izlaska, ali i naglašava da će u slučaju izostanka dogovora Britanci i dalje morati da poštuju svoje finansijske obaveze prema Evropskoj uniji.

Zahtjev za azil u julu predalo 62.900 migranata

VALETA - Broj zahtjeva za međunarodnu zaštitu u Norveškoj, Švajcarskoj i EU u julu dostigao je 62.900, što je za 26 odsto više u odnosu na broj podnesenih zahtjeva u junu, saopšteno je na internet stranici Kancelarije EU za azil (EASO).

EU imenuje specijalnog izaslanika za region?

BRISEL, BANJALUKA - Evropski zvaničnici blizu su odluke o tome da li će EU imenovati posebnog izaslanika za naš region, saznaju "Nezavisne".

Liberalne demokrate najavile otkazivanje Brexita

LONDON - Britanske liberaldemokratke najavile su da će otkazati Brexit ukoliko pobijede na izborima.

Istok EU za proširenje, zapad stavlja region "na čekanje"

BANJALUKA, SARAJEVO, PRAG - Dok se zemlje zapadnog dijela EU sve opreznije izjašnjavaju o mogućem širenju EU, zemlje na istoku, posebno zemlje Višegradske grupe, zalažu se za što brže primanje zemalja zapadnog Balkana u evropski blok.

U Češkoj najmanje nezaposlenih u EU

​Stopa nezaposlenosti u euro zoni (EZ19) u julu 2019. godine iznosila je 7.5% i stabilna je u odnosu na jun ove godine, a niža u odnosu na 8.1 odsto u julu 2018. To je najniža stopa u euro zoni od jula 2008.

Najcrnji scenario za Veliku Britaniju u slučaju Brexita bez sporazuma

LONDON -- "Brexit saga" i dalje traje u Velikoj Britaniji. Odluka Borisa Džonsona da bi Britanija bez sporazuma mogla da napusti EU naišla je na osude parlamenta.

Najčitanije