Elon Mask

Požar u proizvodnom pogonu Tesle

Direktor kompanije Tesla Elon Mask poslao je mejl zaposlenima, kako bi ih obavijestio o incidentu koji se dogodio u proizvodnom pogonu ove kompanije u Frimontu u Kaliforniji.

Maskov "podzemni ekspres" postaje stvarnost

Kompanija koju je osnovao generalni direktor Tesle Elon Mask, "Boring kompani" izabrana je da gradi brzi podzemni transportni sistem koji će za desetak minuta prevoziti putnike od centra Čikaga do Međunarodnog aerodroma Oher.

Tesla otpušta 3.000 radnika

Izvršni direktor kompanije Tesla Elon Mask najavio je u utorak da će kompanija otpustiti devet odsto radnika.

Mask predstavio TeslaQuilu

Elon Mask je kao jednu od prvoaprilskih šala svoje kompanije, na Twitteru objavio kako je u vidno alkoholisanom stanju pronađen pored jednog od automobila Model 3, sa još uvijek vidljivim tragovima suza na obrazima, kao i natpisom na kojem piše da je kompanija bankrotirala.

Zašto Mask iz svemira poručuje da ne paničimo?

Kompanija SpaceX lansirala svoju raketu Falcon Heavy, najveću dosad, u svemir, a koja je sa sobom ponijela automobil boje trule višnje Tesla Roadster Elona Maska.

Teorije zavjere: "Mask je ubio čovjeka i prikrio zločin slanjem Tesle u svemir"

Izvršni direktor "Tesle" i osnivač firme "SpejsX" Elon Mask objavio je prije dva dana na Instagramu posljednju fotografiju "Starmena", lutke u automobilu "Tesla roadster" koju je ponijela u svemir raketa "Falkon hevi" lansirana u utorak.

Elon Mask tvrdi da bi njegova raketa mogla ići i do Plutona

Nakon više od 40 svemirskih misija rakete Falcon 9, privatna američka kompanija SpaceX juče je ostvarila novu prekretnicu lansiranjem Falcon Heavyja, najsnažnije rakete na svijetu, za koju njen vlasnik Elon Mask kaže da bi mogla ići do Marsa, pa čak i Plutona.

SpaceX uspješno testirao Falcon Heavy raketu

FLORIDA - SpaceX je prenosio uživo testno lansiranje Falcon Heavy rakete sa lansirnog kompleksa 39A u Kenedi Spejs Centru na Floridi.

Kako je Mask šalu pretvorio u 10 miliona dolara?

Manje od nedjelju dana trebalo je Elonu Masku da proda 20.000 bacača plamena preko stranice svoje kompanije za kopanje tunela.

Najčitanije