Emanuel Makron

Makron ambasadorima: Uključite se u događanja na zapadnom Balkanu

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron zatražio je od francuskih ambasadora u svijetu da se ponovo geografski uključe u događanja na zapadnom Balkanu, pomenuvši kao konkretan primjer Srbiju.

Makron objavio kraj zapadne dominacije u svijetu

​Epoha zapadne dominacije se bliži kraju zbog globalnih geopolitičkih promjena, izjavio je predsjednik Francuske Emanuel Makron tokom obraćanja ambasadorima te zemlje.

Makron Bolsonaru: Ne možemo dozvoliti da sve uništite

PARIZ - Ne možemo dozvoliti da sve uništite, poruka je koju je francuski predsjednik Emanuel Makron uputio brazilskom predsjedniku povodom požara koji haraju Amazonijom.

Makron: Sljedećeg mjeseca sastanak u vezi sa Ukrajinom

BIJARIC - Sastanak predsjednika Rusije, Ukrajine, Njemačke i Francuske o sukobima u Ukrajini biće održan sljedećeg mjeseca, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

Tramp: Nisam ljut zbog Zarifa

BIJARIC - Predsjednik SAD Donald Tramp kaže da nije bio iznenađen kada je francuski predsjednik Emanuel Makron pozvao iranskog ministra spoljnih poslova Džavada Zarifa u Bijaric u pokušaju da pokrene nove razgovore i umanji tenzije.

Makron: G7 uskoro objavljuje rješenje za požare u Amazoniji

BIJARIC - Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da se lideri zemalja Grupe 7 pripremaju da izdaju zajedničko rešenje o ogromnim požarima u Amazoniji.

Makron će prenijeti poruku Iranu u ime zemalja G7?

BIJARIC - Vođe zemalja G7 dogovorile su se da dozvole francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu da uputi poruku Iranu u njihovo ime.

Makron o pažaru u Amazoniji: Naša kuća u plamenu

PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Makron upozorio je da požari koji haraju brazilskom Amazonijom predstavljaju "međunarodnu krizu" i pozvao članice G7 da razgovaraju o tom problemu na summitu u Bijaricu, u Francuskoj ovog vikenda.

Džonson digao nogu na sto tokom razgovora s Makronom

PARIZ - Od stupanja na dužnost britanskom premijeru Borisu Džonsonu trebalo je mjesec dana da ode na prvo putovanje u inostranstvo, ali se zato vrlo brzo raskomotio u rezidenciji francuskog predsjednika Emanuela Makrona, gdje je u jednom trenutku podigao nogu i stavio je na namještaj, javlja Rojters.

Makron: Prije prijema Rusije u G7 riješiti ukrajinsku krizu

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas da bi ponovni prijem Rusije u grupu G7 bez rješavanja pitanja ukrajinske krize bila greška.

Najčitanije