Ekstremisti

Ekstremistima rok od 48 sati da napuste enklavu kod Damaska

DAMASK - Ekstremistima Islamske države dat je rok od 48 sati da pristanu da se povuku iz enklave koju kontrolišu južno od Damaska, objavio je danas sirijski provladin list "Vatan".

Ispovijest bivšeg vehabije iz Gornje Maoče: Ekstremizam mi je uništio porodicu

Vlasti u Bosni i Hercegovini ne čine ništa kako bi osobama koje su bile izložene uticaju radikalnih islamista pomogle u nastojanjima da se oslobode uticaja takve ideologije i ponovo se uklope u društvo iz kojega su bili izolirani zbog indoktrinacije zagovornika ekstremizma, tvrdi Dino Pečenković, nekadašnji pripadnik zajednice vehabija, čije je sjedište bilo u Gornjoj Maoči kod Brčkog.

Ruske snage eliminisale trojicu ekstremista

MOSKVA - Ruske snage eliminisale su trojicu naoružanih ekstremista koji su planirali terorističke napade u Stavropolju, saopštili su izvori u službi bezbjednosti.

Desetine ekstremista uhapšeno u Rusiji

MOSKVA - U Moskvi je uhapšeno 69 rukovodilaca i članova ekstremističkih organizacija "Tabligi džamat", saopštila je pres-služba FSB-a.

U Britaniji oko 25.000 ekstremista?

LONDON - U Britaniji živi oko 25.000 islamskih ekstremista koji predstavljaju opasnost, rekli su zvaničnici EU, dodajući da je ovo najveći broj u Evropi.

Islamski ekstremisti obezglavili devet muškaraca u Keniji

MOMBASA - Sumnja se da su islamski ekstremisti obezglavili devet muškaraca u napadu na selo u okrugu Lamu u Keniji, saopštila je policija.

Švedska utočište za 2.000 ekstremista

STOKHOLM - Švedska obavještajna služba SAPO saopštila je danas da je Švedska utočište za oko 2.000 ekstremista, što je za oko 10 puta više nego u prethodnih 10 godina.

Duterte: Jesi li kritikovala Bila zbog Monike Levinski?

MANILA - Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte već drugi dan napada kćerku Hilari Klinton, Čelsi, zbog toga što je kritikovala njegov komentar o silovanjima koje su počinili vojnici.

Napad na ekstremiste na Filipinima, civili nose bijele zastave

MARAVI - Avioni filipinske vojske gađali su danas pozicije ekstremista na jugu zemlje, kako bi preuzeli kontrolu nad Maravijem koji drže naoružani pripadnici grupe povezane sa Islamskom državom.

Duterte: Vojnicima dozvola da siluju do tri žene

MANILA - Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte se "našalio" da vojnici u toj zemlji mogu da siluju do tri žene ako žele, dok je pripadnike vojske uvjeravao da ih u potpunosti podržava u skladu sa ratnim stanjem koji je uveo na filipinskom ostrvu Mindanao, prenosi AFP.

Najčitanije