Ekstremisti

Ispovijest bivšeg vehabije iz Gornje Maoče: Ekstremizam mi je uništio porodicu

Vlasti u Bosni i Hercegovini ne čine ništa kako bi osobama koje su bile izložene uticaju radikalnih islamista pomogle u nastojanjima da se oslobode uticaja takve ideologije i ponovo se uklope u društvo iz kojega su bili izolirani zbog indoktrinacije zagovornika ekstremizma, tvrdi Dino Pečenković, nekadašnji pripadnik zajednice vehabija, čije je sjedište bilo u Gornjoj Maoči kod Brčkog.

Ruske snage eliminisale trojicu ekstremista

MOSKVA - Ruske snage eliminisale su trojicu naoružanih ekstremista koji su planirali terorističke napade u Stavropolju, saopštili su izvori u službi bezbjednosti.

Desetine ekstremista uhapšeno u Rusiji

MOSKVA - U Moskvi je uhapšeno 69 rukovodilaca i članova ekstremističkih organizacija "Tabligi džamat", saopštila je pres-služba FSB-a.

U Britaniji oko 25.000 ekstremista?

LONDON - U Britaniji živi oko 25.000 islamskih ekstremista koji predstavljaju opasnost, rekli su zvaničnici EU, dodajući da je ovo najveći broj u Evropi.

Islamski ekstremisti obezglavili devet muškaraca u Keniji

MOMBASA - Sumnja se da su islamski ekstremisti obezglavili devet muškaraca u napadu na selo u okrugu Lamu u Keniji, saopštila je policija.

Švedska utočište za 2.000 ekstremista

STOKHOLM - Švedska obavještajna služba SAPO saopštila je danas da je Švedska utočište za oko 2.000 ekstremista, što je za oko 10 puta više nego u prethodnih 10 godina.

Duterte: Jesi li kritikovala Bila zbog Monike Levinski?

MANILA - Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte već drugi dan napada kćerku Hilari Klinton, Čelsi, zbog toga što je kritikovala njegov komentar o silovanjima koje su počinili vojnici.

Napad na ekstremiste na Filipinima, civili nose bijele zastave

MARAVI - Avioni filipinske vojske gađali su danas pozicije ekstremista na jugu zemlje, kako bi preuzeli kontrolu nad Maravijem koji drže naoružani pripadnici grupe povezane sa Islamskom državom.

Duterte: Vojnicima dozvola da siluju do tri žene

MANILA - Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte se "našalio" da vojnici u toj zemlji mogu da siluju do tri žene ako žele, dok je pripadnike vojske uvjeravao da ih u potpunosti podržava u skladu sa ratnim stanjem koji je uveo na filipinskom ostrvu Mindanao, prenosi AFP.

Duterte uveo ratno stanje na ostrvu Mindanao

MANILA- Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte uveo je ratno stanje na južnom ostrvu Mindanao, gdje se snage bezbjednosti bore protiv ekstremista povezanih sa Islamskom državom, saopštio je njegov portparol.

Reklame

Najčitanije