EU

Francusko "NE" udaljilo zapadni Balkan od EU

SARAJEVO, BANJALUKA - Uprkos preporuci Evropske komisije i tome što su ispunili potrebne uslove, Sjeverna Makedonija i Albanija nisu dobile datum za početak pregovora o pristupanju EU, čime je poslana loša poruka zemljama zapadnog Balkana, zbog čega se može reći da je proces pristupanja EU zamro.

Amerika uvela carine Evropskoj uniji

VAŠINGTON - Amerika je danas uvela carine na robu iz EU vrijednu rekordnih 7,5 milijardi dolara.

Delegacija EU: Vlasti BiH moraju hitno riješiti pitanja migranata

SARAJEVO - Kancelarija Evropske unije poziva sve nivoe vlasti da se hitno suoče sa izazovom koji za BiH predstavlja protok migranata. Svi nivoi vlasti moraju pojačati svoje napore i preuzeti odgovornost, saopšteno je iz danas iz Delegacije EU u BiH i Kancelarije specijalnog predstavnika EU u BiH.

EU bez dogovora o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji

BRISEL - Lideri EU prekinuli su rano jutros razgovore bez sporazuma o tome da se pokrenu pregovori sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom za članstvo u Uniji, a dogovoreno je da se odluka o tome donese do kraja oktobra.

EU ponovno odlaže pregovore sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom?

BRISEL - Lideri EU na samitu u Briselu satima traže zajednički jezik kada je riječ o otvaranju pristupnih pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom.

Les: Balkan izgubio saveznika za proširenje

LONDON - Izlaskom Ujedinjenog Kraljevstva iz EU zapadni Balkan gubi ključnog saveznika za nastavak procesa proširenja, tvrdi Timoti Les, istraživač na Univerzitetu Darvin i bivši diplomata u BiH.

Došao trenutak za Brexit

BRISEL - Predsednik Evropske komsiije Žan Klod Junker i premijer Velike Britanije Boris Džonson na zajedničkoj konferenciji u Briselu poručili su da je stigao trenutak za izlazak Velike Britanije iz EU, ali i za izgradnju novih odnosa između Londona i Brisela.

Postignut dogovor o Brexitu

BRISEL - Postignut je dogovor o Brextu, objavio je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker.

Odgođen početak mandata nove Evropske komisije

BRISEL - Poslanici Evropskog parlamenta odgodili su početak mandata predsjednika Evropske komisije Ursule fon der Lejen za mjesec dana, izjavili su danas izvori iz parlamenta u Strazburu njemačkoj novinskoj agenciji DPA.

Savjet EU o BiH možda na proljeće

LUKSEMBURG - BiH prvi put nije bila tema na sastancima Savjeta EU koji se odnose na nastavak procesa proširenja, kako su "Nezavisne" i pisale prije nekoliko dana.

Najčitanije