EU

Zbog novog soja korone EU planira obustavu avio-saobraćaja s juga Afrike

BRISEL - Evropska unija planira da obustavi vazdušni saobraćaj iz južnog dijela Afrike, usljed zabrinutosti zbog novog soja kovida 19 otkrivenog u Južnoafričkoj Republici, saopštila je predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Potpuni haos u glavnom gradu EU

BRISEL - Belgija, jedna od zemalja koja je najteže pogođena posljednjim valom, u srijedu je proširila svoja pravila rada od kuće i pojačala ograničenja nevakcinisanim građanima.

Na putu ka EU prvo se prihvatili rakije

Pred BiH se nalazi 14 ključnih prioriteta koje zemlja treba da ispuni kako bi dobila preporuku za otvaranje pregovora o pridruživanju Evropskoj uniji.

Hojs: EU da zatvori granice, migranti više nisu dobrodošli

SARAJEVO - Evropska unija mora da zatvori spoljne granice kako bi odvratila migrante koji više nisu dobrodošli u bogati 27-člani blok, izjavio je danas slovenački ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs, čija zemlja trenutno predsjedava EU.

Razgovor ministara EU o rastu cijena

BRISEL - Ministri finansija EU danas će razgovarati o rastu potrošačkih cijena, uticaju na plate i izmjene koje bi voljeli da izvrše u budžetskim regulativama radi podrške investicijama i smanjenja dugovanja.

SAD i EU dogovorile da riješe trgovinski spor oko tarifa

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države i Evropska unija dogovorile su se da riješe trgovinski spor oko američkih tarifa na čelik i aluminijuma koje je uveo bivši američki predsjednik Donald Tramp.

EU odgovorila Poljskoj: Nema mjesta za ratnu retoriku

VARŠAVA - Portparol Evropske komisije Erik Mamer poručio je Poljskoj da nema mjesta za ratnu retoriku među partnerima u EU.

Merkelova na posljednjem samitu EU: "Bez Angele kao Pariz bez Ajfelovog tornja"

Samit EU bez Angele Merkel biće kao "Pariz bez Ajfelovog tornja ili Rim bez Vatikana", rekao je predsjednik Evropskog vijeća Čarls Mišel u zahvalnici njemačkoj kancelarki koja odlazi u političku penziju i koju su kolege ispratile ovacijama.

Poljaci protestuju, dali podršku Evropskoj uniji

Poljaci su se u nedjelju okupili u gradovima širom zemlje kako bi dali svoju podršku Evropskoj uniji.

SAD i EU i dalje bez dogovora o sankcijama prema političarima u BiH

BANJALUKA - SAD i EU još nisu uspjele postići dogovor o koordinisanom nastupu kada su u pitanju sankcije prema političarima i drugim pojedincima iz BiH za koje se ocijeni da negativno doprinose borbi protiv korupcije u BiH, saznaju "Nezavisne novine".

Najčitanije