Ekologija

Bjeloglavi sup "Luka" se nije snašao u prirodi

BLAGAJ - Bjeloglavi sup "Luka" koji je pušten u prirodu vraćen je u "Eko-centar Blagaj" jer se nije snašao.

Visoke dažbine zakočile kupovinu električnih vozila u BiH

Iako je u nekoliko navrata pokretana procedura i najavljivano smanjenje dažbina za automobile na električni pogon, i dalje se zbog paprenih cijena i visokih dažbina za nabavku ovakvih automobila odlučuju entuzijasti, ekološki osviješteni građani i bogataši.

Ekološke patike, invencija Italijanke i Korejanca

Par u životu i na poslu – Đulijana Borzilo, Italijanka iz Napulja, brend menadžer i Dong Seon Li, Korejanac, kreativni direktor i stilista za cipele, osmislili su "Id.eight" – liniju održivih, vegan i ekoloških patika napravljenih od ostataka voća i recikliranog materijala koje su čak, i prijatelji pčela.

Džo Bajden najavio dva biliona dolara investicija u ekologiju

Predsjednički kandidat Demokratske stranke Džo Bajden najavio je u Delaveru svoj plan vrijedan dva biliona dolara (dvije hiljade milijardi) za investiranje u proizvodnju čistih energenata i obustavljanje emisije štetnih gasova iz američkih elektrana do 2035. godine, izvjestio je AP.

Opasni otpad u BiH

Industrijski i opasni otpad u Bosni i Hercegovini uglavnom se skladišti nezakonito i mimo svih pravila koja važe u normalnim zemljama i razvijenom svijetu.

Finski polupodzemni kontejneri stigli u Trebinje

TREBINJE - Polupodzemni kontejneri, koji će za početak biti postavljeni u užem dijelu grada, stigli su u Trebinje iz finske firme "Molok", koja ih proizvodi, a koji će ubuduće, osim eliminacije neugodnih mirisa, gradu donijeti i razne druge benefite kada je sakupljanje otpada u pitanju.

Zaštita životne sredine: Vrijeme da preispitamo odnos sa prirodom

Najveći uzroci ugroženosti životne sredine u BiH su korupcija, štetni projekti te nedostatak reakcije nadležnih, poručuju povodom 5. juna, Svjetskog dana životne sredine, ekološka udruženja okupljena u EKO BiH.

Nova sezona projekta "Zajedno za čiste vode Bosne i Hercegovine"

Jedan od najvećih ekoloških projekata "Zajedno za čiste vode Bosne i Hercegovine" u pet godina ostvario je zapažene rezultate i okupio veliki broj učesnika.

Manu Čao stao uz građane u odbrani prirode

Nakon koncerta u Nišu, svjetska muzička zvijezda Manu Čao, posjetio je pirotsko selo Topli Dol u srcu Stare planine, gdje je mještanima i aktivistima "Odbranimo reke Stare planine" (ORSP), poručio da ostanu jedinstveni i spriječe gradnju objekta koji će narušiti ljepotu ovog dijela Srbije i poremetiti prirodnu ravnotežu.

Urbana mobilnost lijek za gužve i ekologiju

​BANJALUKA, PRIJEDOR - Kako bi se smanjili problemi sa saobraćajnim gužvama, potrebno je po ugledu na evropske gradove motivisati građane da koriste javni gradski prevoz, čime bi se i povećala bezbjednost u saobraćaju, smatraju stručnjaci.

Najčitanije