Edi Rama

Incident u parlamentu Albanije: Poslanik poprskao Ramu bojom

TIRANA - Poslanik iz opozicione albanske stranke Demokratske partije Edi Paloka izazvao je incident u parlamentu pošto je polio bojom premijera Edija Ramu.

Edi Rama imao saobraćajku

Premijer Albanije Edi Rama doživio je saobraćajnu nezgodu u mjestu Goša, javljaju albanski mediji.

Rama preuzeo ministarsku funkciju pa je prepustio Čakaju

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama dan nakon preuzimanja dužnosti ministra spoljnih poslova, izjavio je da tu dužnost prepušta Gentu Čakaju, Albancu s Kosova, čije postavljenje na ministarsku poziciju je ranije odbio da potpiše predsednik države Iljir Meta.

Rama položio zakletvu i kao šef diplomatije

TIRANA - Premijer Albanije Edi Rama danas je položio zakletvu i kao ministar evropskih i spoljnih poslova.

Tači sa Ramom u Tirani

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama sastao se danas sa predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem, a kako prenosi ATA, susret se odigrao u Tirani.

Edi Rama sam sebi dodijelio novu funkciju

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama odlučio da preuzme i dužnost šefa diplomatije pošto je predsjednik Albanije Ilir Meta je odbio da potvrdi Genta Čakaja.

Vulin: Više od Ramine ideje me zanima reakcija Crne Gore i Makedonije

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je albanski premijer Edi Rama izjavom o ujedinjenju sa Albancima sa Kosova i Metohije u stvari mislio na ujedinjenje svih Albanaca na Balkanu, te naglasio da ga zanima kako će na to reagovati Crna Gora i Makedonija.

Tramp zahvalio Rami za protjerivanje iranskog diplomate

TIRANA - Američki predsednik Donald Tramp zahvalio je albanskom premijeru Ediju Rami za protjerivanje iranskog ambasadora i još jednog diplomate zbog navodne umiješanosti u ilegalne aktivnost koje su prijetnja stabilnosti zemlje.

Rama zasut jajima u parlamentu

TIRANA - Sjednica Skupštne Albanije na kratko je danas prekinuta nakon što poslanik opozcione Demokratske stranke Endri Haša gađao jajima premijera Edija Ramu, koji je u odjelu sa kravatom i bijelom košuljom bio za govornicom.

Rama protjerao ambasadora Irana iz Albanije

TIRANA - Albanija je sinoć ozvaničila da je protjerala dvojicu iranskih diplomata zbog optužbi da su prijetnja nacionalnoj bezbjednosti.

Najčitanije