Emir Kusturica

Gondola "Emir Kusturica" privukla veliku pažnju gostiju

JAHORINA - Novootvorena kabinska gondola "Emir Kusturica" na Jahorini je za dva dana funkcionisanja prevezla već oko 5.000 posjetilaca ove olimpijske ljepotice, rekla je Srni portparol Olimpijskog centra "Jahorina" Sanja Ćeremidžić.

Kusturica: Djelovanje Handkea na Kosovu apostolsko

BEOGRAD - Proslavljeni srpski i svjetski reditelj Emir Kusturica izjavio je da je najbolja potvrda da ne treba priznati Kosovo "slučaj Petera Handkea", koji je bio apostol istine.

Kusturica: Nobel Handkeu potvrda da ne treba priznati Kosovo

VIŠEGRAD - Srpski režiser Emir Kusturica rekao je sinoć da to što je Peter Handke dobio Nobelovu nagradu najbolje potvrđuje ideju kako nikada ne treba priznati nezavisno Kosovo, ocjenjujući da je Kosovo i Metohija "postalo evropsko utočište Svevišnjeg".

Kusturica: Pokušaću da pružim podatke ko je Handke

VIŠEGRAD - Srpski reditelj Emir Kustirica rekao je da će na večerašnjem predavanju o Nobelovcu Peteru Handkeu u Andrićgradu pokušati da, inspirisan napadima na austrijskog pjesnika, inspirisan idejom da se izvan dometa onih koji su ideološki toliko ostrašćeni, pruži podatke ko je Handke i do koje mjere su oni u krivu kad postavljaju živog pisca u vatru u kojoj sami gore.

Divac i Kusturica gledaju Partizan na Old Trafordu

Vlade Divac, legandarni srpski košarkaš, i Emir Kusturica, čuveni srpski reditelj, nalaze se na stadionu Old Traford gdke gledaju meč između Mančestera i Partizana.

Kusturica snimio video-klip za grupu The Hatters

Režiser Emir Kusturica snimio je video-klip za peterburšku grupu The Hatters, koja svira u stilu ciganskog folk-roka.

Kusturica: Svijet spektakla produžena ruka religioznosti

MOKRA GORA - Srpski reditelj Emir Kusturica izjavio je danas u Drvengradu, gdje se održava "Pozorišni Kustendorf", da je uvijek zaveden svijetom spektakla koji predstavlja produženu ruku religioznosti i da sve više vjeruje da se Bog može tražiti u kulturi.

Na Mećavniku otvoren četvrti "Pozorišni Kustendorf"

Na sceni "Prokleta avlija" na Mećavniku večeras je svečano otvoren 4. "Pozorišni Kustendorf" pod sloganom "Društvo spektakla".

Spektakularni koncert Kusturice i "No smoking orkestra" u Parizu

Emir Kusturica i njegov "No smoking orkestra" održali su spektakularan koncert u prepunoj sali u sjedištu UNESCO-a u Parizu i podigli na noge publiku, uglavnom diplomate iz cijelog svijeta i članove delegacija u toj međunarodnoj organizaciji.

"Pozorišni Kustendorf" 25. i 26. oktobra na Mećavniku

BEOGRAD - "Pozorišni Kustendorf" reditelja Emira Kusturice biće održan 25. i 26. oktobra na Mećavniku, najavili su danas organizatori.

Najčitanije