EU

Evropska unija donirala BiH 35 EKG monitora i PCR uređaj

SARAJEVO – Evropska unija (EU) je u posljednje dvije sedmice Bosni i Hervegovini donirala 35 EKG monitora i jedan PCR uređaj, u okviru pordške zdravstvenim institucijama u borbu protiv virusa korona i posljedica pandemije.

Neke zemlje EU bi prvo "mini-Šengen" pa onda članstvo zapadnog Balkana

BANJALUKA, BRISEL - Na sastanku Savjeta za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH je pretrpjela prilično neuobičajene kritike iz Brisela zbog nesprovođenja reformi.

Ambiciozan plan EU: Sva vozila bez štetnih gasova do 2035. godine

Evropska komisija je predložila da svi novi automobili i kombiji budu bez štetnih gasova do 2035. godine i do tada bi trebalo postepeno ukinuti prodaju vozila s pogonom na dizel ili benzin.

Zapadni Balkan jedan od strateških prioriteta slovenačkog predsjedavanja EU

BRISEL, LJUBLJANA - Zapadni Balkan će biti jedan od strateških prioriteta šestomjesečnog slovenačkog predsjedavanja Evropskim savjetom, navedeno je u dokumentu u kojem je ta zemlja predstavila svoj program.

Briselski portal: Sjever EU će se boriti s poplavama, jug će biti zakucan sušama

BRISEL - Klimatske promjene neće zahvatiti samo Evropu već dolaze i po Evropsku uniju, navodi briselski portal Politiko.

Komšić: Palmeru sam dao papir na kojem piše šta predlažem

SARAJEVO - Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva BiH, rekao je danas nakon sastanka sa Metju Palmer, specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan, da nije bilo konkretnih zaključaka niti se razgovaralo o konkretnim rješenjima, nego je to više zajednički nastup SAD i EU.

Više od šest miliona državljana EU traži boravak u Britaniji

LONDON - Više od šest miliona građana Evropske unije podnijelo je zahtjev za potvrdu o zakonitom boravku u Velikoj Britaniji prije isteka krajnjeg datuma, odnosno kraja juna, koji je britanska vlada odredila u okviru procesa istupanja iz evropskog bloka.

Zoran Tegeltija i Angela Merkel razgovarali o proširenju EU

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas s kancelarom Njemačke Angelom Merkel o budućnosti proširenja EU i opredijeljenosti institucija BiH za evropski put.

BiH na EU listi bezbjednih COVID-19 država

Predsjedavajući Evropske unije (EU) Portugal sastavio je novu listu potencijalnih bezbjednih zemalja za COVID-19, među koje su uvrštene Bosna i Hercegovina i Crna Gora, saznaje Radio Slobodna Evropa (RSE) iz diplomatskih izvora.

Slovenija u četvrtak preuzima predsjedavanje EU, prioritet proširenje

BRDO KOD KRANJA - Proširenje Evropske unije, kao jedan od glavnih prioriteta slovenačkog predsjedavanja EU, ključni je strateški odgovor na brojne probleme sa kojima se suočava neposredno susjedstvo EU, objavila je slovenačka vlada povodom sutrašnjeg slovenačkog preuzimanja predsjedavanja Savjetom Evropske unije.

Najčitanije