EVROPSKA UNIJA

Hrvatska dobila četiri opomene od EU

BRISEL - Hrvatska je dobila četiri zvanične opomene i dva obrazložena mišljenja zbog povreda evropskog zakonodavstva, navodi se u septembarskom paketu odluka koje je objavila Evropska komisija.

Prošle godine 12 odsto radnika u zemljama EU radilo od kuće

BRISEL - Prošle godine je zbog uvođenja fizičke distance kao mjere za sprečavanje širenja korona virusa od kuće počelo da radi više ljudi nego ranije, a prema podacima Evrostata u zemljama Evropske unije od kuće je radilo 12 odsto zaposlenih između 20 i 64 godine.

BiH na "crvenoj listi" EU

BRISEL - Savjet EU danas je uklonio i BiH sa liste epidemiološki bezbjednih zemlja za putovanja u EU čime se cijeli zapadni Balkan ponovo našao na EU "crvenoj listi".

Borelj pozvao na deeskalaciju na sjeveru Kosova

BRISEL - Evropska unija poziva da se smjesta deeskalira situacija na sjeveru Kosova i da se omogući sloboda kretanja ljudi, poručio je visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozep Borelj.

EU pozvala na hitnu deeskalaciju situacije na sjeveru KiM

BRISEL - Evropska unija pozvala je večeras na hitnu deeskalaciju situacije na sjeveru Kosova i poručila da se sve provokacije ili jednostrane akcije moraju izbjeći jer bi one bile direktno protiv interesa građana u regionu.

Da li izbori u Njemačkoj odlučuju o sudbini EU?

Savezni parlamentarni izbori u Njemačkoj održavaju se 26. septembra. Britanski istoričar Timoti Garton Eš komentarisao je izbore u Njemačkoj.

EU uslovljava pomoć za jači izborni proces

BANJALUKA, SARAJEVO - Evropska unija spremna je podržati primjenu tehničkih rješenja za jačanje integriteta izbornog procesa u BiH, ali preduslov je usvajanje strategije i akcionog plana za poboljšanje integriteta izbornog procesa, rekao je "Nezavisnim novinama" Ferdinand Konig, portparol Kancelarije EU u BiH.

Brisel odlučan da pokrene proces proširenja s mrtve tačke

​BANJALUKA - Pritisak EU i pojedinih zemalja članica na Bugarsku će se narednih mjeseci znatno pojačati kako bi popustila po pitanju Sjeverne Makedonije, rekao je Rumen Radev, bugarski predsjednik za Bugarski radio.

Berlin neće zaboraviti region odlaskom Merkelove

BANJALUKA, BERLIN - Jedina šansa za zapadni Balkan u Evropskoj uniji je postizanje unutrašnjih rješenja uz dijalog i pomoć EU, a sankcije i dalje nisu na stolu, rečeno je nezvanično "Nezavisnim novina" iz institucija Evropske unije.

Kako EU namjerava da pomogne avganistanskim izbjeglicama

Preuzimanje lokalnog osoblja, ali zadržavanje drugih izbjeglica van Evropske unije - to je recept koji ministri unutrašnjih poslova EU pripremaju za Avganistan. Konkretnih brojki još nema.

Najčitanije