Emanuel makron

Hoti i Makron razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine

PRIŠTINA - Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti razgovarao je danas sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom o procesu dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.

Makron: Dijalog Beograda i Prištine je pitanje bezbjednosti EU

SOFIJA - Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas da je dijalog Beograda i Prištine pitanje bezbjednosti EU.

Makron: Ovo je naša Evropa, nećemo popustiti

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron saopštio je da Francuzi dele tugu Austrijanaca poslije terorističkih napada u Beču, najavljujući borbu protiv neprijatelja Evrope.

Al Kaida prijeti Makronu

PARIZ - Teroristička grupa "Al kaida u islamskom Magrebu (AKIM) zaprijetila je predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu zbog komentara o islamu i karikaturama islamskog proroka Muhameda objavljenim u satiričnom magazinu "Šarli Ebdo".

Makron u Nici: Francuska je napadnuta, nećemo uzmaknuti

PARIZ - Francuska je napadnuta, poručio je danas predsednik te zemlje Emanuel Makron u Nici i osudio "islamistički teroristički napad" u tom gradu, u kojem su ubijene tri osobe.

Kadirov: Makron opravdavanjem karikatura inspiriše teroriste

GROZNI - Lider ruskog regiona Čečenija Ramzan Kadirov izjavio je danas da francuski predsjednik Emanuel Makron inspiriše teroriste svojim opravdavanjem karikatura proroka Muhameda, navodeći da su zaštićene slobodom govora.

Francuska zbog Erdoanove izjave o Makronu povlači ambasadora iz Turske

PARIZ - Nakon što je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogn danas oštro kritikovao francuskog predsjednika Emanuela Makrona zbog njegovog odnosa prema muslimanima i izjavio da mu je potrebna pomoć "za mentalno zdravlje", Francuska je brzo reagovala i povukla svog ambasadora iz Turske.

DW: Francuskoj predstoji teška borba protiv islamizma

BON - Nakon nedavnog ubistva jednog nastavnika, francuska vlada planira da se obračuna s nasilnim islamistima, međutim pored odlučne borbe predsjedniku Emanuelu Makronu potrebni su i strpljenje i mjera, piše Dojče vele.

Makron: Prebrodićemo krizu zajedno, izaći ćemo jači

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je u srijedu uveče da će francuski narod prebroditi krizu izazvanu virusom COVID-19 ujedinjen i jači.

Makron pozvao Alijeva na prekid vatre i pregovore

Francuski predsjednik Emanuel Makron razgovarao je telefonom sa azerbejdžanskim predsjednikom Ilhamom Alijevom i pozvao ga na ponovni prekid vatre u Nagorno-Karabahu i mirovne pregovore.

Najčitanije