Električni automobili

Velika Britanija raj za automobile na struju

Električni automobili pristižu u sve većem broju, pa mnoge evropske zemlje ubrzano razvijaju infrastrukturu za dopunu pogonskih baterija ovih vozila.

Njemačka ima problem da poveća broj vlasnika električnih automobila

Njemačka se suočava sa značajnim preprekama u ostvarivanju svog cilja da poveća broj vlasnika električnih automobila, budući da većina ljudi u zemlji nema pristup punjenju takvih vozila kod kuće, pokazalo je istraživanje Njemačkog automobilskog kluba (ADAC).

Norveška, raj za vlasnike električnih automobila

Norveška je postala mesto ravno raju za potpuno električne automobile. Naime, skoro polovina od ukupnog broja prodatih novih vozila tokom prvih šest mjeseci ove godine je potpuno električno.

Koliko košta osiguranje električnih automobila u poređenju sa "običnim"

Procenat električnih automobila u saobraćaju još je izuzetno mali, ali u narednoj deceniji njihova prodaja će rasti. Vremenom se smanjuju i troškovi kupovine i upotrebe ovih automobila, ali oni su još uglavnom skuplji od dizelaša i benzinaca.

Produžen program za kupovinu električnih automobila

BERLIN - Vlada Njemačke produžila je sistem podsticaja za kupovinu električnih automobila za 18 mjeseci, do kraja 2020. godine

Električni automobili štetniji za životnu sredinu od dizel vozila

Njemačko istraživanje dovelo je u pitanje ekološku prihvatljivost električnih automobila. Naučnici su poslije nove analize ukazali da električna vozila pomažu klimi samo na papiru i da su, zapravo, gori za okolinu od dizel vozila.

EU giganti unapređuju baterije za automobile

BERLIN - Nekoliko velikih evropskih kompanija i naučnih laboratorija najavljuje da će 2020. godine formirati takozvanu Evropsku uniju za bateriju (EBU).

Inicijativa za smanjenje carina na uvoz električnih i hibridnih auta u BiH

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović izjavio je danas da će ovo ministarstvo pokrenuti inicijativu za smanjenje carinskih stopa na nove automobile uvezene iz EU koji koriste električni i hibridni pogon, te nova ekološki prihvatljiva vozila.

Električni automobili će 2021. koštati koliko benzinci i dizelaši

Iako električni automobili u svijetu čine tek mali dio ukupne prodaje vozila, rast EV sektora je iz godine u godinu sve impresivniji.

Najprodavaniji električni automobili u SAD

Prodaja automobila na struju u 2018. drastično je skočila zahvaljujući Teslinom Modelu 3. Ovaj elektroautomobil prvi je model na struju koji je na američkom tržištu prodat u preko 100.000 primjeraka u samo jednoj kalendarskoj godini.

Najčitanije