Edi Rama

Rama traži od Vučića da pusti kamione preko administrativnog prelaza

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama zatražio je od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da pusti preko administrativnog prelaza kamione s tablicama samoproglašenog Kosova.

Rama: Haradinaj je lažov kao "svinja", Kurti je intelektualac

PRIŠTINA - Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da je bivši kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, "lažov" i folklorni političar, koji je uvođenjem taksi na srpske i proizvode iz BiH nanio veliku štetu Kosovu, dok je za aktuelnog Aljbina Kurtija rekao da ga je uvijek smatrao intelektualcem.

Meta: Rama je velika sramota, neka ne provocira Haradinaja

TIRANA - Predsjednik Albanije Iljir Meta pozvao je premijera te zemlje Edija Ramu da ne provocira bivšeg kosovskog premijara Ramuša Haradinaja, ocijenivši da je Haradinaj "živi heroj za sve Albance", a Rama "velika sramota", prenijela je Gazeta Ekspres.

Rama: Kosovu konopac oko vrata, Kurti će biti etiketiran kao izdajnik

PRIŠTINA - Albanski premijer Edi Rama rekao je da su carinske stope za robu iz centralne Srbije i iz BiH "stavile Kosovu konopac oko vrata", te da će se poslije njihovog ukidanja premijer privremene vlade u Prištini Aljbin Kurti suočiti sa etiketom "izdajnika".

Haradinaj: Rama je lobirao za podjelu Kosova

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama fanatično i strastveno se zalagao za podjelu Kosova, izjavio je juče u Tirani odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Rama: Da li mom 'srpskom bratu' Vučiću odgovara da KiM bude za stolom?

TIRANA - Premijer Albanije Edi Rama, odgovorio je onima koji su mu ovih dana uputili uvredljive riječi, ističući da nije ni heroj ni izdajnik, a da će se Kosovo poslije formiranja vlade pridružiti regionalnoj inicijativi.

Rama: Neistinite tvrdnje Haradinaja o "mini Šengenu" i taksama

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da je neistinita izjava odlazećeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da je cilj uspostavljanja "mini Šengena" ukidanje taksi koje je Priština uvela na proizvode iz centralne Srbije i BiH, prenosi Gazeta Ekspres.

Vučić, Ðukanović, Rama i Zaev posjetili Drač

DRAČ - Predsjednici Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Milo Ðukanović i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev obišli su jutros Drač, koji je najviše stradao u nedavnom zemljotresu koji je pogodio taj dio zemlje.

Tači odbio poziv Rame da prisustvuje sastanku "mini Šengena"

PRIŠTINA - Predsjednik Kosova Hašim Tači odbio je poziv albanskog premijera Edija Rame da prisustvuje sastanku "mini Šengena" koji će biti održan u Tirani, a kojem bi trebalo da prisustvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev.

Rama zatražio međunarodnu pomoć

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama zatražio je od međunarodne zajednice finansijsku i ekspertsku pomoć nakon zemljotresa magnitude 6,4 stepena po Rihteru u kome je poginula 51 osoba, a hiljade su ostale bez krova nad glavom.

Najčitanije