Ekonomski forum

Jedini iz BiH na Međunarodnom ekonomskom forumu za mlade lidere Evrope

​PRIJEDOR - Prijedorčanin Nebojša Savanović (32) jedini je iz BiH i jedan je od pet mladih sa Balkana koji će od danas do 6. septembra učestvovati na Međunarodnom ekonomskom forumu za mlade lidere Evrope u Poljskoj.

Panelom "Premijer sa privrednicima" završen "Jahorina ekonomski forum 2019"

JAHORINA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas na Jahorini da bruto domaći proizvod Srpske u proteklih 18 kvartala bilježi rast i da je u 2018. godini taj rast iznosio 3,7 odsto uprkos ne baš povoljnim ekonomskim tokovima u brojnim zemljama u okruženju i EU.

Budućnost medija je u digitalizaciji

​JAHORINA - Budućnost medija je u digitalizaciji, ali u tom procesu mediji i novinarstvo moraju doživjeti kvalitetne, kreativne i inovativne promjene kako bi odgovorili izazovima modernog tehnološkog društva, jedan je od zaključaka okruglog stola "Mediji u eri digitalizacije i novih tehnologija", održanog danas u okviru "Jahorina ekonomskog foruma".

Višković: "Batagon" uplatio 43 miliona KM za FG "Birač"

​BANJALUKA – Švajcarska kompanija „Batagon“ uplatila je 43 miliona KM za potraživanja u Fabrici glinice "Birač" u stečaju, koja je kupila od Republike Srpske, potvrdio je danas za portal CAPITAL premijer RS Radovan Višković.

Brnabić: Digitalizacija najjača alatka u borbi protiv korupcije

JAHORINA - Ana Brnabić, premijerka Srbije, kazala je da u ovom trenutku živimo u turbulentnim vremenima, i ne samo na Balkanu nego u cijelom svijetu, te da privredni rast i ekonomija tek dolaze kad imamo preduslov koji je stabilnost i mir.

Cvijanović: BiH na 91 poziciji na listi globalne konkurentnosti

JAHORINA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je danas dvodnevni "Jahorina ekonomski forum" pod nazivom "Ekonomija novog doba - inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog razvoja".

Počeo "Jahorina ekonomski forum"

JAHORINA - Dvodnevni "Jahorina ekonomski forum" pod nazivom "Ekonomija novog doba - inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog razvoja", otvoren je danas u hotelu "Termag" na Jahorini

"Jahorina ekonomski forum 2019": Domaće snage za velike projekte

BANJALUKA - Republika Srpska planira da u energetski sektor do 2030. godine bude investirano oko 11,5 milijardi maraka kroz izgradnju novih energetskih objekata.

Dodik: Ekonomija BiH nije sjajna, ali ima potencijala za investiranje

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da ekonomija BiH nije u sjajnoj, pa ni pristojnoj situaciji, ali da ima potencijala za investiranje, zbog čega je pozvao domaće i strane investitore da to učine.

Počeo "Ekonomski forum BiH 2019"

SARAJEVO - U Sarajevu je danas počeo "Ekonomski forum BiH 2019", čiji je cilj unapređenje poslovnog ambijenta u zemlji.

Najčitanije