Emanuel Makron

Kadirov: Makron opravdavanjem karikatura inspiriše teroriste

GROZNI - Lider ruskog regiona Čečenija Ramzan Kadirov izjavio je danas da francuski predsjednik Emanuel Makron inspiriše teroriste svojim opravdavanjem karikatura proroka Muhameda, navodeći da su zaštićene slobodom govora.

Francuska zbog Erdoanove izjave o Makronu povlači ambasadora iz Turske

PARIZ - Nakon što je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogn danas oštro kritikovao francuskog predsjednika Emanuela Makrona zbog njegovog odnosa prema muslimanima i izjavio da mu je potrebna pomoć "za mentalno zdravlje", Francuska je brzo reagovala i povukla svog ambasadora iz Turske.

DW: Francuskoj predstoji teška borba protiv islamizma

BON - Nakon nedavnog ubistva jednog nastavnika, francuska vlada planira da se obračuna s nasilnim islamistima, međutim pored odlučne borbe predsjedniku Emanuelu Makronu potrebni su i strpljenje i mjera, piše Dojče vele.

Makron: Prebrodićemo krizu zajedno, izaći ćemo jači

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je u srijedu uveče da će francuski narod prebroditi krizu izazvanu virusom COVID-19 ujedinjen i jači.

Makron pozvao Alijeva na prekid vatre i pregovore

Francuski predsjednik Emanuel Makron razgovarao je telefonom sa azerbejdžanskim predsjednikom Ilhamom Alijevom i pozvao ga na ponovni prekid vatre u Nagorno-Karabahu i mirovne pregovore.

Makron: Ankara poslala džihadiste u Nagorno-Karabah

Francuski predsjednik Emanuel Makron optužio je danas Tursku da je poslala sirijske džihadiste da se bore u sukobima u Nagorno-Karabahu.

Erdoan se protivi miješanju velikih sila u sukob oko Nagorno-Karabaha

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan usprotivio se miješanju Sjedinjenih Američkih Država, Rusije i Francuske u sukob oko Nagorno-Karabaha.

Tihanovska želi sastanak sa Makronom u Viljnusu

Lider bjeloruske opozicije Svetlana Tihanovska izrazila je želju da se sastane sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom u Viljnusu, izjavio je njen savjetnik Franak Vjačorka.

Makron: Lukašenko mora da odstupi

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je danas da bjeloruski lider Aleksandar Lukašenko mora odstupiti, nakon što je EU odbila da ga prizna kao legitimnog predsjednika te bivše sovjetske države.

Erdoan Makronu: Još puno muka ćeš ti imati sa mnom

ISTANBUL - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je da su neki koji znaju da je Turska važna zemlja na svaki mogući način pokušavali da uspostave kontrolu i upravljaju tom državom, ali da u tome nisu uspjeli.

Najčitanije