Emir Kusturica

Dodik sa Kusturicom i saradnicima na kafi u Moskvi

MOSKVA - Srpski član Predsjedništva BiH iskoristio je slobodno vrijeme u Moskvi za druženje sa svjetskim i srpskim rediteljem Emirom Kusturicom i saradnicima.

Kusturica: Parada pobjede, mjesto stvarnog ponosa

MOSKVA - Proslavljeni svjetski reditelj Emir Kusturica istakao je da je Parada pobjede, koja će biti održana sutra na Crvenom trgu u Moskvi, mjesto stvarnog ponosa, a "defile najjačih i najmoćnijih naoružanja biće na neki način i ideja koja se vezuje i za naš opstanak".

"Beogradski kontrapunkt" onlajn 18. juna

Međunarodna konferencija "Beogradski kontrapunkt 2020", posvećena temi "Umjetnost i mit danas", biće emitovana 18. juna, na "Youtube" kanalu Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Kusturica na Paradi pobjede u Moskvi

ANDRIĆGRAD - Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, biće počasni gost ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua na Paradi pobjede koja će 24. juna biti održana na Crvenom trgu u Moskvi.

Kusturica: Nagrade za knjige koje vrijede, a koje se i čitaju

ANDRIĆGRAD - Poznata izreka glasi: "Narod koji ne poznaje prošlost ne zaslužuje da zna svoju budućnost." Može li se onda reći da se Ivo Andrić, baveći se brižljivo i pasionirano prošlošću svoje zemlje, na taj način brinuo o njenoj budućnosti? Čini se da može, rekla je juče ruska književnica Jahina Guzelj.

Kusturica: Treba vjerovati u novu utopiju

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da je i na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu "Kustendorf" pokušano nemoguće - da se briše oštra, a sve vidljivija i opasnija granica između komercijalnog i autorskog filma.

Kusturica: U Srbiji nema vijesti o Asanžu koji umire

BEOGRAD - Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da nije zadovoljan zbog toga što u Srbiji nema vijesti o osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu, koji je otkrio mnoge tajne podatke, a koji sada umire.

Kusturica: Handke i Kosovo su srodne duše

BEOGRAD - Proslavljeni režiser Emir Kusturica izjavio je da su nobelovac Peter Handke i Kosmet srodne duše, jer nisu pristali na prolaznost, Kosmet - vijekovima, a Handke od trenutka kada je počeo da piše.

"Kustendorf" od 13. do 18. januara na Mećavniku

BEOGRAD - Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf" biće održan od 13. januara do 18. januara naredne godine u Drvengradu na Mećavniku.

Kusturica: Veoma korisno predavanje o rusofobiji kod Srba

ANDRIĆGRAD - Direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica rekao je da mu se na predavanju "Rusofobija kod Srba od 1878. do 2017. godine", koje je večeras održano u Andrićevom institutu, najzanimljivijim čini odnos prema Rusima koji se na sve načine, da nije bilo Srpske pravoslavne crkve, izjednačava sa onim kako Grci, Bugari i Rumuni doživljavaju Sovjete.

Najčitanije