Emmy

"Sluškinjina priča" postavila novi neslavan rekord

Serija "Sluškinjina priča" bila je veliki favorit na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Emmy. Bila je nominovana, između ostalog, za nagrade za glavnu glumicu u dramskoj seriji, najbolju dramsku seriju i sporednog glumca u dramskoj seriji. Serija je osvojila čak 21 nominaciju, no izgubila je u svim kategorijama.

Održana dodjela nagrada "Emmy": Trijumf "Krune" i "Teda Lasa"

Dodjela nagrada "Emmy", održana u nedjelju u Los Anđelesu, u prisustvu većine nominovanih, potvrdila je najuspješnije serijske hitove o kojima javnost priča cijele godine, a holivudski crveni tepih je nakon dugo vremena u potpunosti vratio svoj sjaj.

Nagrade za kreativnu umjetnost uvertira za 72. "Emmy"

Ceremonija prestižne televizijske nagrade "Emmy" za kreativnu umjetnost koja slavi dostignuća na polju televizije održavaće se tokom cijele tekuće sedmice, zaključno s petkom, a svojevrsna je uvertira za dodjelu "Emmy" nagrada koja će se održati u nedjelju, 20. septembra.

"Nadziračima" najveće šanse za "Emmy"

Serija "Nadzirači" (Watchmen) vodi ove godine sa 26 nominacija za televizijske "Emmy" nagrade. Distopijska superherojska drama u produkciji televizije HBO, bazirana na stripu, nominovana je za najbolju seriju u ograničenom trajanju, a dobila je i nominacije za glumačku postavu, uključujući Redžinu King i Džeremija Ajronsa.

Noviteti na dodjeli nagrada "Emmy": Zaslužena pažnja za kratke serije

Nagrade "Emmy" dodjeljuju se za televizijsku produkciju, a ranije nepoznate kategorije na ovogodišnjoj manifestaciji broje mnoštvo kandidata zahvaljujući novoj mobilnoj video-platformi - kroz novi format svoje mjesto pod zvijezdama su našli i kratki TV serijali, čije epizode traju svega 10 minuta.

Najčitanije