Emanuel Makron

Kako se na Instagramu međusobno prate lideri regiona?

Zvaničnici i lideri političkih partija iz zemlje i regiona se u posljednje vrijeme češće okreću modernim tehnologijama, zbog čega se njihova aktivnost može pratiti na društvenim mrežama. Tastatura je postala omiljeno "oružje" političara koji su, po ugledu na kolege iz svijeta, prepoznali prednosti ovog vida komunikacije.

Makron podržava "mali Šengen"

BEOGRAD - Francuski predsjednik Emanuel Makron na sastanku u Parizu prenio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da podržava "mali Šengen" jer održava njegovu zamisao kada je riječ o funkcionisanju regiona prije ulaska u EU.

Praunuk Živojina Mišića o razgovoru sa Makronom

BEOGRAD - Na centralnoj savezničkoj proslavi Dana primirja u Prvom svjetskom ratu u Parizu, među zastavama, uz mnogobrojne francuske trobojke, bile su prisutne i zastave nekoliko zemalja saveznika, uključujući i nekoliko srpskih od kojih je jednu nosio i praunuk vojvode Živojina Mišića, Đorđe Stojanac, s kojim se pozdravio i razgovarao francuski predsjednik Emanuel Makron.

Dodik: Komšić je Makronu iznio lični stav

DRVAR - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić iznio privatni stav u razgovoru sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom kojem je rekao da nije tačna izjava francuskog lidera da je BiH tempirana bomba zbog prijetnji od povratnika sa sirijskog ratišta.

Vučić: Ukidanje taksi, pa dijalog

PARIZ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je francuski predsjednik Emanuel Makron današnjim sastankom sa njim i Hašimom Tačijem, predsjednikom Kosova, želio da pokaže posvećenost Evropske unije Kosovu kao problemu na evropskom tlu, te da je on ponovio stav Srbije da dijalog može biti nastavljen ako Priština ukine takse.

Vučić i Pariz godinu dana kasnije - sve drugačije, osim kiše

PARIZ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je u Parizu prije tačno godinu dana na obilježavanju 100. godišnjice od završetka Prvog svjetskog rata, a kišni dan je, moglo bi se reći, jedina zajednička stvar na fotografijama koje svjedoče o atmosferi u kojoj je protekla tadašnja i ova posjeta koju je započeo sinoć večerom, a potom i sastankom sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom.

Komšić Makronu: Vaša izjava nije tačna, uznemirili ste građane BiH

PARIZ - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić iskoristio je priliku na crvenom tepihu Mirovnog foruma u Parizu da tokom rukovanja sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom istakne kako izjave koje je dao o Bosni i Hercegovini nisu tačne te ga pozvao da o tome posebno razgovaraju.

Makron iznenada pozvao Vučića i Tačija na sastanak

PARIZ - Predsjednik Francuske Emanuel Makron danas je, nakon otvaranja Foruma mira, iznenda pozvao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Hašima Tačija na sastanak, nezvanično saznaje "Blic".

Makron na Forumu u Parizu: Svijet se suočava sa krizom

PARIZ - Svijet se danas suočava sa krizom političkih i ekonomskih sistema, a unilateralizam rađa nacionalizam, koji vodi u ratove, poručio je danas francuski predsjednik Emanuel Makron, otvarajući Pariski forum o miru, na kojem učestvuje veliki broj svetskih zvaničnika, među kojima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić i Makron večeras u četiri oka

Kako Blic saznaje, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Francuske Emanuel Makron održaće tet-a-tet sastanak večeras poslije svečane večere u Jelisejskoj palati.

Najčitanije