Ekvador

Za dvije godine na Balkan poslato više od 25.000 kontejnera s kokainom

BEOGRAD - Narko-bosovi sa Zapadnog Balkana postali su važna karika u međunarodnom krijumčarenju kokaina, koji se mjeri tonama.

Jordi Krojf napustio klupu Ekvadora, a da nije vodio nijednu utakmicu

Jordi Krojf napustio je poziciju selektora fudbalske reprezentacije Ekvadora, a da je nije vodio niti u jednoj utakmici.

Prvi slučaj korone potvrđen u amazonskom plemenu u Ekvadoru

KVITO - Prvi slučaj virusa COVID-19 potvrđen je u plemenu Vaorani u ekvadorskom dijelu Amazonije, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja Ekvadora.

Apokalipsa u Ekvadoru usljed haosa nastalog od posljedica virusa korone

U ekonomskoj prestonici Ekvadora, gradu Gvajakilu, vlast je samo iz kuća pokupila 771 tjelo i još 631 iz bolnica u kojima su mrtvačnice preplavljene, kaže opisujući apokalipsu u kojoj živi Ekvador, Horhe Vated, šef policijske i vojne ekipe koje se bore protiv haosa nastalog usled virusa.

U Ekvadoru zatvorenici prave kovčege za preminule

KITO - Više stotina zatvorenika u Ekvadoru počelo je da pravi kovčege kako bi pomogli da se pokrije nedostatak u broju kovčega u Gvajakilu, najvećem gradu u zemlji i epicentru pandemije korona virusa.

Nestao najveći Ekvadorski vodopad

Najveći Ekvadorski vodopad čini se da je nestao nakon što je veliki ponor nastao uzvodno i progutao veći dio vode koji se slijevao prema mjestu vodopada.

Vojska i policija Ekvadora skupljala tijela sa ulica i iz kuća

KVITO - Vojska i policija prikupili su najmanje 150 tijela sa ulica i iz kuća u lučkom gradu Gvajakilu, saopštila je danas Vlada Ekvadora, koja je upozorila da bi u narednim mjesecima u tom gradu i okolini moglo da umre do 3.500 ljudi.

Predsjednik Ekvadora i domoroci postigli sporazum

KITO - Predsjednik Ekvadora Lenin Moreno i lideri domorodačkog stanovništva postigli su dogovor o okončanju protesta, u kojima je stradalo sedam osoba i koji su u posljednje dvije nedjelje paralisali ekonomiju te zemlje.

Gorivo poskupjelo 100%: "Rat" na ulicama Ekvadora, policija hapsi

Predsjednik Ekvadora Lenin Moreno proglasio je vanredno stanje u zemlji paralisanoj štrajkovima i blokadama zbog povećanja cijene goriva za više od 100 odsto. Bijesni zbog poskupljenja, građani su blokirali ulice i pale gume.

U Ekvadoru uvedena vanredna situacija

KVITO - Predsjednik Ekvadora Lenjin Moreno proglasio je vanrednu situaciju zbog protesta koji su izbili usljed ukidanja višedecenijskih subvencija na gorivo u sklopu paketa reformi.

Najčitanije