Elizabeta II

Prodaje se kraljičin Bentley, iznenađujuće koliko je prešao

Bentley koji se upravo nudi na prodaju kraljica je koristila za prevoz po Londonu između 2013. i 2015. godine.

Kraljica objavila najdražu fotografiju s pokojnim suprugom

Uoči sahrane princa Filipa, britanska kraljica Elizabeta II podijelila je s javnošću jednu od svojih najdražih fotografija sa suprugom s kojim je bila u braku 73 godine.

Letjele varnice zbog uniforme koju princ Endru želi na očevoj sahrani

Nakon što je princ Endru obavijestio svoju majku, britansku kraljicu Elizabetu Drugu, da na sahrani svoga oca princa Filipa želi da se pojavi u admiralskoj uniformi, u Bakingamskoj palati poletjele su varnice, a kraljica je primorana da odlučuje koju oficirsku uniformu on smije da nosi.

Elizabeta II o smrti princa Filipa: Ogromna praznina

Britanska kraljica Elizabeta II izjavila je da je smrt njenog supruga princa Filipa, vojvode od Edinburga, ostavila "ogromnu prazninu".

Elizabeta II će biti posljednja kraljica Velike Britanije?

LONDON - Kraljica Elizabeta Druga (94) bi mogla da bude posljednji ženski monarh u Velikoj Britaniji u narednih nekoliko decenija, tvrdi komentator kraljevske porodice Klajv Irving.

Ovogodišnji Božić posebno tužan za britansku kraljicu

Nakon što je odlučeno da će ovo biti prvi Božić u istorijii koji će provesti sama sa svojim suprugom bez tradicionalnog okupljanja cijele porodice u Sandringamu, za kraljicu Elizabetu II stiže još teških vijesti.

Danas 99. rođendan princa Filipa: Objavljen rijedak portret

Princ Filip danas slavi svoj 99. rođendan. Tom je prigodom objavljen portret na kojem britanski princ pozira sa suprugom i britanskom monarhinjom, kraljicom Elizabetom II. Edinburški vojvoda i kraljica na fotografiji poziraju u vrtu dvorca Vindsor, gdje kraljevski par od marta boravi u izolaciji uslijed pandemije virusa korona.

Princ Luis slavi drugi rođendan

U jeku pandemije virusa korona, koja je svoj trag naročito ostavila u Velikoj Britaniji, britanska kraljevska porodica odlučila je biti moralna podrška svim zdravstvenim radnicima u zemlji, ali i svojim građanima na čije mentalno zdravlje ova kriza ostavlja uticaj.

Na današnji dan rođena kraljica Elizabeta II, ali ne na dvoru

21. aprila 1926. godine rođena je britanska kraljica Elizabeta II. Osim što je kraljica Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Irske, ona je i kraljica Kanade, kraljica Australije, kraljica Novog Zelanda, kraljica Jamajke i šef države u još 12 nezavisnih zemalja.

Plata britanskoj kraljici će biti povećana za šest miliona funti

Primanja kraljice Elizabete II iz javnih sredstava će biti povećana za osam odsto, nakon što se profit “Krune” povećao za 24 miliona funti.

Najčitanije