Ekskurzija

Maturanti u Srpskoj i ove godine bez ekskurzija

BANJALUKA, TREBINJE - Maturanti osnovnih i srednjih škola u Srpskoj i ove školske godine ostaće najvjerovatnije bez ekskurzija, jer, kako kažu nadležni, u ovom momentu đačka putovanja bi predstavljala znatan rizik i ne treba ih organizovati.

Maturanti žale što nisu otišli na ekskurziju

DOBOJ - Većina dobojskih maturanata koji se već pripremaju za odbranu maturskih radova i upis na fakultete više žale za ekskurzijom na koju nisu otišli, nego za maturskom zabavom, za koju nije izvjesno da li će biti održana.

Nakon osam godina isplaćena odšteta za propalu ekskurziju kotorvaroških učenika

KOTOR VAROŠ - Roditeljima stotinak učenika kotorvaroške Osnovne škole "Sveti Sava" koji su prije osam godina uplatili novac za ekskurziju, na koju njihova djeca nikada nisu otišla, materijalna šteta je konačno nadoknađena, ali žal zbog srušenih đačkih snova neće izblijedjeti.

Upitne i maturske proslave i ekskurzije

BANJALUKA - Da li će učenici završnih razreda srednjih škola u Republici Srpskoj ove godine imati proslavu maturske večeri još je neizvjesno, smatraju direktori ovih obrazovnih ustanova, a takođe su upitne i ekskurzije.

Trivić: Odluka o odgađanju ekskurzija donesena radi bezbjednosti djece

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas da odluka kojom je naloženo svim srednjim školama u Srpskoj da odgode đačke ekskurzije u inostranstvo zbog epidemije respiratornih bolesti uzrokovane vrirusom korona donesena radi bezbjednosti djece i izbjegavanja rizika.

Roditelji ekskurzije plaćaju u ratama, neki đaci imaju sponzore

BANJALUKA - Srednjoškolci u mnogim školama u Republici Srpskoj su već izabrali aranžmane za ekskurzije, ove godine su najpoželjnije Španija i Grčka, a za one učenike čiji roditelji nisu mogli platiti u nekim školama su našli sponzore, tako da će i oni uživati sa vršnjacima.

Banjalučki učenici na ekskurziju putuju bez odobrenja škole

Učenici trećeg razreda osnovne škole "Sveti Sava" u Banjaluci u aprilu idu na petodnevnu ekskurziju na Taru bez odobrenja škole pišu banjalučki mediji.

Mladić preminuo na ekskurziji u Budvi

PODGORICA - Poljak K.L. (22) preminuo je danas nakon što mu je pozlilo dok se kupao u moru na javnom dijelu plaže Mogren u Budvi, prenose podgoričke "Vijesti", navodeći da je riječ o studentu.

Srednjoškolci put Italije i Španije, osnovci u komšiluk

BANJALUKA - Italija, Španija i Francuska su destinacije na koje će ove godine u maju na ekskurzije ići srednjoškolci iz Republike Srpske, a na đačko putovanje će osnovci osmih razreda putovati u Crnu Goru i Srbiju.

Srednjoškolci prikupili oko 1.000 KM za odlazak drugova na ekskurziju

SOKOLAC - Učenici sokolačkog Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" prikupili su oko 1.000 KM od ulaznica za humanitarni sportski turnir, koji su organizovali kako bi pomogli svojim drugovima lošeg materijalnog stanja da odu na školsku ekskurziju.

Najčitanije