Ekonomija

Papa poručio: Ljudi važniji od ekonomije

RIM - Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo obratio se danas vjernicima na Trgu Svetog Petra u Rimu i ukazao na važnost liječenja ljudi, a ne da se čuva novac za pomoć privredi.

Najveći ekonomski događaji koji nam prijete u narednih 10 godina

Svijet se kreće ka oluji finansijskih, političkih, socio-ekonomskih i ekoloških rizika, a posebno se izdvaja 10 ekonomskih činjenica koje ukazuju na probleme od kojih ne možemo da pobjegnemo.

Gradske vlasti u Bihaću: 1,3 miliona KM za pomoć privrednicima

BIHAĆ - Gradske vlasti u Bihaću osigurale su 1,3 miliona maraka iz budžeta kako bi pomogle privrednicima čije je poslovanje bilo onemogućeno ili reducirano tokom trajanja pandemije virusa korona.

Najveći kvartalni pad ekonomije Njemačke od 2009. godine

Njemačka ekonomija doživjela je pad za 2,2 odsto u prvom kvartalu ove godine, što je najviše od finansijske krize 2009. godine, pokazuju danas objavljeni preliminarni podaci.

Bh. ekonomija u 2021. skače za šest odsto

LONDON, BANJALUKA - Ako mjere socijalne distance usljed pandemije virusa korona ostanu na snazi duže nego što se očekuje, mogle bi proći godine prije nego što se ekonomija vrati na nivo iz 2019, stoji u najnovijem globalnom izvještaju Evropske banke za obnovu i razvoj za regione u kojima su aktivni, a u kojem se govori i o regionu zapadnog Balkana.

Fauči: Prebrzo otvaranje ekonomije donosi rizik

VAŠINGTON - Vodeći američki medicinski stručnjak u borbi protiv epidemije virusa korona Entoni Fauči upozorio je da postoji rizik od prebrzog otvaranja ekonomije jer bi to moglo da dovede do "nepotrebne patnje i smrti", prenio je "Njujork tajms".

Vučić: Srbija efikasno funkcionisala, sad je ekonomija najveći izazov

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Srbija efikasno funkcionisala u borbi protiv epidemije virusa korona, da je ispunjen cilj, te da vjeruje da su građani, kada sve sagledaju, zadovoljni svojom državom.

Konte se izvinjava Italijanima zbog ekonomskih poteškoća

RIM - Italijanski premijer Đuzepe Konte uputio je izvinjenje Italijanima zbog njihovih ekonomskih poteškoća i obećao im bolju budućnost nakon ukidanja blokade.

"Ekonomija je sravnjena"

VAŠINGTON - U prvom kvartalu ove godine zbog uvođenja vanrednih mjera američka ekonomija prolazi kroz najveći ekonomski pad u posljednjoj deceniji, prenosi BBC.

Mnučin: Ekonomija će se oporaviti tokom ljeta

Ministar finansija SAD Stiv Mnučin rekao je danas novinarima da vjeruje da će ekonomija početi da se oporavlja tokom ljeta zbog ekonomske aktivnosti kojoj se nada tokom maja i juna dok neke države počinju ponovo da se otvaraju.

Najčitanije