Emir Kusturica

Kusturica: Nagrade za knjige koje vrijede, a koje se i čitaju

ANDRIĆGRAD - Poznata izreka glasi: "Narod koji ne poznaje prošlost ne zaslužuje da zna svoju budućnost." Može li se onda reći da se Ivo Andrić, baveći se brižljivo i pasionirano prošlošću svoje zemlje, na taj način brinuo o njenoj budućnosti? Čini se da može, rekla je juče ruska književnica Jahina Guzelj.

Kusturica: Treba vjerovati u novu utopiju

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da je i na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu "Kustendorf" pokušano nemoguće - da se briše oštra, a sve vidljivija i opasnija granica između komercijalnog i autorskog filma.

Kusturica: U Srbiji nema vijesti o Asanžu koji umire

BEOGRAD - Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da nije zadovoljan zbog toga što u Srbiji nema vijesti o osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu, koji je otkrio mnoge tajne podatke, a koji sada umire.

Kusturica: Handke i Kosovo su srodne duše

BEOGRAD - Proslavljeni režiser Emir Kusturica izjavio je da su nobelovac Peter Handke i Kosmet srodne duše, jer nisu pristali na prolaznost, Kosmet - vijekovima, a Handke od trenutka kada je počeo da piše.

"Kustendorf" od 13. do 18. januara na Mećavniku

BEOGRAD - Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf" biće održan od 13. januara do 18. januara naredne godine u Drvengradu na Mećavniku.

Kusturica: Veoma korisno predavanje o rusofobiji kod Srba

ANDRIĆGRAD - Direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica rekao je da mu se na predavanju "Rusofobija kod Srba od 1878. do 2017. godine", koje je večeras održano u Andrićevom institutu, najzanimljivijim čini odnos prema Rusima koji se na sve načine, da nije bilo Srpske pravoslavne crkve, izjednačava sa onim kako Grci, Bugari i Rumuni doživljavaju Sovjete.

Kusturica: Kod Bakira prisutna "ljubav prema mržnji"

Proslavljeni srpski režiser, Emir Kusturica, rekao je danas da je kod lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji je kritikovao nobelovca Petera Handkea i njega, prisutna "ljubav prema mržnji" i istakao da je čak i Nobelova nagrada postala dio antisrpskog diskursa.

Vulin: SDA da povuče fatvu izrečnu Handkeu i izvini se Kusturici

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je u odgovoru na izjavu odbornika SDA kantonalnog parlamenta da "Sarajevo nije nikakva Džamahirija", poručio da, ako ih je njegovo poređenje tog grada sa Džamahirijom uvrijedilo, treba da povuku fatvu izrečenu nobelovcu Peteru Handkeu i upute izvinjenje proslavljenom reditelju Emiru Kusturici.

Kusturica: Handke pokazao da je čovjek stijena

BEOGRAD - Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica ocijenio je da je nobelovac Petar Handke svojim ponašanjem u Stokholmu tokom višednevne ceremonije dodjele Nobelove nagrade pokazao da je čovjek stijena.

Gondola "Emir Kusturica" privukla veliku pažnju gostiju

JAHORINA - Novootvorena kabinska gondola "Emir Kusturica" na Jahorini je za dva dana funkcionisanja prevezla već oko 5.000 posjetilaca ove olimpijske ljepotice, rekla je Srni portparol Olimpijskog centra "Jahorina" Sanja Ćeremidžić.

Najčitanije