Energetika

BiH i dalje nema ni naftne rezerve

BEČ, BANJALUKA - Komplikovana struktura BiH koči implementaciju energetskih politika, na koje se BiH obavezala prihvatanjem Trećeg energetskog paketa reformi, stoji u najnovijem izvještaju Sekretarijata Energetske zajednice u Beču.

Entiteti i dalje bez saglasnosti o energetskim politikama

BANJALUKA, SARAJEVO - BiH ni ove godine neće napraviti iskorak u implementaciji evropskih energetskih politika, čiji je nosilac Energetska zajednica, a čije ispunjavanje je neophodno da bi se zemlja približila pravnoj stečevini EU u oblasti energetike.

Poruke iz Neuma: Energetika može biti lider, a ne kočnica

NEUM - Energetski sektor mora da krene naprijed i bude nosilac i motor razvoja cijele zemlje, a ne da bude plijen političkih elita za zadovoljavanje stranačkih vojski, poručio je u petak Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, posljednjeg dana 4. Energetskog samita u Neumu.

Za izgradnju jednog energetskog objekta u BiH potrebno 20 dozvola

NEUM - Za izgradnju jednog energetskog objekta u BiH potrebno je 20 dozvola, a postupak za njihovo dobijanje traje u prosjeku dvije godine, što je previše, smatraju oni koju su uključeni u ove procese.

Ruska energetska doktrina: Koje su najveće prijetnje?

MOSKVA - Ministarstvo energetike Rusije objavilo je Doktrinu energetske bezbjednosti Rusije u kojem se navodi spisak najvećih prijetnji po zemlju, a na prvom mjestu navedena je diskriminišuća politika Amerikanaca i njenih saveznika, prenose ruski mediji.

U naredne tri godine u RS planirane investicije od 854 miliona KM, prioritet energetika i putevi

BANJALUKA - U naredne tri godine u Republici Srpskoj je planirana realizacija investicionih projekata u vrijednosti od 854.487.234 KM, navodi se u Prijedlogu programa javnih investicija RS za period 2018-2020. godine.

Energetika šansa za RS

JAHORINA - Republika Srpska ima resurse, ali ih neadekvatno koristi, i mi to moramo da osmislimo na najbolji mogući način.

Putin i Lukašenko: Riješena sva sporna pitanja u energetici

SANKT PETERBURG - Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je sa svojim bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom postigao dogovor u Sankt Peterburgu o regulisanju energetskog spora između dvije zemlje.

Najčitanije