Električni automobil

Volkswagen se povlači iz automoto sporta

Marka Volkswagen udružuje snage za transformaciju u mobilno električno doba. Kao dio promena i daljnjeg fokusiranja kompanije, marka Volkswagen će prestati sa svojim motorsportom. Radna snaga u Volkswagen Motorsport GmbH-a biće integrisana u Volkswagen AG, prenosi Autoblog.

Fiat će elektrifikovati 60 odsto vozila

Novi momenti u italijanskoj kompaniji. Do kraja 2021. godine će čak 69 odsto automobila koje ponudi Fiat Chrysler biti elektrifikovani – hibridni ili električni automobili.

Folksvagen ima u planu mali električni auto za široke mase

BERLIN - Njemački proizvođač automobila "Folksvagen" planira da krene sa proizvodnjom malog električnog automobila za masovno tržište u uslovima oštrijih klimatskih propisa, navodi se u planu u koji je Rojters imao uvid.

Volskwagen ID.3 je najprodavaniji električni automobil u Evropi

Po podacima firme Jato Dynamics, prošlog mjeseca je u Evropi prodato 1.127.624 novih automobila, što je za 7 odsto manje nego u oktobru 2019. godine, piše Autoblog. Volkswagen je još jednom rekorder.

VW dolazi na svoj teren i preuzima tržište električnih automobila

Najprodavaniji električni model u Evropi u oktobru 2020. bio je Volkswagen ID.3, sa 10.475 isporučenih primjeraka.

Vožnja na struju smanjiće za 70% potražnju za naftom

Nagli prelaz na električna vozila koji će predvoditi Kina smanjiće globalni rast potražnje za naftom za 70 posto do 2030. godine, pokazuje istraživanje savjetodavne kuće Carbon Tracker.

Uskoro stiže i električni superautomobil

U svetu električnih automobila pojavio se novi igrač. "Elejšn hiperkar" sa sjedištem u Kaliforniji, svoje mjesto na tržištu želi da zauzme sa svojim zadivljujućim superautomobilom nazvanim "Freedom" (Sloboda), koji bi sa snagom od 1.040 kilovata trebalo da bude ludački brz.

Ševrolet upozorava da se električni "Bolt" ne parkira blizu kuće

Ne parkirajte vozilo u vaše garaže, štaviše, ne parkirajte blizu kuća - dio je dramatičnog apela koji je Chevrolet uputio vlasnicima Bolta, svog električnog monovolumena.

Revolucionarni električni BMW SUV sa 500 "konja"

BMW je predstavio model iX, svoj prvi SUV koji je projektovan isključivo kao vozilo sa električnim pogonom.

Mali broj punjača koči prelazak na električna vozila

Izgradnja mreže punjača za električna vozila na Starom kontinentu zaostaje za prodajom, navodi udruženje proizvođača automobila i upozorava da bi nedostatak infrastrukture mogao da ugrozi prelazak na vozila sa niskim emisijama ugljen-dioksida.

Najčitanije