EUFOR

Brisel preispituje Misiju EUFOR-a

BRISEL - Evropska unija bi sredinom naredne godine trebalo da preispita budućnost vojne misije u BiH EUFOR Altea.

Odnosi Brisela i Londona ugrožavaju EUFOR?

BANJALUKA, BRISEL - Misija EUFOR-a "Altea" u BiH ponovo se može naći u situaciji da bude ugrožena ako Evropska unija i Ujedinjeno Kraljevstvo ne postignu dogovor o međusobnim odnosima nakon isteka Sporazuma o izlasku te zemlje iz EU.

NATO pomaže BiH ne samo u pitanjima reforme odbrane

BANJALUKA, SARAJEVO - Još od misije IFOR-a, prve postratne međunarodne vojne snage pod vodstvom NATO-a u BiH koja je pomogla učvršćivanju mira i odvajanju zaraćenih strana kako bi se implementirao najkritičniji dio vojnog aspekta Dejtonskog mirovnog sporazuma, NATO je bio na raspolaganju BiH u reformskim procesima koji su se odnosili na odbranu.

Cvijanović: Srpska politički, ekonomski i bezbjednosno stabilna

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je tokom današnjeg razgovora sa komandatnom Eufora general-majorom Rajnhardom Trišakom da je Srpska politički, ekonomski i bezbjednosno stabilna, te da su njene institucije opredijeljene za mir, stabilnost i očuvanje nadležnosti i ustavnog kapaciteta Srpske.

EUFOR: Pomno pratimo situaciju u BiH

SARAJEVO - "EUFOR pomno prati situaciju i nastaviće da u skladu sa svojim mandatom prati kako se odvija", rekli su iz EUFOR-a povodom najnovijih dešavanja na bh. političkoj sceni.

Višković: EUFOR nema pravo da kontroliše školsku opremu

​BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da pripadnici EUFOR-a nemaju pravo da kontrolišu opremu koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donirao Mašinskoj školi i Gimnaziji u Mrkonjić Gradu.

EUFOR želi da prekontroliše opremu koju je Vučić donirao

MRKONJIĆ GRAD - Pripadnici EUFOR-a uputili su danas telefonski poziv direktoru Gimnazije u Mrkonjić Gradu sa zahtjevom da prekontrolišu opremu koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donirao Mašinskoj školi i Gimnaziji u ovom gradu, rekao je direktor Gimnazije Zoran Bjeljac.

Obilježeno 12 godina od pogibije 11 pripadnika Eufora

SARAJEVO - Komandant Eufora general-major Rajnhard Trišak i ambasador Sjeverne Makedonije u BiH Ekrem Ebibi danas su u bazi Butmir prisustvovali obilježavanju 12 godina od helikopterske nesreće u kojoj je poginulo 11 pripadnika Eufora iz Sjeverne Makedonije.

Šarec posjetio bazu Butmir u Sarajevu

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Slovenije Marjan Šarec posjetio je bazu Butmir u Sarajevu te se sreo s osobljem Glavne komande EUFOR-a, kao i slovenačkim vojnicima koji se nalaze u misiji u BiH.

I Rusija dala zeleno svjetlo za EUFOR

SARAJEVO, NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN-a jednoglasno je produžio mandat evropske vojne misije "EUFOR Altea" na još godinu dana, zaključeno je u utorak naveče po našem vremenu.

Najčitanije