Električni automobili

Električni automobili štetniji za životnu sredinu od dizel vozila

Njemačko istraživanje dovelo je u pitanje ekološku prihvatljivost električnih automobila. Naučnici su poslije nove analize ukazali da električna vozila pomažu klimi samo na papiru i da su, zapravo, gori za okolinu od dizel vozila.

EU giganti unapređuju baterije za automobile

BERLIN - Nekoliko velikih evropskih kompanija i naučnih laboratorija najavljuje da će 2020. godine formirati takozvanu Evropsku uniju za bateriju (EBU).

Inicijativa za smanjenje carina na uvoz električnih i hibridnih auta u BiH

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović izjavio je danas da će ovo ministarstvo pokrenuti inicijativu za smanjenje carinskih stopa na nove automobile uvezene iz EU koji koriste električni i hibridni pogon, te nova ekološki prihvatljiva vozila.

Električni automobili će 2021. koštati koliko benzinci i dizelaši

Iako električni automobili u svijetu čine tek mali dio ukupne prodaje vozila, rast EV sektora je iz godine u godinu sve impresivniji.

Najprodavaniji električni automobili u SAD

Prodaja automobila na struju u 2018. drastično je skočila zahvaljujući Teslinom Modelu 3. Ovaj elektroautomobil prvi je model na struju koji je na američkom tržištu prodat u preko 100.000 primjeraka u samo jednoj kalendarskoj godini.

Kina konstantno nadzire lokaciju električnih automobila

Vlasnici električnih automobila u Kini nalaze se pod konstantnim nadzorom vlasti ove komunističke zemlje, a da toga nisu ni svjesni.

Moguća proizvodnja 15 miliona električnih automobila

FRANKFURT - Njemačka kompanija "Volkswagen" mogla bi u narednih nekoliko godina da proizvede 15 miliona električnih automobila na svojoj novoj platformi, saopšteno je iz kompanije.

Svega šest električnih auta uvezeno u BiH

BANJALUKA - Tokom prvih deset mjeseci ove godine uvezeno je svega šest električnih vozila u BiH, a stručnjaci misle da su razlozi za to uglavnom njihova visoka cijena i nepostojanje dovoljnog broja punjača, te kažu da država treba na neki način da stimuliše uvoz ovakvih vozila.

U BiH registrovano samo 14 električnih auta

BANJALUKA, SARAJEVO - Električna i hibridna vozila, zbog činjenice da su ekološki prihvatljiva, svugdje u svijetu prepoznata su kao vozila budućnosti, a u BiH do sada je registrovano samo 14 vozila na električni pogon i 372 na hibridni pogon, potvrdili su u Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA BiH).

Renault ulaže milijardu evra u električne automobile

Renault je, zajedno sa Nissanom, i do sada radio na tehnologijama za električne automobile, a dva najuspešnija produkta iz te oblasti su Renault Zoe i Nissan Leaf.

Najčitanije