Ekonomski rast

BiH će krizu u Ukrajini platiti na sirovinama i ekonomskom rastu

BANJALUKA - Očekuje se da će realni rast BDP-a u Bosni i Hercegovini usporiti na 2,9 odsto u 2022. godini nakon rasta od 6,5 odsto u 2021.

Ekonomski rast Kine mogao bi premašiti cilj u 2021. godini

PEKING - Godišnji ekonomski rast Kine vjerovatno će premašiti očekivani cilj, rekao je kineski potpredsjednik Liu He.

Košarac: Nastavak ekonomskog rasta poslije krize izazvane koronom

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac istakao je da se bilježi oporavak i nastavak ekonomskog rasta poslije krize izazane virusom korona, a šansu za bolju ekonomsku perspektivu vidi u pristupanju inicijativi "Otvoreni Balkan".

Predviđen ekonomski rast na Balkanu za 4,4 odsto

BEOGRAD - U zemljama zapadnog Balkana moglo bi doći do ekonomskog rasta od 4,4 odsto u ovoj godini ukoliko region uspješno izađe iz pandemije kovid 19, saopštila je Svjetska banka.

Si Điping: Kina dobro reagovala, sačuvane desetine miliona života

Kineski predsjednik Si Ðiping ocijenio je danas da je Kina djelovala na otvoren i transparentan način tokom pandemije virusa korona i da je preduzela konkretne mjere, zahvaljujući kojima su sačuvane desetine miliona ljudskih života širom svijeta.

Stope ekonomskog rasta od 3,5 odsto do 3,8 odsto

Stopa ekonomskog rasta u BiH prema projekcijama bi trebalo u ovoj godini da iznosi 3,5 odsto, u narednoj godini 3,6 odsto, dok je projektovana stopa ekonomskog rasta za 2022. godinu 3,8 odsto, navode iz Direkcije za ekonomsko planiranje BiH u Programu reformi za period 2020-2022. godina.

Procjene Svjetske banke: Ekonomski rast BiH u ovoj godini 3,4 odsto

​Svjetska banka očekuje da će ekonomski rast Bosne i Hercegovine u 2020. godini iznositi 3,4 posto, izvještava Indikator.ba.

Softić: Ovogodišnji ekonomski rast od tri odsto solidan rezultat

SARAJEVO - Guverner Centralne banke BiH Senad Softić izjavio je da je očekivani ekonomski rast od tri odsto u ovoj godini solidan rezultat, u datim okolnostima.

Vučić: Srbija među prve tri evropske zemlje po rastu BDP-a

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je Srbija u trećem kvartalu ove godine ostvarila, prema prvoj procjeni, privredni rast od 4,7 odsto.

Ekonomski rast BiH 3,8 odsto u naredne tri godine

SARAJEVO - U BiH se u naredne tri godine očekuje nastavak ekonomskog rasta sa prosječnim stopama od 3,8 odsto godišnje, navodi se u Informaciji o perspektivama za BiH 2020-2022. godine Direkcije za ekonomsko planiranje (DEP) BiH.

Privatna potrošnja oslonac ekonomskog rasta u BiH

​SARAJEVO - Direkcija za ekonomsko planiranje BiH u naredne tri godine predviđa rast BDP-a po prosječnim stopama od 3,8 odsto pod pretpostavkom očuvanja stabilnog okruženja, što je prema ocjeni ekonomista realno i pored pojedinih usporavanja koja se bilježe na tržištu.

Očekivan ekonomski rast od 3,8 odsto godišnje

BANJALUKA - U BiH se od 2020. do 2022. godine, pod pretpostavkom očuvanja stabilnog okruženja, očekuje ekonomski rast po prosječnim stopama od 3,8 odsto na godišnjem nivou, navodi Direkcija za ekonomsko planiranje BiH.

Ekonomski rast usporen na 6,4 odsto

PEKING - Kineska privreda rasla je usporenim tempom od 6,4 odsto u posljednjem kvartalu 2018. godine, pokazuju danas objavljeni zvanični podaci, što je pojačalo bojazan od negativog uticaja na svjetsku ekonomiju.

Softić: Ekonomski rast od tri odsto nedovoljan za poboljšanje standarda

SARAJEVO - Guverner Centralne banke BiH Senad Softić očekuje da će ekonomski rast u ovoj godini u BiH biti kao i prethodnih - oko tri odsto, te naglašava da to nije dovoljno za poboljšanje životnog standarda.

Ekonomski rast u BiH daleko od neophodnog

SARAJEVO - Ekonomski rast BiH u 2019. godini iznosiće 3,4 odsto, podaci su Svjetske banke, kojima je ova institucija potvrdila svoje ranije prognoze, a prema mišljenju stručnjaka, ovakve stope rasta su daleko niže od onih koje su potrebne za održiv razvoj zemlje.

Najčitanije