Emir Kusturica

Mediji: Kusturica snima film "Na Drini ćuprija"

Film, za koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslije sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske najavio da će uputiti poziv proslavljenom srpskom režiseru Emiru Kusturici da ga snimi, jeste "Na Drini ćuprija", saznaju "Večernje novosti“.

Živko Vlahović: Bavimo se kulturom slovenskih zemalja bez izuzetaka

Živko Vlahović, mladi prevodilac i postdiplomac Sorbone, prestižnog pariskog univerziteta, sa srpskim korijenima i pariskom adresom, već neko vrijeme radi na spajanju dvije kulture, srpske, odnosno slovenske i francuske.

Kusturica: Stati na put uništavanju prirode

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da se mora stati na put uništavanju prirode.

Dodik sa Kusturicom i saradnicima na kafi u Moskvi

MOSKVA - Srpski član Predsjedništva BiH iskoristio je slobodno vrijeme u Moskvi za druženje sa svjetskim i srpskim rediteljem Emirom Kusturicom i saradnicima.

Kusturica: Parada pobjede, mjesto stvarnog ponosa

MOSKVA - Proslavljeni svjetski reditelj Emir Kusturica istakao je da je Parada pobjede, koja će biti održana sutra na Crvenom trgu u Moskvi, mjesto stvarnog ponosa, a "defile najjačih i najmoćnijih naoružanja biće na neki način i ideja koja se vezuje i za naš opstanak".

"Beogradski kontrapunkt" onlajn 18. juna

Međunarodna konferencija "Beogradski kontrapunkt 2020", posvećena temi "Umjetnost i mit danas", biće emitovana 18. juna, na "Youtube" kanalu Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Kusturica na Paradi pobjede u Moskvi

ANDRIĆGRAD - Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, biće počasni gost ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua na Paradi pobjede koja će 24. juna biti održana na Crvenom trgu u Moskvi.

Kusturica: Nagrade za knjige koje vrijede, a koje se i čitaju

ANDRIĆGRAD - Poznata izreka glasi: "Narod koji ne poznaje prošlost ne zaslužuje da zna svoju budućnost." Može li se onda reći da se Ivo Andrić, baveći se brižljivo i pasionirano prošlošću svoje zemlje, na taj način brinuo o njenoj budućnosti? Čini se da može, rekla je juče ruska književnica Jahina Guzelj.

Kusturica: Treba vjerovati u novu utopiju

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da je i na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu "Kustendorf" pokušano nemoguće - da se briše oštra, a sve vidljivija i opasnija granica između komercijalnog i autorskog filma.

Kusturica: U Srbiji nema vijesti o Asanžu koji umire

BEOGRAD - Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da nije zadovoljan zbog toga što u Srbiji nema vijesti o osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu, koji je otkrio mnoge tajne podatke, a koji sada umire.

Najčitanije