EU

Fon der Lejen: Makron otvorio Rusiji vrata zapadnog Balkana

BRISEL - Predsjednik Francuske Emanuel Makron otvorio je Rusiji vrata zapadnog Balkana nakon što je blokirao pregovore o pristupanju Albanije i Sjeverne Makedonije Evropskoj uniji, izjavila je novoizabrani predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lejen.

EU: Kraj finansiranja projekata sa fosilnim gorivima?

BRISEL - Evropska unija treba da obustavi finansiranje projekata koji uključuju naftu, gas i ugalj, ocijenili su u zajedničkom saopštenju ministri finansija bloka.

Hrvati najnezadovoljniji građani Evropske unije

Hrvati spadaju među najnezadovoljnije građane Evropske unije, pokazuje novo istraživanje evro-statističara. Naime, sa prosječnom opštom ocjenom kvaliteta života od samo 6,3 u 2018. godini, Hrvati su zadovoljniji jedino od Bugara, koji su kvalitetu života dali prosječnu ocjenu 5,4.

"Ne umeju da kažu ko će još u EU"

ŽENEVA - Srbija nastavlja sa reformama zbog svojih građana i svoje budućnosti, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Ženevi, gdje je učestvovao na Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svjetskog ekonomskog foruma i istakao da od predstavnika svjetskih centara političke moći nije mogao da dobije odgovor na pitanje kakva je budućnost našeg regiona.

Dodik: Makron priznao da je BiH opasnost za EU

BANJALUKA - Francuski predsjednik Emanuel Makron je svojom izjavom o BiH, kao "tempiranoj bombi", priznao da je ovako nakaradno ustrojena BiH opasnost za Evropsku uniju zbog islamskog terorizma, izjavio je danas srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik i istakao da je zahvalan francuskom predsjedniku na tome.

Reakcije u regionu na izjavu Makrona o EU, NATO i BiH

BEOGRAD - Izjava francuskog predsjednika Emanuela Makrona da je "EU na rubu ponora, a NATO klinički mrtav", kao i da je "BiH tempirana bomba koja kuca tik kraj Hrvatske", izazvala je reakcije u zemljama regiona, a predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, pozvao za danas ambasadora Francuske u Sarajevu na razgovor.

Devet članica EU poziva na uvođenje poreza avioprevoznicima

​BRISEL - Devet članica EU pozvalo je novu Evropsku komisiju da na nivou cijele Unije uvede porez avio kompanijama kako bi više plaćale za zagađenje okoline i kako bi sve članice bile u istom položaju.

Erdoan u Budimpešti: Odnos EU prema Turskoj daleko je od konstruktivnog

BUDIMPEŠTA – Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas u Budimpešti kako je odnos Evropske unije (EU) prema njegovoj zemlji daleko od konstruktivnog.

Najsrećniji Holanđani, Autrijanci i Finci

Holandija, Austrija i Finska najsrećnije su države u EU, navodi Evrostat.

Makron: NATO na samrti, Evropa na ivici ponora

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron ocijenio je u intervjuu za britanski "Ekonomist" da je NATO na samrti, a da se Evropa nalazi na ivici ponora.

Najčitanije