Edita Đapo

Košarac i Đapo: Problema odlagališta na Trgovskoj Gori prioritet

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac u razgovoru sa ministrom ekologije i turizma Federacije BiH (FBiH) Editom Đapo o izgradnji odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori istakao je da je neophodno da se svi nivoi vlasti u BiH uključe u rješavanje ovog problema i da zajedno planiraju naredne aktivnosti.

Đapo: Hotelijeri i ugostitelji prate najviše svjetske standarde

SARAJEVO - Ministar životne sredine i turizma Federacije BiH (FBiH) Edita Đapo izjavila je da je turizam najbrže rastuća grana ekonomije u regionu i u svijetu, o čemu najbolje svjedoči stoprocentno povećanje broja noćenja u odnosu na prethodnih nekoliko godina.

Đapo: GIKIL trebao uložiti 112 miliona KM, do danas nisu uložili ništa

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, premijer Tuzlanskog kantona Jakup Suljkanović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Adis Ajdinović, menadžment i sindikat Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac (GIKIL) na današnjem sastanku u Sarajevu razmatrali su problematiku u ovom preduzeću.

Đapo: GIKIL mora poštovati zakone BiH

SARAJEVO - Federalni ministar ekologije i turizma Edita Đapo razgovarala je danas s predstavnicima Uprave GIKIL-a d.o.o. Lukavac i generalnim direktorom Dabašešom Gangulijem te s predstavnicima Sindikata radnika GIKIL-a nakon što je ovo privredno društvo ostalo bez ekološke dozvole.

Đapo: GIKIL ne zadovoljava ni minimum za izdavanje ekološke dozvole

TUZLA - Ministar zaštite životne sredine i turizma Federacije BiH Edita Đapo rekla je danas da je kompaniji "Global ispat koksna industrija Lukavac" /GIKIL/ još u januaru prošle godine istekla ekološka dozvola, te da se sve vrijeme u pogledu pitanja i postupaka zaštite životne sredine ovo postrojenje ponašalo krajnje brutalno i nedisciplinovano.

Najčitanije