Emanuel Makron

Vučić zamolio Makrona za pomoć u lijekovima

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je predsjednika Francuske Emanuela Makrona za pomoć njegove zemlje građanima Srbije u lijekovima i sirovinama za proizvodnju lijekova koji se primjenjuju u liječenju oboljelih od virusa korona.

Makron i Si Đinping traže hitan sastanak svjetskih lidera

PARIZ - Francuski i kineski predsjednici, Emanuel Makron i Si Ðinping, pozvali su danas na održavanje vanrednog samita G20, na kojem bi se razgovaralo o problemima uzrokovanim pandemijom novog korona virusa, saopštio je Makronov kabinet poslije telefonskog razgovora dvojice lidera.

Makron: Neću dozvoliti nijednoj zemlji da nas hrani separatizmom

PARIZ . Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je da će obuzdati praksu drugih zemalja da šalju imame i učitelje u Francusku, kako bi zaustavio ono što je nazvao "separatizmom".

Makron: Vidljive investicije u Srbiji nisu evropske već kineske i ruske

MINHEN - Srbija već pet godina vodi pregovore o članstvu u EU, ali investicije koje su vidljive u zemlji nisu evropske, već kineske i ruske, rekao je francuski predsjednik Emanuel Makron na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji i pohvalio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da sjajno radi svoj posao.

Makron: Podržaću pregovore sa S. Makedonijom i Albanijom zavisno od izvještaja

MINHEN - Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas da će, ako rezultati izvještaja Evropske komisije u martu o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji budu pozitivni, podržati početak pregovore o njihovom pristupanju EU.

Makron čestitao Vučiću Dan državnosti

BEOGRAD - Predsjednik Francuske Emanuel Makron čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti i prenio mu punu podršku Pariza na evropskom putu Srbije.

Makron pisao Kurtiju i zatražio ukidanje taksi

Predsjednik Francuske Emanuel Makron uputio je pismo kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju u kome mu čestita izbor na tu funkciju i istovremeno traži ukidanje taksi na srpsku robu kako bi se omogućio nastavak dijaloga, prenosi "Gazeta ekspres".

Predsjedništvo BiH poziva Makrona u posjetu

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH pozvaće predsjednika Francuske Emanuela Makrona u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, saopšteno je danas, nakon 8. redovne sjednice Predsjedništva.

Makron: Stav Pariza nije ni proruski niti antiruski

VARŠAVA - Stav Francuske nije ni proruski niti antiruski, već je jednostavno proevropski, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

Makron: Za Brexit krive laži evroskeptika

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron izrazio je "duboku tugu" zbog Brexita i ocijenio da povlačenje Britanije iz EU predstavlja istorijsko upozorenje.

Najčitanije