Ebola

Tri osobe preminule od ebole u Kongu

Tri nova slučaja ebole su potvrđena na istoku Demokratske Republike Kongo, čime je ukupan broj zaraženih porastao na pet u posljednjih deset dana, saopštila je danas Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

U Gvineju će biti upućeno 11.000 vakcina protiv ebole

DAKAR - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da će u narednim danima poslati više od 11.000 vakcina protiv ebole u Gvineju radi borbe protiv nedavne epidemije smrtonosne hemoragične groznice koja je zahvatila region Nzerekore na jugu te zapadnoafričke države.

SZO: Epidemija ebole u Kongu izaziva veliku zabrinutost

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) u utorak je upozorila da epidemija ebole u pokrajini Ekvatura u Demokratskoj Republici Kongo (DRC) i dalje izaziva veliku zabrinutost.

U Kongu 60 slučajeva ebole, sahrane bojazan za širenje

ŽENEVA - Slučajevi ebole u Demokratskoj Republici Kongo porasli su na 60, a sahrane predstavljaju posebnu bojazan za širenje bolesti, saopštila je danas Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Kongo proglasio kraj epidemije ebole

Kongo je danas proglasio kraj epidemije ebole na istoku zemlje, druge najsmrtonosnije u istoriji.

Kako su završene prethodne tri epidemije?

Prošlo je više od mjesec dana od kako je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila novi virus korona hitnim pitanjima javnog zdravlja od međunarodnog značaja.

Od ebole preminulo 2.000 ljudi

KINŠASA - Broj žrtava pojave ebole u Demokratskoj Republici Kongo dostigao je 2.000, navodi se u podacima koje je objavila kongoanska vlada.

Novi slučaj ebole u Kongu

KONGO - Vlasti Konga potvrdile su da je registrovan još jedan oboljeli od ebole u udaljenom gradu Valikale, koji kontroliše vojska.

Ebola bi uskoro mogla biti izlječiva

NJUJORK - Smrtonosno oboljenje ebola uskoro bi moglo biti "sprečivo i izlječivo" jer su rezultati probnih lijekova pokazali značajno povećanje broja preživjelih, saopštili su danas naučnici.

Ruanda zatvorila granicu sa Kongom zbog ebole

KIGALI - Ruanda je zatvorila granicu sa Kongom zbog epidemije smrtonosnog virusa ebole, izjavio je danas ruandski ministar spoljnih poslova Olivije Nduhungirehe.

Najčitanije