Endrju Džuel

Džuel: Prognozirani pad ekonomije BiH 6,5 odsto

Rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Endrju Džuel potvrdio je da MMF za ovu godinu predviđa pad ekonomskog rasta u BiH za 6,5 odsto iako je ova prognoza na proljeće pominjala pet odsto.

Džuel za “Nezavisne”: Razočarani smo odnosom vlasti prema našem novcu

Zbog činjenice da u Federaciji BiH i dalje ne postoji dogovor o raspodjeli novca MMF-a za pomoć privredi usljed kovida, BiH se prikazuje u lošem svjetlu uoči početka pregovora o novom aranžmanu, kaže za "Nezavisne" Endrju Džuel, rezidentni predstavnik MMF-a u BiH.

Džuel: Bh. vlasti u opasnosti da izgube sredstva MMF-a

SARAJEVO – Međunarodni monetarni fond spreman je da BiH pruži 330 miliona evra pomoći u okviru Instrumenta za brzo finansiranje (RFI) za borbu protiv krize COVID-19, saopštio je Endrju Džuel, stalni predstavnik MMF-a u BiH.

Endrju Džuel: BiH bi mogla dobiti 330 miliona evra od MMF-a

Instrumenti koje će MMF staviti na raspolaganje BiH za suzbijanje posljedica pandemije virusa korona biće dobra premosnica do novog višegodišnjeg aranžmana, poput onog koji smo zaključili 2016. godine, kaže za "Nezavisne" Endrju Džuel, stalni predstavnik MMF-a u Sarajevu.

Endrju Džuel za "Nezavisne": MMF će maksimalno pomoći BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Međunarodni monetarni fond (MMF) izrazio je spremnost da pruži maksimalnu pomoć kroz aranžman nakon što su bh. vlasti to zatražile, rekao je Endrju Džuel, rezidentni predstavnik MMF-a u BiH, za "Nezavisne".

Endrju Džuel za "Nezavisne": MMF predlaže novi aranžman sa BiH

BANJALUKA - Međunarodni monetarni fond (MMF) neće nastavljati trenutni produženi aranžman sa BiH, već će predložiti da se ide na zaključivanje novog programa, potvrdio je za "Nezavisne" Endrju Džuel, novi stalni predstavnik te misije u BiH.

Najčitanije