Ekonomija

Welcome to Brexit: Britanci u Evropsku uniju ne mogu unijeti ni sendvič

BERLIN - U britanskim preduzećima su šokirani, nisu očekivali takve trgovinske ograde i birokratiju nakon izlaska iz Evropske unije, ocjenjuje danas njemački radio Dojče vele (DW) i dodaje da stručnjaci procjenjuju da će prilagođavanje trajati godinama.

Nezaposlenost u Njemačkoj porasla po prvi put od 2013.

BERLIN - Pandemija korona virusa dovela je do rasta nezaposlenosti u Njemačkoj, po prvi put od 2013. godine.

Privreda u nokdaunu, ali se ne predaje

BANJALUKA, SARAJEVO - Godina koja je iza nas bila je jako negativna za ekonomiju i još se ne može predvidjeti trend oporavka, smatraju stručnjaci iz ove oblasti.

Hrvatska proglašava ekonomski pojas u Jadranu

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je da će hrvatska vlada u ponedjeljak usvojiti prijedlog odluke o proglašenju isključivog ekonomskog pojasa na Jadranu.

Mišustin najavio mjere za stabilizaciju domaćih cijena hrane

MOSKVA - Ruski premijer Mihail Mišustin najavio je danas da će vlada pripremiti mere za stabilizaciju domaćih cijena hrane, dan nakon što je predsjednik Vladimir Putin kritikovao zvaničnike i aktere na prehrambenom tržištu zbog podizanja cijena hljeba, brašna, šećera i suncokretovog ulja.

Dizni otpušta još 4.000 radnika zbog pandemije

ORLANDO - Kompanija Volt Dizni najavila da planira da otpusti još 4.000 zaposlenih, uglavnom zbog posljedica pandemije kovid-19, javlja AP.

Indeks Njujorške berze Dau Džons prvi put prešao 30.000 poena

NJUJORK, 24. novembra (Tanjug) - Industrijski indeks Njujorške berze Dau Džons skočio je danas za više od 500 poena, premašivši prvi put granicu od 30.000 bodova, pošto se ovomjesečni rast ranije posrnulih akcija zahuktao na vijesti o vakcinama i nada investitora u snažan ekonomski oporavak.

Njemačka ekonomija porasla 8,5 posto u trećem kvartalu

BERLIN - Nemački bruto domaći proizvod porastao je za rekordnih 8,5 posto u trećem kvartalu 2020, oporavljajući se od pada bez presedana koji je proljetos izazvao prvi talas pandemije Kovid-19, saopštio je danas državni zavod za statistiku Destatis.

Kina iz korone izlazi još jača, rekordno rastu investicije

Kina je iz korone izašla još jača, što potvrđuju vijesti o povećanju direktnih stranih ulaganja u tu zemlju, čija će ekonomija jedina među velikima ove godine porasti za gotovo dva posto.

Velika Britanija i Kanada pred novim trgovinskim sporazumom

ONTARIO - Velika Britanija i Kanada su pred potpisivanjem novog trgovinskog sporazuma koji će zameniti postojeći koji Britanija ima kroz članstvo u Evropskoj uniji.

Najčitanije