Emir Kusturica

Skulptura patrijarha Pavla neće trajno ostati u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD - Skulptura blaženopočivšeg patrijarha srpskog Pavla od pletene žice, rad vajara Ljubomira Lackovića, ne predstavlja spomenik koji će trajno ostati ispred Vizantijskog dvora u Andrićgradu, već samo eksponat koji je bio izložen zbog svečanosti koja je tradicionalno organizovana na Vidovdan, saopšteno je iz Andrićevog instituta.

Kusturica odgovorio Kostiću i pozvao ga da ide na poligraf

Reditelj Emir Kusturica predložio je da se predsjednik SANU Vladimir Kostić prijavi nadležnoj instituciji i da ide na poligraf s obzirom na to da postoje osnovane sumnje da na televiziji govori ono što kasnije pobija u privatnom i javnom diskursu, najviše u pismu koje mu je uputio.

Kusturica odbio kandidaturu za SANU

Poslavljeni filmski reditelj Emir Kusturica odbio je danas da bude kandidat za člana Srpske akademije nauka (SANU).

40 godina od premijere filma "Sjećaš li se Doli Bel" (ISPRAVLJENO)

ANDRIĆGRAD - Na današnji dan prije 40 godina premijerno je prikazan čuveni film reditelja Emira Kusturice "Sjećaš li se Doli Bel".

Počinje festival "Kustendorf" Emira Kusturice

Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf " osnivača Emira Kusturice, 14. put će početi danas na Mećavniku i trajaće do 25. januara onlajn, a moći će da se prati preko digitalne platforme na veb-adresi kustendorf.online.

Kusturica snimio kratki film "Junaci našeg vremena"

Srpski reditelj Emir Kusturica snimio je kratki film "Junaci našeg vremena".

Mediji: Kusturica snima film "Na Drini ćuprija"

Film, za koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslije sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske najavio da će uputiti poziv proslavljenom srpskom režiseru Emiru Kusturici da ga snimi, jeste "Na Drini ćuprija", saznaju "Večernje novosti“.

Živko Vlahović: Bavimo se kulturom slovenskih zemalja bez izuzetaka

Živko Vlahović, mladi prevodilac i postdiplomac Sorbone, prestižnog pariskog univerziteta, sa srpskim korijenima i pariskom adresom, već neko vrijeme radi na spajanju dvije kulture, srpske, odnosno slovenske i francuske.

Kusturica: Stati na put uništavanju prirode

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da se mora stati na put uništavanju prirode.

Dodik sa Kusturicom i saradnicima na kafi u Moskvi

MOSKVA - Srpski član Predsjedništva BiH iskoristio je slobodno vrijeme u Moskvi za druženje sa svjetskim i srpskim rediteljem Emirom Kusturicom i saradnicima.

Najčitanije