Embargo

Veliki udarac za spoljnu politiku: "SAD nikada nisu bile tako izolovane"

NJUJORK - SAD nisu uspjele da izdejstvuju produžetak embarga UN na uvoz oružja Iranu, koji uskoro ističe, a reakcije na to stižu iz svih dijelova svijeta.

Generalna skupština UN-a osudila američki embargo Kubi

NJUJORK - Generalna skupština UN-a u četvrtak je, 28. godinu zaredom, osudila američki ekonomski embargo Kubi, odbacujući američke brige za stanje ljudskih prava na tom karipskom ostrvu.

Rusija poziva UN da natjera SAD da ukine embargo na trgovinu Kubi

MOSKVA - Ruska Državna duma usvojila je danas rezoluciju kojom se UN poziva da SAD natjera da ukine dugogodišnje embargo na trgovinu Kubi.

Ukinut trgovinski embargo Kubi

NJUJORK - Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju o ukidanju američkog trgovinskog embarga Kubi.

Izglasan embargo na oružje Saudijskoj Arabiji

STRAZBUR - Evropski poslanici danas su izglasali embargo na oružje Saudijskoj Arabiji, kao i uvođenje zabrane na opremu koja može biti korišćena u svakoj akciji vlasti u gušenju protesta, prenosi AP.

Putin produžio embargo zemljama koje su uvele sankcije Rusiji

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin produžio je embargo na uvoz prehrambenih proizvoda svim zemljama koje su uvele sankcije Rusiji, saopšteno je iz predsjedničkog kabineta.

Sportska grla pod embargom EU

Svi koji se odluče baviti ozbiljno konjičkim sportom u Bosni i Hercegovini osuđeni su na isključivo domaća takmičenja, dok se na međunarodnoj sceni mogu okušati još samo u Srbiji i Makedoniji.

EU sprema Venecueli embargo na oružje?

BRISEL - Evropska unija sprema se da usvoji embargo na oružje protiv Venecuele i razmotriće dodatne sankcije kao odgovor na političku krizu u toj južnoameričkoj zemlji, navode danas neimenovane diplomate EU.

Najčitanije