EU

EU će izdvojiti 17 milijardi evra za svemirske programe

Evropska unija izdvojiće 17 milijadi evra za svemirski program za period od 2021. do 2027. godine.

Šta kaže Brisel povodom sastanka u Berlinu

BRISEL - U Briselu danas niko nije bio rad da komentariše da li je EU iznenađena sastankom u Berlinu, kako je to ocijenio šef srpske diplomatije Ivica Dačić, ali se nezvanično ističe da njemačko-francusku inicijativu i pokušaj pokretanja dijaloga Beograda i Prištine sa mrtve tačke u Briselu vide kao doprinos zajeničkom zalaganju EU, SAD i zemlja članica na rješavanju kosovskog pitanja.

Oko 1.500 terorista sa Bliskog istoka došlo u EU

MOSKVA - U Evropi se trenutno nalazi oko 1.500 terorista koji su učestvovali u sukobima na Bliskom istoku, izjavio je direktor ruske Federalne službe bezbjednosti Aleksandar Bortnikov.

EU za deset godina uložila više od osam milijardi evra na Balkanu

​PODGORICA - Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je juče u Briselu da su ulaganja EU na Balkanu u posljednjih 10 godina iznosila više od osam milijardi evra, a trgovina gotovo 50 milijardi evra.

Lavrov: SAD i EU da natjeraju kosovske Albance da zaustave provokacije

MOSKVA - Rusija poziva SAD i Evropsku uniju da shvate svoju odgovornost za sprovođenje rezolucija Savjeta bezbjednosti UN i da utiču na kosovske lidere da zaustave provokacije protiv Srbije, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, poslije razgovora sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem u Moskvi.

Pahor: Podrška BiH i regionu na putu ka EU

​SARAJEVO - Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor na 10. Sarajevo Business Forumu održao je govor u kojem je izrazio snažnu podršku Slovenije Bosni i Hercegovini i regionu u njihovim zalaganjima da postanu članicama Evropske unije.

Đukanović: Crna Gora sljedeća članica Evropske unije

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izrazio je uvjerenje da će Crna Gora, uz podršku susjeda i drugih članica Evropske unije, biti sljedeća članica, kada god Unija odluči da je za to vrijeme.

Usvojena reforma zaštite autorskih prava u digitalnoj eri

BRISEL - Članice EU usvojile su danas kontroverzni reformski paket o zaštiti autorskih prava, kako bi osigurale da umjetnici i emiteri vijesti dobiju poštenu nadoknadu u digitalnoj eri.

Nova Evropska komisija o kandidaturi BiH za EU naredne godine

BRISEL, BANJALUKA - Evropska unija će donijeti odluku o daljim koracima u pristupu BiH EU kada dođe nova Evropska komisija, poslije novembra 2019. godine, potvrdila je "Nezavisnim" Maja Kocijančić, portparolka Evropske akcione službe.

Lada ne odgovara tržištu EU

Kompanija "Avtovaz" saopštila je da će privremeno obustaviti isporuku automobila "lada" na evropsko tržište zbog pooštrenih ekoloških normi u zemljama EU.

Najčitanije