Emir Kusturica

Počinje festival "Kustendorf" Emira Kusturice

Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf " osnivača Emira Kusturice, 14. put će početi danas na Mećavniku i trajaće do 25. januara onlajn, a moći će da se prati preko digitalne platforme na veb-adresi kustendorf.online.

Kusturica snimio kratki film "Junaci našeg vremena"

Srpski reditelj Emir Kusturica snimio je kratki film "Junaci našeg vremena".

Mediji: Kusturica snima film "Na Drini ćuprija"

Film, za koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslije sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske najavio da će uputiti poziv proslavljenom srpskom režiseru Emiru Kusturici da ga snimi, jeste "Na Drini ćuprija", saznaju "Večernje novosti“.

Živko Vlahović: Bavimo se kulturom slovenskih zemalja bez izuzetaka

Živko Vlahović, mladi prevodilac i postdiplomac Sorbone, prestižnog pariskog univerziteta, sa srpskim korijenima i pariskom adresom, već neko vrijeme radi na spajanju dvije kulture, srpske, odnosno slovenske i francuske.

Kusturica: Stati na put uništavanju prirode

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da se mora stati na put uništavanju prirode.

Dodik sa Kusturicom i saradnicima na kafi u Moskvi

MOSKVA - Srpski član Predsjedništva BiH iskoristio je slobodno vrijeme u Moskvi za druženje sa svjetskim i srpskim rediteljem Emirom Kusturicom i saradnicima.

Kusturica: Parada pobjede, mjesto stvarnog ponosa

MOSKVA - Proslavljeni svjetski reditelj Emir Kusturica istakao je da je Parada pobjede, koja će biti održana sutra na Crvenom trgu u Moskvi, mjesto stvarnog ponosa, a "defile najjačih i najmoćnijih naoružanja biće na neki način i ideja koja se vezuje i za naš opstanak".

"Beogradski kontrapunkt" onlajn 18. juna

Međunarodna konferencija "Beogradski kontrapunkt 2020", posvećena temi "Umjetnost i mit danas", biće emitovana 18. juna, na "Youtube" kanalu Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Kusturica na Paradi pobjede u Moskvi

ANDRIĆGRAD - Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, biće počasni gost ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua na Paradi pobjede koja će 24. juna biti održana na Crvenom trgu u Moskvi.

Kusturica: Nagrade za knjige koje vrijede, a koje se i čitaju

ANDRIĆGRAD - Poznata izreka glasi: "Narod koji ne poznaje prošlost ne zaslužuje da zna svoju budućnost." Može li se onda reći da se Ivo Andrić, baveći se brižljivo i pasionirano prošlošću svoje zemlje, na taj način brinuo o njenoj budućnosti? Čini se da može, rekla je juče ruska književnica Jahina Guzelj.

Najčitanije