Elfeta Veseli

Elfeta Veseli pravosnažno osuđena na 13 godina zatvora

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH izreklo je drugostepenu presudu za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika i optuženu Elfetu Veseli osudilo na 13 godina zatvora, čime je pooštrena prvostepena presuda od deset godina zatvora koju je Sud BiH izrekao 8. maja ove godine.

"Nezavisne" saznaju: Presudom Elfeti Veseli Sud BiH čuva Orića

SARAJEVO, BANJALUKA - Presuda Elfeti Veseli za ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine je sramno mala i Tužilaštvo BiH uložiće žalbu na visinu te presude, ali i na oslobađajuću presudu Sakibu Haliloviću, komandantu Diverzantskog voda, koji je posmatrao ubistvo dječaka i propupustio da kazni Veselijevu.

Cvijanović: Sramna presuda za ubistvo dječaka Slobodana Stojanovića

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je sramnom prvostepenu presudu Suda BiH kojom je Elfeta Veseli osuđena na 10 godina zatvora za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

Savčić: Potvrđeni dvostruki aršini u radu pravosuđa BiH

BANJALUKA - Presuda Suda BiH kojom je Elfeta Veseli osuđena na 10 godina zatvora za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika još jednom potvrđuje dvostruke aršine u radu pravosuđa BiH koje je u funkciji kažnjavanja samo Srba, ocijenio je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić.

Veselijevoj 10 godina zatvora za ubistvo dječaka Slobodana Stojanovića

SARAJEVO - Sud BiH izrekao je danas prvostepenu presudu kojom je Elfeta Veseli osuđena na 10 godina zatvora za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

Odbijene apelacije Elfete Veseli i Zijada Turkovića

SARAJEVO - Ustavni sud BiH odbio je kao neosnovanu apelaciju na rješenje Suda BiH čiji je podnosilac Elfeta Veseli, optužena za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića kod Zvornika 1992. godine, kojom je zahtijevala ukidanje mjere pritvora i određivanje kaucije, rekao je Zvonko Mijan, registrar ovog suda.

Suđenje za ubistvo dječaka: Svjedok potvrdio da je Halilovića viđao u uniformi

SARAJEVO - U Sudu BiH nastavljeno je suđenje Elfeti Veseli i Sakibu Haliloviću za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika, čitanjem iskaza preminulog svjedoka Tužilštva BiH Alje Smajlovića koji je naveo da je Halilovića više puta viđao u uniformi u Bajrićima.

Svjedoci Tužilaštva nisu se pojavili na suđenje za ubistvo dječaka

SARAJEVO - Nijedan od tri svjedoka Tužilaštva BiH na suđenju Elfeti Veseli i Sakibu Haliloviću za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika, nije se pojavio na današnjem ročištu.

Svjedok: Zarobljenici potvrdili da je dječaka ubila Elfeta Veseli

SARAJEVO - U nastavku suđenja Sakibu Haliloviću i Elfeti Veseli za ubistvo dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika, svjedok Tužilaštva BiH Vitomir Tomić rekao je da mu je više muslimanskih zarobljenika potvrdilo da je dječaka mučila i ubila Elfeta Veseli.

Potvrđena optužnica protiv Sakiba Halilovića i Elfete Veseli

SARAJEVO - Sud BiH je potvrdio optužnicu protiv Sakiba Halilovića i Elfete Veseli zbog ratnog zločina protiv dječaka srpske nacionalnosti počinjenog u ljeto 1992. godine u Zvorniku.

Najčitanije