Egipat

Egipat od 1. jula dozvoljava posjete popularnim destinacijama

Egipat će od 1. jula dozvoliti turistima da posjećuju popularna, ali udaljenija mjesta, u dijelovima zemlje koji su manje pogođeni epidemijom virusa korona, saopštile su egipatske vlasti.

Hoteli u Egiptu pripremaju se za turiste

KAIRO - Hoteli u Egiptu polako otvaraju vrata za turiste, prije svega domaće uz strogo poštovanje bezbjednosnih pravila vlade koja uključuju obavezno prisustvo doktora, redovnu provjeru temperature gostiju i zonu za karantin.

Njemački turista prvi preminuli od virusa korona u Egiptu

KAIRO - U Egiptu je od virusa korona preminula prva osoba, a riječ je o 60-godišnjem turisti iz Njemačke, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Egipćanin koji se vratio iz Srbije pozitivan na virus korona

KAIRO - Egipatski državljanin star 44 godine, koji se vraćao iz Srbije preko Francuske za Egipat pozitivan je na virus korona, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje, objavili su CNN i Reuters.

Prvi slučaj virusa korona u Egiptu

KAIRO - U Egiptu je potvrđen prvi slučaj oboljenja Kovid-19 koji izaziva novi virus korona (SARS-KoV-2), saopšteno je iz egipatskog Ministarstva zdravlja.

Država u kojoj se dijete rađa svakih 17,9 sekundi

​Egipat je u utorak prešao simboličan prag od 100 miliona stanovnika, uz demografski rast pogoršali su se ekonomski i socijalni problemi, a prema podacima Egipatske statističke agencije (CAPMAS), gotovo svaki treći Egipćanin živi ispod praga siromaštva.

U Egiptu 100 miliona stanovnika, pritisak na ekonomiju

KAIRO - Broj stanovnika u Egiptu dostigao je 100 miliona, čime se ugrožava nacionalna ekonomija, saopštila je danas agencija za statistička istraživanja CAPMAS.

U sudaru kamiona i autobusa poginulo 13 ljudi

KAIRO - Trinaest osoba je poginulo, a sedam je povrijeđeno u sudaru kamiona i autobusa na auto-putu u provinciji Asvan na jugu Egipta, izjavili su danas zvaničnici.

Djevojčica preminula nakon "ženskog obrezivanja" - zabranjenog običaja

Dvanaestogodišnja djevojčica u Egiptu je preminula je nakon sakaćenje genitalija, a roditelji i ljekar koji je izvršio zahvat su uhapšeni.

Naučnici rekreirali zvuk egipatske mumije

​Naučnici navode da su rekreirali glas 3.000 godina stare egipatske mumije uz pomoć medicinskih skenera, 3D štampača i elektronskog dušnika.

Najčitanije