Egzodus

Prijeti egzodus bh. radnika u Austriju

BEČ, BANJALUKA - Sindikalci i dio poslovne zajednice u BiH plaše se mogućeg egzodusa bh. radne snage u Austriju, a ta zemlja već je objavila koja im zanimanja trebaju u narednoj godini.

Vozača u BiH nema ni za lijek, a egzodus tek slijedi

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako se u BiH veći duži period bilježi manjak profesionalnih vozača, prevoznici strahuju da će problem tek da eskalira i da će uslijediti egzodus ovih radnika.

Plenković: Važno da Srbi u "Oluji" ne vide samo egzodus, već i kraj rata

KNIN - Hrvatski premijer Andrej Plenković istakao je danas u Kninu da je važno da Srbi ne vide u "Oluji" samo egzodus svog naroda, već završetak rata koji je stvorio uslove za njihov povratak.

Mas: Potrebno spriječiti novi egzodus Jevreja iz Njemačke

BERLIN - Njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas pozvao je na jačanje napora u borbi protiv antisemitizma da bi se otklonila mogućnost novog jevrejskog egzodusa iz Njemačke.

Obilježavanje 23 godine od egzodusa Srba iz Sarajeva

SOKOLAC - Na Vojničkom spomen-groblju "Mali Zejtinlik" na Sokocu počelo je obilježavanje 23 godine od egzodusa 120.000 sarajevskih Srba.

Košarac: Egzodus sarajevskih Srba, trajan pečat državnosti Srpske

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je za Srnu da egzodus više od 150.000 sarajevskih Srba nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma predstavlja trajan i neizbrisiv pečat državnosti Republike Srpske.

Obilježavanje 23 godine od egzodusa Srba iz Sarajeva

PALE - Dvadeset tri godine od završetka egzodusa sarajevskih Srba biće obilježene danas na Palama i Sokocu.

Nikakve mjere ne mogu spriječiti radnički egzodus

BANJALUKA, BUKUREŠT - Novi njemački zakon o radu i useljavanju upalio je crvene alarme u svim balkanskim zemljama, jer vlasti strahuju da će njegovim stupanjem na snagu naredne godine uslijediti egzodus radnika u najjaču evropsku ekonomiju.

Bratunac: Sjećanje na egzodus sarajevskih Srba

BRATUNAC - Na bratunačkom groblju danas će biti služen parastos poginulim borcima sa sarajevskog ratišta čiji su posmrtni ostaci preneseni u Bratunac, te prislužene svijeće za pokoj duša. Parastos poginulim borcima na bratunačkom groblju biće služen od 11.00 časova.

Najčitanije