Ekran

BMW vjeruje da će veliki ekrani u vozilima uskoro izumrijeti

Bez razlike u odnosu na ličnu percepciju i afinitete, veliki, u stvari ogromni ekrani su postali dio svakodnevice savremenih automobila, a njihova implementacija postaje sve više rasprostranjena u moderno doba.

3 načina kako da uklonite ogrebotine s ekrana mobilnog telefona

Danas ne bismo mogli da zamislimo život i obavljanje svakodnevnih obaveza bez pametnih telefona, tableta ili drugih uređaja koji imaju ekran osjetljiv na dodir.

Japanac napravio TV ekran koji moze da se liže i osjeti ukus hrane

TOKIO - Japanski profesor razvio je prototip TV ekrana koji možete da liznete i osjetite ukus određene hrane.

Stižu ekrani koji mogu da se uvijaju i razvlače

Samsung Display, odjeljak južnokorejskog giganta zadužen za proizvodnju displeja, predstavio je novi mikrosajt koji se fokusira na kompanijine OLED tehnologije.

Plavi ekran smrti se vraća u Windows 11

Microsoft je objavio još jedno ažuriranje za Windows 11, koje je trenutno dostupno testerima u okviru Insider kanala.

Otkrivena supstanca koja popravlja slomljeni telefon

Dva tima istraživača iz Južne Koreje objavila su da su pronašla rješenje za problem koji muči milione ljudi širom svijeta - napukle ekrane mobilnih telefona.

Šta osmosatno gledanje u ekran čini vašim očima?

Prosječan zaposleni čovjek danas provede bar osam sati dnevno gledajući u ekran svog kompjutera na poslu, ne računajući sate koje utroši provjeravajući aplikacije na telefonu i gledajući televiziju.

Roditeljska ovisnost o ekranu može preći na djecu

Agencija za zaštitu okoline upozoravala je na opasnosti pasivnog pušenja 1991. godine, otprilike 30 godina nakon što su naučnici ustanovili da pušenje cigareta izaziva rak. Danas, sve više istraživanja ukazuje na novi indirektni zdravstveni rizik.

Kako pravilno da očistite prljav ekran na svom uređaju

Donosimo vam uputstva kako očistiti prljav ekran monitora računara, pametnog telefona, prenosnog ili tablet računala.

Dokazano: Previše vremena pred ekranom mijenja dječji mozak

Istraživanje sprovedeno u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) pokazalo je da previše vremena provedenog ispred ekrana mijenja dječji mozak.

Predstavljen SUV sa najvećim ekranom

U Kini su toga itekako svesni, pa su odlučili da ponude model koji jednim svojim detaljem izlazi iz okvira svega do sada viđenog. Ime mu je Byton, tačnije M-Byte, a njegov je najveći. Naravno, misli se na ekran koji ovdje i bukvalno zauzima cijelu komandnu tablu.

Pred ekranom samo sat vremena dnevno

BANJALUKA - Svjetska zdravstvena organizacija objavila je preporuku da djeca mlađa od pet godina ne bi trebalo da provode više od sat vremena dnevno pred ekranom, a i stručnjaci u RS apeluju na roditelje da što više vremena provode s djecom, kako bi ona što manje bila izložena negativnim uticajima elektronskih uređaja.

Laptopi sa OLED ekranom stižu opet na velika vrata

OLED ekrani na prenosnim računarima vratili su se na velika vrata tokom netom završenog sajma Consumer Electronics Show 2019.

Predstavljen telefon s dva ekrana i 10 GB memorije

Nakon što je Vivo ranije ove godine predstavio zanimljiv model NEX sa skrivenom kamerom za selfije koja "iskače" iz kućišta, juče su u Kini predstavili njegovog nasljednika koji takođe dolazi s nekim zanimljivim inovacijama.

Stiže nova generacija stakla za smartfone

Corning je predstavio najnoviju verziju svog sveprisutnog proizvoda za smarfone na događaju u Kaliforniji.

Najčitanije