Edi Rama

Rama: Uključiti Kosovo u "mali Šengen"

OHRID - Premijer Albanije Edi Rama poručio je danas na konferenciji za medije u Ohridu, gdje je održan sastanak o "malom Šengenu", da bi u tu inicijativu trebalo uključiti i Kosovo "na ravnopravan način i na legalnim osnovama", te da očekuje da i tzv. Kosovo na sljedećem sastanku u Draču, 21. decembra, bude predstavljeno kao i ostale države regiona.

Šta je dogovoreno u Ohridu

SKOPLJE - Samo mjesec dana od pokretanje inicijative za uspostavljenje regiona bez barijera za slobodu kretanja robe, ljudi, usluga i kapitala između Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije naziru se prvi konkretni koraci u tom smjeru, koje su sinoć, kako saznaje Tanjug, u Ohridu dogovorili predsjednik Aleksandar Vučić i premijeri Edi Rama I Zoran Zaev.

Rama: Ne očekujem datum za pregovore sa EU

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama ne očekuje da će Albanija sljedeće sedmice dobiti datum početka pregovora o prijemu u Evropsku uniju.

Vučić i Brnabić priredili večeru za Zaeva i Ramu

BEOGRAD/NOVI SAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednica vlade Srbije, Ana Brnabić, priredili su večeras u Novom Sadu večeru za premijere Sjeverne Makedonije i Albanije, Zorana Zaeva i Edi Ramu.

Lider opozicije optužuje Ramu za krađu više milijardi evra

TIRANA - Lider albanske opozicije Ljuljzim Baša je u novoj video poruci na Facebooku optužio albanskog premijera Edija Ramu za ogromne krađe, prenosi TV Sitel.

Rama o Haradinajevoj ostavci: Taktički potez

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama danas je prvi put prokomentarisao ostavku Ramuša Haradinaja na mjestu predsjednika Kosova i njegov odlazak na saslušanje u Hag, konstatacijom da to što je Haradinaj uradio najnormalnija stvar i da je taj potez političko i taktičko pitanje.

Albanci protestovali u Vašingtonu protiv Rame i Soroša

VAŠINGTON - Albanski iseljenici koji žive u SAD protestovali su ispred Bijele kuće protiv premijera Albanije Edija Rame.

Dačić: Možda poslušamo Ramu i donesemo odluku o spoljnoj politici Srbije i RS

BEOGRAD - Razmišljam da možda poslušamo savjet Edija Rame, pa da sutra Ministarstvo spoljnih poslova Srbije donese odluku o zajedničkoj spoljnoj politici Beograda i Banjaluke, kao gestu koji bi potvrdio da je i Srbija za to da u regionu treba prestati sa "istim starim sra. ima iz prošlosti" i ići naprijed, prokomentarisao je, sa ironijom, ministar Ivica Dačić današnju izjavu albanskog premijera da Srbija ne treba da se osjeća ugroženo zbog sporazuma Tirane i Prištine o zajedničkoj spoljnoj politici.

Rama pobijedio u 60 od ukupno 61 albanske opštine

TIRANA - Konačni rezultati na lokalnim izborima u Albaniji održani prošle nedjelje potvrđuju da je vladajuća Socijalistička partija Edija Rame osvojila 60 od ukupno 61 opštine u toj zemlji, prenosi portal a1on.

IFIMES: Da li Edi Rama vodi Albaniju u građanski rat?

LJUBLJANA - U atmoseri snažnih napetosti u albanskom društvu, koje bi mogle da eskaliraju čak u građanski rat, nema uslova za održavanje fer, poštenih i transparentnih lokalnih izbora, smatraju analitičari Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES), sa sjedištem u Ljubljani.

Najčitanije