EU

Džonson: Sporazum o Brexitu apsolutno neprihvatljiv

LONDON - Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson rekao je da sporazum Londona i Brisela o Brexitu predstavlja "vazalski odnos", koji neće zaštititi Sjevernu Irsku unutar Ujedinjenog Kraljevstva, te da ga on neće podržati kada dođe pred poslanike u parlament.

EU i Britanija postigli dogovor o Brexitu

LONDON - Britanski premijer Tereza Mej predsjedavaće u srijedu specijalnom sjednicom Vlade nakon što je postignut dogovor o sporazumu između Britanije i EU o Brexitu nakon intenzivnih pregovora u Briselu.

Merkelova: Stvoriti evropski Savjet bezbjednosti i zajedničku vojsku

BERLIN – Njemačka kancelarka Angela Merkel predložila je u Strazburu evropskim parlamentarcima da se formira evropski Savjet bezbjednosti po principu smjenjivanja članova, koji bi donosio važne odluke u EU.

U toku finalizacija odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika EK

SARAJEVO - U toku je finalizacija odgovora na 655 dodatnih pitanja koja je Evropska komisija u junu dostavila BiH radi pripreme mišljenja o zahtjevu za članstvo u EU, navedeno je u informaciji Direkcije za evropske integracije o trenutnom stanju pripreme odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije koju je danas usvojio Savjet ministara.

Šta se krije iza ideje o evropskoj vojsci?

BEOGRAD - Ideja o stvaranju evropske vojske nije nova, ali se, poslije nedavne izjave francuskog predsjednika Emanuela Makrona da je Evropi "potrebna prava vojska", ponovo našla u fokusu javnosti.

Hrvatska će iz EU fondova povući manje od planiranog

ZAGREB - Hrvatska u ovoj godini iz evropskih fondova povući gotovo 2,7 milijardi kuna manje nego što je Vlada ranije planirala, a pozivaju se na podatke iz rebalansa ovogodišnjeg budžeta koje su tom dnevniku potvrdili i "sagovornici iz vladinih krugova", objavio je Jutarnji list.

U EU najopasniji bugarski, a najsigurniji austrijski putevi

Najgore stanje je na cestama u bugarskoj regiji Sjeverozapad, u kojoj je 2016., prema podacima euro-statističara, bilo 153 mrtvih u saobraćajnim nesrećama na milion stanovnika, što je trostruko više od prosjeka EU.

Vučić stigao u sjedište EU

BRISEL - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u sjedište evropske Službe za spoljne poslove u Briselu, gdje će se najprije sastati sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine.

Britanski biznismeni traže novi referendum o Brexitu

LONDON - Grupa britanskih biznismena pozvala je danas na referendum o tome da li napustiti EU prema uslovima o kojima pregovara premijer Tereza Mej ili ostati u najvećem trgovinskom bloku na svijetu.

EU traži da Priština povuče odluku o taksama na robu iz BiH i Srbije

BRISEL - Evropska unija očekuje od Prištine da opozove odluku o povećanju taksi od 10 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH, saopšteno je danas u Briselu.

Najčitanije