EU

EU za podršku malim i srednjim preduzećima u BiH izdvojila oko 70 miliona evra

SARAJEVO - EU je kroz IPA dva fond za podršku malim i srednjim preduzećima u BiH obezbijedila oko 70 miliona evra, a dodatnih 14 miliona evra trenutno je u planu za podršku digitalnoj transformaciji tih preduzeća iz IPA budžeta za 2020. godinu.

EU izdvaja 900 miliona evra za humanitarnu pomoć u svijetu

BRISEL - Evropska komisija usvojila je inicijalni budžet za humanitranu pomoć u 2020. godini u iznosu od 900 miliona evra.

EU uvela finansijske sankcije vehabijskom vođi iz Maoče

SARAJEVO - EU objavila je novu konsolidovanu listu finansijskih sankcija prema licima osumnjičenim za terorizam i finansiranje terorističkih aktivnosti, na kojoj se nalazi ime Nusreta Imamovića, radikalnog vehabijskog vođe iz Maoče koji je uvršten i na listu 10 najtraženijih terorista svijeta, piše "Dnevni avaz".

Za dvije sedmice Velika Britanija izlazi iz EU, šta gubi Zapadni Balkan

BANJALUKA, LONDON - Izlaskom Velike Britanije iz EU krajem januara, zapadni Balkan će izgubiti saveznika koji se dosljedno zalagao za uključivanje regiona u evropske integracije, slaže se većina analitičara.

EU razmatra privremenu zabranu tehnologije za prepoznavanje lica

Evropska komisija razmatra uvođenje privremene zabrane tehnologije za prepoznavanje lica za privatne i javne aktere, sudeći prema nacrtu Bijele knjige o vještačkoj inteligenciji u koju je imao uvid EURACTIV.com.

Neće biti automatskih deportacija nakon Brexita

LONDON - Velika Britanija neće automatski deportovati građane EU koji nisu podnijeli zahtjev da ostanu u toj zemlji nakon Brexita, rekao je danas koordinator Evropskog parlamenta za Brexit Gaj Verhofštat.

Čović: Predsjedavanje Hrvatske EU može staviti u fokus BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović smatra da je za BiH preznačajno da je Republika Hrvatska, kao njen prvi komšija i prijatelj, preuzela predsjedavanje Europskom unijom.

Vašington zaprijetio carinama na evropske automobile

Amerika je zaprijetila carinama od 25 odsto na automobile kako bi primorala Evropljane da pokrenu proceduru protiv Irana zbog kršenja nuklearnog sporazuma, rekla je danas njemački ministar odbrane Anegret Kramp-Karenbauer.

Apple uskoro mijenja punjače zbog novih zakona EU?

Apple će možda ponovo morati da promijeni punjače koje njegovi uređaji koriste, zahvaljujući novim zakonima koje Evropska unija razmatra.

Nova metodologija pokreće proširenje EU sa mrtve tačke

BRISEL, BANJALUKA - Nova metodologija za pristupanje zemalja kandidata i potencijalnih kandidata EU biće prezentovana u narednom periodu, najvjerovatnije do kraja januara.

Najčitanije