Električni automobil

Xiaomi planira proizvodnju električnih automobila

Nakon što je kompanija Huawei prošle godine najavila da planira da svoje poslovanje proširi na automobilsku industriju, izgleda da i Xiaomi kreće u tom pravcu. Informacije koje dolaze iz Kine nagovještavaju da ta kompanija pravi planove za svoj prvi automobil.

Ford planira pohod na evropsko tržište, ulaže milijardu dolara

Ford planira pohod na evropsko tržište električnih automobila u okviru kojeg najavljuje veliko ulaganje u modernizaciju svoje fabrike u Njemačkoj.

U Kini proizvedena revolucionarna baterija za električne automobile

Zamislite samo bateriju koja se napuni za pet minuta i vaš automobil je spreman. Izraelska kompanija StoreDot razvila je novu litijum-ion bateriju za električne automobile koja će se potpuno napuniti za samo pet minuta.

Ovako će izgledati novi električni Reno 5

Renault je predstavio električno vozilo 5 Prototype - modernu reinkarnaciju nekadašnje "petice".

Fiat New 500 - "Automobil godine i najbolji mali električni automobil"

Prvi potpuno električni automobil kompanije FCA je dodao još dvije nagrade u svoju kolekciju, sa ukupno 4 priznanja dobijenih u Evropi do sada.

Električni Mustang stigao u Norvešku

Na objavljenim fotografijama se vide primjerci namijenjeni kupcima u Norveškoj, zemlji sa najviše vozila na struju po glavi stanovnika.

Električni automobili imaće zelene tablice

Iako se električni automobili svojim dizajnom najčešće ističu na saobraćajnicama, u Velikoj Britaniji od ove nedjelje postoji još jedno obilježje kojim će moći da se prepoznaju u saobraćaju.

Nijemci "raspamećeni" za električnim automobilima

Prodaja automobila na struju porasla je u novembru za 523% u odnosu na isti mesec 2019.

Volkswagen se povlači iz automoto sporta

Marka Volkswagen udružuje snage za transformaciju u mobilno električno doba. Kao dio promena i daljnjeg fokusiranja kompanije, marka Volkswagen će prestati sa svojim motorsportom. Radna snaga u Volkswagen Motorsport GmbH-a biće integrisana u Volkswagen AG, prenosi Autoblog.

Fiat će elektrifikovati 60 odsto vozila

Novi momenti u italijanskoj kompaniji. Do kraja 2021. godine će čak 69 odsto automobila koje ponudi Fiat Chrysler biti elektrifikovani – hibridni ili električni automobili.

Najčitanije