Elvis Prisli

Prisila Prisli prva pogledala novi film o Elvisu

Na predstojećem filmskom festivalu u Kanu premijerno će biti prikazan film "Elvis", biografska priča o slavnom pjevaču Elvisu Prisliju i njegovom odnosu sa menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom.

Izašao prvi trejler za biografski film o Elvisu Prisliju

Objavljen je prvi trejler za nadolazeći biografski film koji režira Baz Luhrman dok Elvisa glumi Ostin Batler ("Once Upon a Time in Hollywood"), a po trejleru je i vidljivo da će se film zvati, jednostavno, "Elvis".

Jedini automobil koji je Elvis Prisli registrovao na svoje ime

Da je kojim slučajem još uvek sa nama, Elvis Prisli bi prije svega nekoliko dana proslavio svoj 77. rođendan. Iako je preminuo još 1977. godine, kralj rokenrola je i u današnja vremena izuzetno popularan i izdavačke kuće godišnje prodaju dovoljno albuma da zarade čak 23 miliona dolara. Nije samo njegova muzika ta koja je popularna, već i naravno automobili.

Elvis Prisli: Neprikosnoveni kralj roka koji je promijenio svijet muzike

Utemeljivač, najveći promoter i najstrastvenija figura u istoriji rokenrola Elvis Prisli umro je prije 44 godine, 16. avgusta 1977, ostavivši za sobom nasljeđe koje ga i gotovo pola vijeka kasnije skoro jednoglasno čini neprikosnovenim kraljem roka, bez kojeg, ne samo muzika, već i svijet kakav danas poznajemo ne bi bili isti.

Vjerovali ili ne - novu FIAT stradu reklamira Elvis

Kada je FIAT 500 tamo negdje 2007. zaplovio put Amerike promovisala ga je u žestokim video-spotovima Dženifer Lopez. Kada je nedavno krenuo električni "ćinkvećento" ulogu promotera je preuzeo Leonardo Dikaprio.

Ostin Batler će utjeloviti kralja rokenrola

Poslije uspješnih biografskih filmova o Frediju Merkjuriju i Eltonu Džonu, život još jedne legende rokenrola uskoro će biti prikazan na velikom platnu, ovog puta kralja lično - Elvisa Prislija.

Mercedes Elvisa Prislija na licitaciji

Aukcijska kuća Barrett-Jackson je objavila da će sljedećeg mjeseca u Las Vegasu održati aukciju na kojoj će biti ponuđena limuzina koja je nakada pripadala legendarnom Elvisu Prisliju.

Elvis i Prisila Prisli: Od zaljubljenosti u četrnaestogodišnjakinju do silovanja

Kralj rokenrola je imao neumjeren apetit za hranom, drogama i seksom, posebno za seksom sa djevicama.

Avion Elvisa Prislija ponovo na aukciji

Avion koji je nekad pripadao Elvisu Prisliju, a koji je bio parkiran na pisti u Novom Meksiku skoro četiri decenije, ponovo se prodaje.

Elvisov bicikl na izložbi u Beču

U okviru različitih manifestacija kojima se u Beču obilježava 200 godina od nastanka bicikla, u tom gradu postavljena je multimedijalna izložba "Radost vožnje biciklom", a najzanimljiviji eksponat je crveni bicikl kralja rock'n'rolla Elvisa Prislija.

Elvisov poster prodat za 42.500 dolara

Veoma rijedak stari poster Elvisa Prislija iz 1955. godine prodat je na aukciji u Sjevernoj Karolini za 42.500 dolara, saopštila je danas aukcijska kuća iz Teksasa.

Prisila Prisli tvrdi da je kralj 'rocka' počinio samoubistvo

Prisila Prisli, bivša supruga Elvisa Prislija, tvrdi da je kralj 'rocka' svjesno sebi oduzeo život i da se kobno predoziranje nije dogodilo slučajno.

Vorholov portret Elvisa Prislija na aukciji za 30 miliona $

Portret Elvisa Prislija američkog slikara Endija Vorhola - jedini portret ovog umjetnika u prirodnoj veličini - prodaje se po cijeni od 30 miliona dolara, a od danas se može vidjeti u londonskoj galeriji aukcijske kuće "Kristi" (Christie).

Prislijev avion prodat „ispod cijene“ za 430.000 dolara

Privatni avion koji je nekada bio u vlasništvu rok legende Elvisa Prislija prodat je na aukciji u Kaliforniji za 430.000 dolara, nakon što je više od 30 godina stajao na pisti u Novom Meksiku

Najčitanije