Elvis Prisli

Ostin Batler će utjeloviti kralja rokenrola

Poslije uspješnih biografskih filmova o Frediju Merkjuriju i Eltonu Džonu, život još jedne legende rokenrola uskoro će biti prikazan na velikom platnu, ovog puta kralja lično - Elvisa Prislija.

Mercedes Elvisa Prislija na licitaciji

Aukcijska kuća Barrett-Jackson je objavila da će sljedećeg mjeseca u Las Vegasu održati aukciju na kojoj će biti ponuđena limuzina koja je nakada pripadala legendarnom Elvisu Prisliju.

Elvis i Prisila Prisli: Od zaljubljenosti u četrnaestogodišnjakinju do silovanja

Kralj rokenrola je imao neumjeren apetit za hranom, drogama i seksom, posebno za seksom sa djevicama.

Avion Elvisa Prislija ponovo na aukciji

Avion koji je nekad pripadao Elvisu Prisliju, a koji je bio parkiran na pisti u Novom Meksiku skoro četiri decenije, ponovo se prodaje.

Elvisov bicikl na izložbi u Beču

U okviru različitih manifestacija kojima se u Beču obilježava 200 godina od nastanka bicikla, u tom gradu postavljena je multimedijalna izložba "Radost vožnje biciklom", a najzanimljiviji eksponat je crveni bicikl kralja rock'n'rolla Elvisa Prislija.

Elvisov poster prodat za 42.500 dolara

Veoma rijedak stari poster Elvisa Prislija iz 1955. godine prodat je na aukciji u Sjevernoj Karolini za 42.500 dolara, saopštila je danas aukcijska kuća iz Teksasa.

Prisila Prisli tvrdi da je kralj 'rocka' počinio samoubistvo

Prisila Prisli, bivša supruga Elvisa Prislija, tvrdi da je kralj 'rocka' svjesno sebi oduzeo život i da se kobno predoziranje nije dogodilo slučajno.

Vorholov portret Elvisa Prislija na aukciji za 30 miliona $

Portret Elvisa Prislija američkog slikara Endija Vorhola - jedini portret ovog umjetnika u prirodnoj veličini - prodaje se po cijeni od 30 miliona dolara, a od danas se može vidjeti u londonskoj galeriji aukcijske kuće "Kristi" (Christie).

Prislijev avion prodat „ispod cijene“ za 430.000 dolara

Privatni avion koji je nekada bio u vlasništvu rok legende Elvisa Prislija prodat je na aukciji u Kaliforniji za 430.000 dolara, nakon što je više od 30 godina stajao na pisti u Novom Meksiku

Najčitanije