Edi Rama

Lider opozicije optužuje Ramu za krađu više milijardi evra

TIRANA - Lider albanske opozicije Ljuljzim Baša je u novoj video poruci na Facebooku optužio albanskog premijera Edija Ramu za ogromne krađe, prenosi TV Sitel.

Rama o Haradinajevoj ostavci: Taktički potez

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama danas je prvi put prokomentarisao ostavku Ramuša Haradinaja na mjestu predsjednika Kosova i njegov odlazak na saslušanje u Hag, konstatacijom da to što je Haradinaj uradio najnormalnija stvar i da je taj potez političko i taktičko pitanje.

Albanci protestovali u Vašingtonu protiv Rame i Soroša

VAŠINGTON - Albanski iseljenici koji žive u SAD protestovali su ispred Bijele kuće protiv premijera Albanije Edija Rame.

Dačić: Možda poslušamo Ramu i donesemo odluku o spoljnoj politici Srbije i RS

BEOGRAD - Razmišljam da možda poslušamo savjet Edija Rame, pa da sutra Ministarstvo spoljnih poslova Srbije donese odluku o zajedničkoj spoljnoj politici Beograda i Banjaluke, kao gestu koji bi potvrdio da je i Srbija za to da u regionu treba prestati sa "istim starim sra. ima iz prošlosti" i ići naprijed, prokomentarisao je, sa ironijom, ministar Ivica Dačić današnju izjavu albanskog premijera da Srbija ne treba da se osjeća ugroženo zbog sporazuma Tirane i Prištine o zajedničkoj spoljnoj politici.

Rama pobijedio u 60 od ukupno 61 albanske opštine

TIRANA - Konačni rezultati na lokalnim izborima u Albaniji održani prošle nedjelje potvrđuju da je vladajuća Socijalistička partija Edija Rame osvojila 60 od ukupno 61 opštine u toj zemlji, prenosi portal a1on.

IFIMES: Da li Edi Rama vodi Albaniju u građanski rat?

LJUBLJANA - U atmoseri snažnih napetosti u albanskom društvu, koje bi mogle da eskaliraju čak u građanski rat, nema uslova za održavanje fer, poštenih i transparentnih lokalnih izbora, smatraju analitičari Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES), sa sjedištem u Ljubljani.

Rama podnosi tužbu protiv njemačkog novinara

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama podnio je tužbu protiv njemačkog novinara Pitera Tidea, nakon objavljivanja snimaka prisluškivanh razgvora koji su otkrili da je aktuelni albanski premijer prijetnjama i prevarom došao na vlast, prenosi portal a1on.

Rama zadovoljan zaključcima EU

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama ocijenio je zaključke ministara spoljnih poslova EU za Albaniju i Sjevernu Makedoniju kao veoma pozitivnu veijst iz Evrope i dodao da je vrijeme da se okonča "prljava ofanziva“ protiv Albanije, aludirajući na aktivnosti opozicije, prenosi a1on.

Kamenovan konvoj automobila Edija Rame

TIRANA - Demonstranti u Albaniji kamenjem su napali konvoj automobila u kome je bilo i vozilo albanskog premijera Edija Rame u gradu Libražd, nadomak makedonsko-albanske grancije, prenosi makedonski portal makfax.

Rama: Sanjam o nečemu većem

BRISEL - Premijer Albanije Edi Rama rekao je da sanja o nečemu većem, ali da to nije "velika Albanija", već velika Evropska Unija sa Srbima, Makedoncima i Albancima u njoj.

Najčitanije